MSA: Ullern sikret plassen mot Ørn, nå kan Ullern 2 rykke opp!

Postet av Ullern Fotball den 17. Okt 2022

Ullern berget plassen helt på tampen av nest siste serierunde. I og med at Moss scoret på overtid å slo Vard 3-2, så holdt det med uavgjort mot Ørn Horten. Dermed sikret Ullern plassen i PostNord 1 serierunde før slutt. Det betyr også at Ullern 2 har alle muligheter for opprykk til 3.divisjon foran kveldens kamp mot Fagerborg på Marienlyst. 

Arkivfoto: Lars Austnes


Spenning til siste fløytesignal

Ørn Horten startet kampen best på Lystlunden stadion. Ullern som bare hadde fått et par dagers hvile etter kampen mot Odd 2 virket litt slitne og var ofte den ene meteren for sent ute i duellene. 19 minutter er spilt når et innlegg finner en umarkert Nuno Soares på bakerste stolpe og han sender Ørn Horten i ledelsen.


Men etter dette våkner Ullern til liv og tar i stor grad over kampen. En corner fra Lars Austnes faller rett i beina på Jens Aslaksrud, og han setter ballen kontant i mål. Aslaksrud var i fyr og flamme denne kampen og var nære å sette inn 1-2 før pausesignalet, men skuddet hans blokkeres til corner av en Ørn spiller.


2 omgangen er lik den første med sjanser til begge lag. Ørn er nære ledelsen når Gustav kommer til avslutning, men skuddet blokkeres på streken av Tomas Borgersen. Og det var ikke siste gang denne kampen at Borgersen berget ballen på streken.

Så er vi passert 70 minutter spilt. Ullern får frispark fra 30 meter og Lars Austnes stiller seg opp. Alle på Lystlunden bortsett fra Austnes forventer et innlegg, men Austnes velger skuddet. Solberg i Ørn buret var forberedt på å gå ut i feltet og rekker dermed ikke ut til hjørnet hvor ballen havner. Frekk og freidig avslutning av sunnmøringen.


Og nå skjer det mye på Lystlunden. Olsvoll kommer ut og plukker ballen, men dommer mener han har vært utenfor sekstenmeter og dømmer frispark til Ørn og gult kort til Olsvoll til store protester fra keeperen. Heldigvis er fargen ikke rød og Olsvoll får fortsette i Ullern buret. Påfølgende frispark redder Olsvoll, men først på returen er en mistenkelig plassert Falchener og setter inn 2-2. Ullern spillerne vil ha offside, men dommer er uenig.

Det som så så lyst ut for Ullern skal altså snu i løpet av veldig kort tid. Kun 3 minutter etter utligningen til Ørn så tar de ledelsen ved Adrian Rogulj på en heading fra kloss hold. Og på dette tidspunktet står det 2-2 mellom Moss og Vard og ting ser bekmørkt ut for Ullern.


Arkivfoto: Jens Aslaksrud

Så skal plutselig alt flyte Ullern sin vei. En dødball sendes mot bakre stolpe og Magnus Fosen får headet den tilbake i feltet. Og hvem andre enn Jens Aslaksrud står der og prikker inn utligningen til enorm jubel fra bortebenken. Et par minutter etterpå er Ørn centimetere fra å score vinnermålet når først Olsvoll redder flott på en heading fra Thomas Knutsen. Ballen klareres av Espen Lindøe, men rett ut i feltet til Falchener som fyrer skuddet mot det åpne målet. Men der er igjen Borgersen og redder på streken.

Og på overtid så scorer Moss vinnermålet mot Vard som betyr at Ullern bare trenger dette uavgjort resultatet. En siste sluttspurt fra Ørn hjelper ikke å Ullern kan streke hendene i været å juble for fornyet kontrakt i PostNord etter en makeløs spennende kamp.


Arkivfoto: Didrik Bjella

Sterk prestasjon
Hovedtrener Didrik Bjella var veldig fornøyd med guttene etter at de sikret plassen en runde før slutt.
- Nå er vi først og fremst veldig glad for at vi har klart å beholde plassen som var vårt hovedmål før denne sesongen. Som nyopprykket er det alltid litt vanskelig å si hvor man står før sesongen, og med alle skadeproblemene vi hadde på sentrale spillere i vårsesongen, så syns jeg dette er en veldig sterk prestasjon. 

