Sterk utvikling for juniorene som ble tatt opp i A-stallen

Postet av Ullern Fotball den 10. Aug 2023

Rekordmange juniorer ble tatt opp i A-stallen til Ullern foran 2023-sesongen hvor vi i tillegg til førstelaget i PostNord også er representert i 3.divisjon med Ullern 2. 
Vi har tatt en prat med dem og hørt litt om hva de synes om sesongen så langt og ikke minst hva de tenker om den meget spennende høstsesongen som ligger foran dem. 

Ingvald Grønseth Benestad (f.03), Jacob Cleve Broch (f.04), Ola Nikolai Rye (f.05), Herman Udnæs (f.05), Thomas Støfring (f.05) og Brage Tobiassen (f.06) ble alle tatt opp fra egen juniorstall foran denne sesongen. Og hele fire av av dem har fått spilletid i andre divisjon i tillegg til at alle har vært representert i 3.divisjon for Ullern 2. 

Vi møtte en ambisiøs gjeng og tok en liten prat med hver og en av dem for å høre litt om hvordan livet på A-laget har vært så langt. 

Peder Herman Jorsett Udnæs er født i 2005 og har spilt fotball i Ullern og har gått gradene  i ungdomsfotballen i klubben. Og nettopp Herman er virkelig en av dem som har imponert i sin første sesong som fullverdig seniorspiller. 
Jeg ble veldig godt tatt imot i gruppen og syns at jeg har klart å tilpasse meg nivået bedre og bedre egentlig hele veien. Jeg føler i alle fall at jeg har hatt en ganske god sesong personlig og utviklet meg bra som fotballspiller. Jeg har holdt meg skadefri og frisk, så har så og si vært på hver eneste trening. Også har jeg hatt klare fokusmål på hva jeg vil bli bedre på, spesielt som sidestopper og det føler jeg har gitt resultater. 

Udnæs ble opprinnelig tatt opp som midtbanespiller fra junior, men underveis i vinter utmerket han seg spesielt godt som sidestopper. Og når sesongen var i gang var han fast innslag i den posisjonen i 3.divisjon. Og den nye posisjonen er Herman godt fornøyd med selv. 
Ja jeg liker egentlig den posisjonen godt. Er jo litt annerledes enn å spille midtbane, som sidestopper har jeg stort sett alltid spillet foran meg, så det gjør at jeg må kommunisere mer og finne nye løsninger på situasjoner som oppstår. Men jeg tenker jo at det er en posisjon som kler meg som spiller, sier Udnæs. 

Herman Udnæs har spilt samtlige av de 14 kampene som er spilt i 3.divisjon og har også rukket å få sin debut i PostNord. Nå er han klar til å ta fatt på høstsesongen med et klart mål om å berge plassen i både 2 og 3 divisjon. 
Vi ligger helt der vi skulle ønsket, så vi har en jobb foran oss denne høsten. Men vi er bare halvveis og det er mange poeng å spille om enda. Gutta virker veldig motiverte for å snu skuta og jeg tror vi skal klare å holde oss i begge divisjonene, avslutter Udnæs.


En annen spiller med strøken venstrefot som også har gjort sine saker meget godt denne sesongen er 04-modellen Jacob Cleve Broch. Cleve Broch har spilt i Ullern i hele sitt liv og har i likhet med Udnæs spilt alle kampene i 3.divisjon så langt denne sesongen. Såpass bra har han gjort det at hovedtrener Anders Lubeck har valgt han i troppen i PostNord de to siste hjemmekampene. Men selv om debuten i PostNord enda har latt vente på seg, så er Cleve Broch fornøyd med egne prestasjoner så langt og klar for en meget viktig høstsesong. 
- Jeg har full tiltro til at vi klarer oss i begge divisjonene. Vi er mye mer "med" i kampene i PostNord og jeg føler vi utfordrer motstanderne i langt større grad enn tidligere i sesongen. Med tanke på at vi stort sett har tapt med 1 mål i PostNord så forteller det meg at det skal veldig lite til før vi bikker de tette kampene i vår favør. Jeg føler også signeringen av Fitim (Azemi red.anm) kan hjelpe oss nettopp med det. Han har kommet inn som en skikkelig figur for alle sammen. Det er få jeg har sett i min korte karriere som er like rå som han. 
Jeg føler også Anders Lubeck har kommet inn med masse energi og skikkelig tro på at dette skal vi klare. 

