G19->MSA: Ola Nikolai Rye (f.05) tar også steget opp i A-stallen

Postet av Ullern Fotball den 11. Okt 2022


Rye tar steget opp
Ola Nikolai Rye har vært Ullern spiller siden han var en liten gutt. Nå tar også han steget opp i seniorfotballen når han innlemmes i A-stallen til Ullern.
- Han har gjort sine saker veldig bra i år for Ullern 2 samt gjort en god figur på trening, så dette er et naturlig steg for han nå, sier Bjella. 
Hva vil du trekke frem som hans styrker?
- Først og fremst legger man jo merke til hans tilstedeværelse. Han kommer opp som en ledertype på junior og er ikke redd for å ta sin plass verken på banen eller i garderoben. Også har han et veldig godt venstrebein og er sterk i duellspillet så vi gleder oss til å følge utviklingen hans videre. Som med Brage så ønsker vi å gi dem best mulig forutsetninger for å utvikle seg som spillere, og når de er kommet til det nivået de er nå så er tiden inne for at de burde trene jevnlig med A-laget og kjempe om plassene der, sier Bjella. 

Ser frem til neste steg
Ola selv er meget fornøyd med å ha signert kontrakt med A-laget og innrømmer at han hadde et håp om at han fra høsten av skulle få sjansen.
- Ja, jeg håpet jo litt på det, det skal jeg ikke legge skjul. Jeg syns jeg har prestert bra når jeg har fått muligheten, så jeg hadde et lite håp ja. Men samtidig så var jeg litt usikker fordi det allerede er veldig mange gode i stallen i min posisjon. Jeg har jo vært på Ullern kamper siden jeg var liten og har jo hatt det som et mål hele veien, så det var utrolig deilig å få den beskjeden, sier Rye. 

Og Rye ser frem til tiden som kommer og utfordringene som ligger foran han.
- Dette er jo et stort steg opp for min del, og for meg så er det veldig positivt med gode spillere rundt meg. Det setter større forventninger til meg og jeg kan ikke slippe meg nedpå. Da blir man fort avkledd på dette nivået. Så jeg ser veldig frem til å trene jevnlig på dette nivået, det tror jeg er bra for min utvikling som spiller, sier Rye. 

Hva er dine målsetninger for neste sesong?
- Først og fremst er det enda noen uker igjen av denne sesongen, så det viktigste er at vi fullfører den på en god måte. Vi har en veldig viktig kamp mot Fagerborg i neste uke og vi må prøve å vinne den for å sikre oss seriemesterskapet i 4.divisjon. Klarer vi det og A-laget berger plassen i 2.divisjon så gir det oss spill i 3 divisjon neste år. Også håper jeg at jeg kan få flere spilleminutter for A-laget enn de 8 minuttene jeg har i år, sier Rye med et smil. 

Arkivfoto: Alexander Bendiksen

Får gode skussmål fra sin trener
Først vil jeg gratulere Ola med kontrakten med A-laget. Han har vært veldig dedikert, trent målrettet og med kvalitet hele veien. Så han fortjener absolutt denne muligheten.
Han har tatt store steg siden han var G14 spiller til der han er nå. Han har klart å snu noen av de tingene som var en svakhet til en av hans sterke sider. For eksempel det med mentalitet, tidligere kunne hans ønske om å prestere føre til sinne og frustrasjon både på seg selv og lagkamerater, mens nå er han blitt en tydelig lederfigur som alle hører på og støtter seg på.
Så har han i tillegg veldig gode offensive ferdigheter som midtstopper og tar ofte gode valg med ballen. Så har han selvfølgelig mye han må utvikle videre for å komme seg opp på nivået, men jeg er helt sikker på at dette er riktig tid for han til å ta neste steg, sier Bendiksen. 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.