MSA: Thomas Støfring (f.05) tas opp i A-stallen

Postet av Ullern Fotball den 9. Jan 2023

Thomas Støfring har hospitert jevnlig med A-laget i 2022 og etter imponerende spill i 4.divisjon så blir han den 5 spilleren som tas opp fra egen junioravdeling foran kommende sesong.

Thomas Støfring og hovedtrener Stian Børven

Målfarlig

Thomas Støfring har scoret 69 mål på 58 kamper i aldersbestemt fotball og viste forrige sesong at han også kan levere scoringer på seniornivå når han noterte seg for 13 mål på 14 kamper i 4.divisjon og var en sterk bidragsyter til at Ullern 2 rykket opp til Norsk Tipping ligaen.

Støfring kom til Ullern fra Lommedalen i 2019 og har utviklet seg jevnt og trutt siden han kom til Ullern, og spilleren selv roser oppfølgingen man får som ung spiller i klubben.

Jeg valgte jo å dra til Ullern for å utvikle meg mer som spiller. Her fikk jeg bedre motstand på trening og et veldig profesjonelt opplegg med tett oppfølging fra trenerne. I starten var det en liten overgang for meg med tanke på utvikling, både Bendiksen og Mads var veldig tett på med å stille spørsmål som tvinger deg til å tenke. I Ullern så er de flinke til å tvinge spillerne til å reflektere mye selv istedenfor at det kun er trenerne som prater. 

Overgangen til A-lag

Støfring innrømmer at han hadde et håp om at prestasjonene i 2022 skulle føre til en kontrakt med A-laget og ser nå frem til å trene fast på et høyt nivå, selv om det også kan være en utfordring.

Jeg tror det er veldig bra for min utvikling å få trene på et nivå som jeg virkelig må strekke meg for å henge med. Nå spiller jeg mot spillere som er både eldre, større og bedre enn meg hver eneste dag og da må jeg virkelig være skjerpet hver eneste økt. I starten så var det litt tøft å håndtere når man er vant til å være god å score mye mål på trening, men jeg føler det går bedre og bedre.

Hovedtrener Stian Børven er fornøyd med at så mange juniorspillere har tatt steget opp og mener Støfring har potensialet til å bli en god spiss også på seniornivå.
Vi har tatt opp mange juniorer foran årets sesong og det viser at det gror veldig godt i klubbens yngre rekker. Alle de vi har tatt opp er spillere som vi tror vil utvikle seg til å bli gode a-lags spillere med tiden og Thomas er ikke noe unntak. Han er en typisk målscorer med gode offensive ferdigheter, også er det fortsatt en del han må jobbe med for å ta steget opp i 2.divisjon. Men det er også derfor han er tatt opp nå slik at han kan få tøffere motstand både på trening og i kamp slik at han kan utvikle seg videre. Nå får han uansett en veldig bra kamparena i 3.divisjon og hvis han fortsetter å utvikle seg der så kan han godt ta steget videre opp til 2.divisjon, sier Børven. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.