J17: Tidlig høstferie

Postet av Ullern Fotball den 26. Sep 2022

Etter forrige ukes, og sesongens siste, hjemmekamp og publikumsfest mot ØHIL, har jentene nå et ufrivillig langt opphold før neste seriekamp som spilles den 23.10 borte mot Røa. Dette oppholdet er et resultat av at flere lag dessverre har falt fra underveis.

Siden nevnte oppgjør mot ØHIL, hvor vi vel kan gratulere gjestene med en fortjent seier, i en kamp hvor det vel ikke er mulig å få en verre start på en kamp, når vi lå under 2-0 etter 5 spilte minutter, har det blitt spilt seriekamp for laget vårt i 3 divisjon, som endte med 3-2 seier over KFUM, mens vi i går tok turen til Rustad og spilte treningskamp mot RASK (Rustad/Abildsø ++).

(Jentene feirer 3-2 over KFUM fredag som var)

Høsten er her.

Ved ankomst Rustad, forøvrig samme bane som for litt siden fikk en del oppmerksomhet i media, da den som en av to baner i Oslo, har kork som ifyll, et materialet som ikke er spesielt glad i store nedbørsmengder, og sammen med Nordre Åsen, ble forvandlet til ei slags myr det følgelig ikke gikk an å spille fotball på.

Men, nedbøren uteble denne søndagen, men man merket samtidig på temperaturen at høsten for alvor er over oss.

Bra start.

Våre jenter tar initiativet i kampen, styrer spillet, har ballen desidert mest og kommer til 1-2 relativt store sjanser, men uten tellende resultat.

Vi ble forøvrig enig med motstanderen og dommeren om å spille 3x25 min, da hjemmelaget sleit med skader og en relativt tynn tropp.

Den første omgangen tilhørte som nevnt våre jenter, mens hjemmelaget i den andre omgangen gikk ut i et vesentlig høyere press, som vi brukte litt tid på å tilpasse oss. Der vi i den første omgangen hadde noe mere tid med ballen i beina, ble vi nå nærmest umiddelbart og konstant presset, som igjen førte til en del uheldige balltap på egen halvdel, og ved ett av disse tilfellene kommer også hjemmelaget til en veldig stor sjanse som blåses over fra 7-8 meters hold.

(Maria med en brukbar sjanse, men skuddet gikk rett på keeper)

Jevn siste del av kampen.

Den 3. omgangen ble av den jevne sorten, med få sjanser, men med våre jenter med den største av de, men ballen skulle ikke i mål denne kvelden og dermed ender det noe så sjeldent som 0-0.

(Maria et par skonummer unna å få lirket ballen i mål)

Trener Garcia om kampen:

Vårt fokus før denne kampen, og som i alle andre kamper, er jo å øve på å spille vårt eget spill og å bli enda litt flinkere på å spille slik vi ønsker, som er å spille med kontroll, gjerne hele tiden, men i realiteten så ofte som mulig. I det handler det jo også om å være tålmodig i det oppbyggende angrepsspillet, som ofte er vrient, men som jeg synes vi stadig blir flinkere til. Det var også budskapet i dag, hvor vi kunne bruke denne kampen som øving uten å måtte «bekymre» oss for evt tapte poeng, og jeg synes at vi spesielt i starten og slutten av kampen spiller med stor grad av kontroll og får motstanderen til å løpe etter ballen. Så må vi bare bli enda flinkere til å skape gjennombrudd for å komme til opplagte målsjanser.

Vi takker RASK for kampen og ser selv frem til høstferie før vi tar fatt på de siste kampene etter ferien.