Og i 3 divisjon er det egentlig ingen lag vi ikke kan slå. Vi har spilt jevnt mot de som topper tabellen og det handler bare om å være skjerpa på hver kamp å spille vårt spill så kommer vi til å vinne mange kamper, sier Cleve Broch


Overgangen til senior har vært veldig lærerik i følge Cleve Broch, og han har også måttet forandre på noen ting fra tidligere. 
Overgangen til senior er definitivt et par steg opp både med ball, men også fysisk. Alle er større og sterkere så det å få ting til er mye vanskeligere. Så jeg har måttet kutte litt på egentrening for å være 100% til hver eneste økt i og med at det koster mer å prestere godt på senior nivå enn det gjorde når jeg spilte junior.
Men det har vært ekstremt lærerikt og gøy. Jeg liker veldig godt at det står enda mer på spill enn på junior, og det ekstra presset motiverer meg veldig. Jeg blir også ekstra inspirert av vår kaptein Ismar Dizdar. Han er en som virkelig kriger for hver eneste ball og er ikke redd for å peke fingre hvis noe ikke blir gjort ordentlig. En skikkelig god kaptein for Ullern og meg og det liker jeg, sier Cleve Broch. 

Og selv om sesongen har vært bra for Cleve Broch sin del så langt, så er han klar på at han ønsker å bidra enda mer i tiden fremover. 
De første kampene syns jeg var vanskelig, men etterhvert som man blir vandt til tempoet så har ting gått bedre og bedre. Jeg har klart å utrykke meg mer utover i sesongen også håper jeg at neste del av sesongen inneholder enda flere mål og assister, avslutter Cleve Broch. 


Brage Tobiassen fikk sin debut i PostNord ligaen forrige sesong etter flere gode kamper for Ullern 2. Og denne sesongen har han fortsatt den gode utviklingen og etterhvert blitt fast inventar i PostNord for Ullern. 2006-modellen er fornøyd med sesongen sin så langt, men er klar på at det viktigste er at Ullern berger plassen i PostNord. 
- Ja, jeg er ganske fornøyd med min egen utvikling i år og at jeg har fått såpass mye spilletid som jeg har fått. Men nå gjelder det å snu skuta å vinne allerede kommende lørdag mot Bærum. Gutta er fit for fight og innstilt på at vi skal holde plassen denne sesongen, nå er det bare jobben som gjenstår, sier Tobiassen. 

Skader og suspensjon har gjort at han ikke har fått spilt alle kampene i PostNord denne sesongen, men med 3 mål på 9 kamper har midtbanespilleren absolutt gjort seg bemerket. Og unggutten er sulten på mer resten av sesongen. 
- Det å spille med bedre spillere å trene på et høyere nivå har utviklet meg til en mye bedre spiller. Vi har mange gode spillere som er til inspirasjon for oss unge spillere. Spesielt Fitim Azemi inspirerer meg til å bli en bedre spiller. Man merker det på hver eneste trening at han holder et høyere nivå. Og måten han også hjelper meg på trening til å bli en bedre spiller ve å gi meg tips og råd setter jeg stor pris på. Nå jobber jeg hardt for å utvikle meg videre og målet er at jeg starter de resterende kampene i PostNord, avslutter Tobiassen. 


Ola Nikolai Rye er også en spiller som alltid har vært i Ullern. 2005-modellen var sterkt delaktig til opprykket med Ullern 2 forrige sesong med sine 22 kamper og det var ingen overraskelse når han ble flyttet permanent opp fra junior. Etter en litt skadeplaget vinter har han etterhvert virkelig funnet formen og har startet de siste 3 kampene i PostNord. Og unggutten selv er klar på at muligheten til å trene jevnt på et høyere nivå har forbedret han mye som spiller. 
- Spillet er mye mer fysisk og enda raskere enn juniorfotball og 4.divisjon. Allikevel syns jeg ikke nivåforskjellen har vært noe sjokk i og med at jeg har trent ganske mye de siste to sesongene med 2.divisjonsspillere. 
Det som kanskje tok lengre tid enn jeg trodde er kulturen og en annen måte å forholde seg til mennesker enn det jeg har vært vant med. Det er et tydelig hierarki i seniorgarderober på godt og vondt, men føler jeg har tilpasset meg kravene som stilles.
 
