MSB: Sliteseier hjemme mot Stovner

Postet av Ullern Fotball den 21. Sep 2022

Ullern 2 stod med 7 seiere på rad før hjemmekampen mot Stovner, og Stovner skulle virkelig ikke gjøre det enkelt for Ullern 2 i jakten på sin åttende seier på rad. I en meget tett og til tider tøff kamp klarte hjemmelaget nok en gang å plukke med seg 3 poeng. Og med poengtap for både Holmlia og Heming befester de posisjonen på toppen av tabellen i 4.divisjon.

Strålende start
Kampen begynte slik vi ofte har sett Ullern 2 denne sesongen. De setter opp flere gode situasjoner de første 10 minuttene og har en enorm mulighet etter bare noen få minutter når Foss Andersen setter opp Thomas Støfring på blankt mål, men Støfring mangler 1,7 cm på skoen for å sette den i åpent mål fra 5 meter.
Og for de drøyt 50 oppmøtte tilskuerne så var det forventninger om at dette kom til å bli nok en kamp hvor Ullern 2 dominerte stort når Støfring og Dahl Jørgensen kombinerer brilliant og sistnevnte setter inn 1-0 før kvarteret er spilt. Et meget godt angrep av de to juniorspillerne.

Men så snudde kampbildet og Stovner tok mer og mer over jo lengre ut i omgangen man kom. Og et normalt sett fintspillende hjemmelag ble forvandlet til et krigelag som måtte fokusere mest på å forsvare egen boks. Stovner er nære å sette utligningen før pause etter en corner. En Stovner spiller header ballen ballen mot mål, men på streken står en reddende engel ved navn Ola Nikolai Rye som klarerer ballen på streken.

Krigen fortsatte i andre omgang
Kampbildet som utspilte seg i første omgangen fortsetter i andre omgang. Ullern 2 sliter med å holde i ballen og det er tidvis småskummelt ved flere anledninger uten at de aller største sjansene blir produsert av Stovner.
Det er tidvis ampert også på banen. Etter timen er spilt havner hjemmelagets keeper Jesper Wold og Stovner spiller Eyubb Tektas i et aldri så lite håndgemeng. Det ender opp med gult kort til dem begge og stemningen er satt for resten av kampen.
20 minutter før full tid kommer kampens største enkeltprestasjon. Hjemmelagets spiller nummer 19 med det lange navnet Peder Herman Jorsett Udnæs som for øvrig burde vurdere å legge til Maskin i navnet viser at han kan mer enn å løpe utrettelig.
Et frispark fra 23 meter skrått til høyre bøyer han på vakkert vis i mål med sin utsøkte venstrefot. En meget flott og ikke minst viktig scoring for Ullern 2.

Og nå ser alt ganske så flott ut for Ullern 2, men det blir fryktelig spennende på CC Vest Arena når Stovner får sin redusering 5 minutter før full tid. En klarering med hodet av Magnus Fosen havner på 16 meteren og der ligger Kamara for bortelaget klar til å fyre ballen utagbart i krysset bak Jesper Wold.
Men Ullern 2 rir i land seieren foran et neglebitende publikum og dermed er seier nummer 8 på rad et faktum.

Vanskelig kamp

Anders Johansson måtte innrømme at han trakk pusten litt når dommeren blåste i fløyten og var fornøyd med hvordan spillerne sine klarte å dra i land seieren.

- Jeg syns vi opptrer veldig voksent utpå der når det koker litt på slutten. Vi klarer å unngå det store presset imot etter at Stovner reduserer og drar i land seieren etter en meget tøff og vanskelig kamp, sier Johansson.

Ble du overrasket over hvor tøff denne kampen ble?

- Nei, på ingen måte overrasket. Vi vet at Stovner har masse kvalitet i laget sitt og at dem kunne skape problemer for oss. Så er vi selvfølgelig litt misfornøyd med at vi ikke klarer å sette spillet vårt og mister ballen altfor mye, men til gjengjeld er jeg veldig fornøyd med hvordan spillerne mobiliserer og tar krigen når kampen blir som den blir. Det blir til slutt en veldig voksen seniorkamp hvor seniorspillerne våre står frem med sin rutine og juniorspillerne våre virkelig legger ned en innsats for at vi til slutt står igjen med 3 poeng. Å vinne slike kamper er også en kvalitet vi skal ta med oss videre.

Nå avga Holmlia poeng mot Kolbotn og Heming tapte mot Veitvet som ligger fortapt på nedrykksplass. Hva tenker du om serieinnspurten?

- At lagene nærmest oss på tabellen taper poeng er jo selvfølgelig veldig positivt for vår del. Men vi vinner ikke serien med de poengene vi har nå, så vi må fortsatt ha fokus på oss selv og at vi må slå Veitvet i neste runde. Noe lengre enn det tenker vi ikke på i det hele tatt, avslutter Anders Johansson.

Verd å nevne
Thomas Støfring går målløs av banen for første gang for Ullern 2 siden 25.april.
Mikael Foss Andersen havnet ikke på Poengbørsen (!)
Andreas Dahl Jørgensen har scoret 3 mål på 4 kamper og scorer i sin andre kamp på rad.
Håkon Øverby har nå spilt 40 seniorkamper for Ullern.

Kampfakta:
Ullern 2 - Stovner: 2-1
Mål: Dahl Jørgensen 13.min (Støfring), Udnæs 72.min, Kamara 85.min.
Gule kort: Wold, Fosen, Øverby (Ullern 2), Pena, Tektas (Stovner)
Tilskuere: ca 50

Poengbørsen
3.poeng: Abdel-Hedi Ali
Bauta på stopperplassen. Råsterk i duellene og beskytter boksen som sitt eget hjem. Bruker alle triks i boken mot slutten for å hindre at Stovner får utligningen. Ullerns bestemann!

2.poeng: Ola Nikolai Rye
Har levert jevnt gode prestasjoner i 4 divisjon i år og viser igjen at han tar overgangen fra junior til senior på en god måte. Bidrar også med en meget viktig redning på streken på tampen av første omgang. Her har Ullern en meget lovende 05-gutt!

1.poeng: Peder Herman Jorsett Udnæs
Spilleren som var skadet store deler av vårsesongen viser at også han mestrer overgangen til senior. Jobber utrettelig igjennom samtlige 90 minutter og virket nesten så han kunne tatt en omgang til bare på viljen. Ikke mye finesse i denne kampen, men varter opp med et aldeles utsøkt frispark på 2-0 scoringen.