Nå venter et opprykksjagende Moss i siste runde, en runde som er av mindre betydning for Ullern. Hva tenker du om den kampen?
- Det er en kamp vi ser veldig frem til. Og av respekt for alle lagene i divisjonen så kommer vi til å stille med vårt sterkeste mannskap å gjøre det vi kan for å vinne den kampen, sier Bjella.

Ullern 2 kan også rykke opp til 3.divisjon i kveld, hva tenker du om den kampen?
- Helt uavhengig av resultatet i kveldens kamp mot Fagerborg så sier det masse om den jobben som er gjort for å sette oss i denne situasjonen. Vårt 2.lag kan rykke opp i divisjonen vi var i med A-laget i 2021 og det er en enorm prestasjon av alle involverte spillere som støtteapparat. 

Arkivfoto: Anders Romsøy Johansson, Hovedtrener Ullern 2

Ullern 2 kan rykke opp i kveld

Med to kamper igjen i 4.divisjon så leder Ullern 2 med 4 poeng ned til Holmlia, og nettopp disse to lagene møter hverandre i siste serierunde på CC Vest Arena. 

Men Ullern 2 kan ta livet av spenningen i divisjonen allerede i kveld når de møter Fagerborg borte på Marienlyst Kunstgress klokken 20:15.
Og Hovedtrener Anders Johansson ser frem til kveldens kamp mot laget som ligger på 5.plass på tabellen før denne runden.
- Ja, vi ser frem virkelig frem til kampen. Vi har satt oss selv i en god posisjon og vi har vært det beste laget så langt denne sesongen, så vi fortjener å ligge der vi ligger. Nå møter vi et Fagerborg lag vi hadde god kontroll på sist, så hvis vi klarer å prestere mot vårt beste så ligger mye til rette for at vi skal vinne denne kampen, sier Johansson.

Hvordan er forberedelsene til denne kampen, føler dere litt ekstra på omstendighetene?
- At vi føler på det litt ekstra er helt naturlig, noe annet ville vært rart. Men det betyr ikke at det er negativt, tvert imot. Det vil skjerpe oss ekstra foran oppgaven som ligger foran oss. Vi stiller også en sterk tropp i kveld, Ola Rye som måtte av sist med skade er tilbake og Brage Tobiassen som har vært viktig for oss i år er også klar, sier Johansson. 

Forrige sesong spilte dere også meget viktige kamper på denne tiden, men da i andre enden av tabellen. Nå kjemper dere om opprykk, hva er årsaken?
- Ja, det har vært en kjempeutvikling siden forrige sesong. Vi har mange unge spillere som nyter godt av erfaringen fra forrige sesong samt at vi rett og slett har hatt et bedre lag denne sesongen. De spillerne som har kommet fra A-stallen har lagt ned en enorm innsats i hver eneste kamp og vært like ærgjerrig for å vinne som de er i 2.divisjon. Så det resultatfokuset vi har hatt har betalt seg i form av poeng, sier Johansson. 

Kampfakta
Ørn Horten - UIlern: 3-3
Mål: Soares 19.min, Aslaksrud 33.min (Austnes), Austnes 72.min, Falchener 77.min, Rogulj 80.min, Aslaksrud 86.min (Fosen).
Gule kort: Olsvoll (Ullern), Kadriu, Tørnby, Rogulj (Ørn Horten)
Tilskuere: 150

Poengbørsen
3.poeng: Lars Austnes
Legger ned en enorm innsats denne kampen og er et eksempel til etterfølge. Serverer strålende dødballer hvor en havner i beina til Aslaksrud som fører til mål, samt et sylfrekt frispark fra 30 meter som sendte Ullern i ledelsen. I kamp med veldig mange gode så kårer vi Lars til den beste.

2.poeng: Jens Bonde Aslaksrud 
Jakter toppscorer tittelen i 2.divisjon og fyller på to kasser til som fører han opp i 15 mål så langt. Lukter mål hele tiden av Jens og med litt marginer hadde han puttet nok et hat trick.

1.poeng: Tomas Boye Lopez Borgersen 
En solid signering, har vært strålende i hver eneste kamp han har spilt siden ankomsten og denne kampen er intet unntak. Gjør to helt avgjørende redninger på streken som berger poenget mot Ørn. 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.