Jeg liker å se på hva andre spillere gjør bedre enn meg å ta lærdom av det. Spesielt har jeg lært mye av hvordan Hedi og Ismar forsvarer mål og dominerer i duellspillet. Som midtstopper selv er slike egenskaper veldig viktig å bli god på. 
Også må jeg si at Fitim setter et veldig godt eksempel for resten av laget på hvordan profesjonalitet skal se ut. Han setter virkelig standarden på hver eneste trening som også hjelper meg og de andre mye, sier Rye. 

Ola Rye mener Ullern har prestert bedre enn man kanskje har fått betalt for, og fremhever viktigheten av å avgjøre tette kamper til sin fordel. 
Vi har en tøff utfordring foran oss, men jeg har stor tro på at spillergruppen vi har skal klare å plukke mye poeng denne høsten. Jeg føler vi har hatt litt stang ut denne sesongen, så skal vi holde plassen må vi vippe tilfeldighetene oftere vår egen vei, avslutter Rye. 


Ingvald Grønseth Benestad var siste års junior forrige sesong og 20-åringen trente mer eller mindre fast med A-laget i 2022 før han ble flyttet opp foran denne sesongen. Keeperen som kom fra Frigg i 2020 har hatt en litt vanskeligere posisjon som 3.valg til nå og dermed har det blitt mindre spilletid enn han selv hadde ønsket. Men 3 kamper i 3.divisjon har det allikevel blitt og ambisjonen om mer spilletid er absolutt tilstede.
- For min egen del har første halvdel av sesongen vært ganske tung på grunn av den begrensede spilletiden jeg har fått. Men jeg har trent så godt og så mye som mulig for at jeg skal kunne prestere når jeg får sjansen. Og etter at Lubeck kom inn som hovedtrener synes jeg at jeg har prestert godt på trening. Han virker å gi unge spillere muligheter, det ser man feks på Brage og Rye som har tatt vare på muligheten når dem har fått den. 
Nå er målsetningen for min egen del å få mer regelmessig spilletid, spesielt i 3.divisjon. Men jeg har også ambisjoner om å gi kamp om keeperplassen i PostNord-ligaen. Også er det det selvfølgelig viktig at vi klarer å beholde plassen i både 2 og 3 divisjon, noe jeg mener vi har gode muligheter til å klare, avslutter Benestad. Keepertrener Dennis Berg Smalsundmo er fornøyd med utviklingen til sin elev, og mener hans lærevillighet kommer til å gi han god utvikling videre fremover. 
Først og fremst så må jeg si at Ingvald er en utrolig bra fyr som er meget godt likt av alle. I tillegg så har han en annen meget viktig egenskap som ligger i bunn, og det er hans evne til å ta til seg lærdom. De tingene som ikke er hans styrker jobber han aktivt med og man ser bedring fra uke til uke. Også har han noen egenskaper hvor han er veldig veldig god som vi jobber med å gjøre enda bedre. Skudd fra kloss hold og frispilling er egenskaper han er meget sterk på, sier den nybakte barnefaren Smalsundmo. 


Thomas Støfring har allerede før han ble tatt opp i A-stallen rukket å score mye mål på seniornivå. Spissen som er født i 2005 og opprinnelig fra Lommedalen scoret 13 mål på 14 kamper for Ullern 2 i 4.divisjon forrige sesong. Og gutten som omtales som det beste som har kommet ut av Lommedalen siden Magnus Carlsen har vist at han også i 3.divisjon vet å sette ballen i mål. 
Først og fremst syns jeg det har vært veldig gøy og spennende å være en del av seniorstallen til Ullern. Det er veldig lærerikt og morsomt med nye og større utfordringer. Nå har jeg spilt mest 3.divisjon i år og det har fungert veldig bra der syns jeg. I 4.divisjon er det mye mer duellspill og motstandere som nok er litt tyngre og dårlig trente, mens 3.divisjon er en langt mer fotbalsmart og taktisk divisjon. Men det har vist seg å være mulig å score en god del mål der også. 

Også Thomas har fått tillit i 2.divisjon denne sesongen. Fire innhopp og en start har foreløpig ikke resultert i mål, men det virker som bare et tidsspørsmål før målkontoen også der åpnes. Og han ønsker virkelig å gjøre sitt for at Ullern skal nå sine mål denne sesongen. 
Det handler om å gi alt nå fremover, både på og utenfor banen. Vi må ha 11 spillere på banen som er tilstede i 90 minutter og innbyttere som er utålmodige på benken for å komme inn å gjøre en forskjell. Moralen og lagmiljøet vårt kommer til å bli viktig fremover. Det er alltid hyggelig å komme på trening å bli møtt av smilet til Magnus Fosen og energien til Skårn og Bugge. Slike ting kommer til å være ekstra viktig resten av sesongen, avslutter Støfring. 


Hovedtrener Anders Lubeck kom inn som ny hovedtrener i Ullern etter at Ullern hadde hatt en trå start på sesongen. Og selv om han viste litt om disse spillerne fra før så har han latt seg imponere over nivået de har vist på trening og i kamp siden han kom. 
- De er først og fremst veldig dedikerte alle sammen til å bli bedre fotballspillere, og det er kanskje den aller viktigste egenskapen man må ha for å bli god i denne sporten. 


Ingvald Benestad er den som har fått minst spilletid denne sesongen, men er uansett alltid like hardtarbeidende og har flere økter etter ferien vært best på trening av keeperne. Veldig reaskjonssterk, god rekkevidde og fullstendig uredd. Så han er jeg sikker på vil fortsette å vokse jo mer han får jobbet med Smalsundmo. 

Jacob Cleve Broch er en spiller jeg liker veldig godt å jobbe med. Ydmyk, lærevillig og alltid 100% innsats. Må bli enda tøffere med seg selv og tro enda mer på egne ferdigheter for de er det mange av. Klassisk back/kant med venstrefor like følsom som sin fars filmkarakterer. Har vist stor utvikling de siste ukene og fortsetter han slik så lukter det fort PostNord debut denne høsten. 

Thomas Støfring kjente jeg godt til fra før av og en av dem jeg virkelig gledet meg til å jobbe med. "Støf" har et utrolig stort potensiale, men har også en stor jobb å gjøre for å få det ut. Toppnivået hans er kanskje best i spillergruppa, men utfordringen hans er å stabilisere dette over tid. Nese for mål får man ikke operert inn i Tyrkia, så det er noe vi sammen må jobbe med, kombinert med Støfrings sult, vilje og ønske om å jobbe hardt sammen for å gjøre han til Ullerns neste toppscorer. 

Herman Udnæs er en kraftpakke som deler mange av de samme utfordringene som sine unge lagkamerater. Toppnivået er meget bra og tidvis har han levert topp prestasjoner i 3.divisjon, spesielt i vårsesongen før jeg kom. Da fikk han også velfortjent debut mot Alta i PostNord. 
Udnæs spiller derimot ofte helt på grensen, derfor har han også endel barnefeil i spillet sitt som må lukes bort.
I konkurranse med Francke og Rye som har vært foran i løypa tidligere, så har han dog vist at han er fullt på høyde når konsenstrasjon, timing og valg sitter. Og fysisk ligner han allerede på en seniorspiller. Har mange gode egenskaper som gjør at han kan løse flere roller, men jeg tror han har størst potensiale som midtstopper. Blir veldig spennende å følge utviklingen hans videre. 

Ola Rye har det blitt pratet varmt om i gangene på Ullern og de siste ukene har han vist hvorfor. En av de som har respondert på endringene som har vært gjort og som har tatt stort eierskap til både egen og lagets utvikling. 
Rye er en naturlig ledertype som stepper frem der andre gjemmer seg. Legg på en god venstrefot, plenty med duellkraft og 100% innsats i alle situasjoner så har du en meget spennende mann for fremtiden. 

Brage Tobiassen er en spiller jeg studerte nøye i dagene før min først økt med laget. En spiller jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke kjente så godt fra før, men som jeg har latt meg begeistre av. Ser ut som en guttunge, men spiller som en mann.
God duellspiller, enda bedre ballspiller. Må jobbe med å utnytte de gode ferdighetene sine enda oftere. 
Er faktisk Ullern sin toppscorer med tre mål, noe som dessverre sier litt om Ullern, men også mye om en ung midtbanespiller med mye målpoeng i seg. 


Vi takker for praten med både spillere og hovedtrener Anders Lubeck også minner vi om morgendagens kamp (lørdag) mot Bærum på AJ Arena klokken 15:00. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.