G19: Fortjent, men knapp seier mot Skeid

Postet av Ullern Fotball den 26. Aug 2023

Oliver Fitzgerald (bildet) sin silkemyke venstrefot skulle bli avgjørende når G19 tok tre nye poeng i 1.div. I en kamp der Ullern styrte det meste var det ikke avgjort før dommer blåste for siste gang. 

God kontroll uten å skape all verdens 

De første 45 min var preget av lange Ullernangrep mot et skeidlag med en klar plan om å ligge lavt og kontre når sjansen bød seg. Våre gutter slet med å komme helt gjennom og når en kom til muligheter var det en solid skeidkeeper som stod i veien. 

Vi ble litt statiske i fremre ledd mot et lag som knapt gav fra seg bakrom eller mellomrom, og med 5-6 spillere på samme linje gjorde vi jobben til Skeid litt enkel. Uten dybde i spillet vårt kunne de strengt tatt bare stå der å ta i mot. Når vi heller ikke har kvaliteten i lengre spillvendinger ble det behagelige 45 min for Skeid. Praten i pausen gikk mye på dette, lokke de ut av sin struktur for å skape rom både mellom og bak de, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Skaper mer i 2.omg og vinner fortjent 

Skeid ble etterhvert slitne, Ullern la om formasjonen og kom oftere både gjennom de som et resultat av flere bevegelser inn bak de. Sjansene ble større og større og til slutt var det en justert dødball av dødballansvarlig Nicolas Gajardo som skulle bli avgjørende. Oliver Fitzgerald svingte den inn mot keeper og der gikk den rett i mål og 1-0 i det 74 minutt. Nå måtte Skeidlaget frem og det gav oss enorme overganger, vi var både 2 og 3 så å si alene gjennom, men middels utnyttelse av enorme sjanser gjorde at kampen levde hele veien inn. Men smultring og 90 min med god kontroll gav fortjent seier til slutt. 

Det lever hele veien inn når vi ikke helt får stokket bena i noen situasjoner der kampen strengt tatt burde vært avgjort. Det er ikke enkelt å bryte ned lag som legger seg så lavt og så lenge det er 0-0 og en må ta større og større sjanser så renner en alltid en viss risiko for å bli litt uforsiktige i offensiv markering og tillate den ene overgangen som gjør at du plutselig får en i sekken selv. Men jevnt over var gode i gjenvinningspresset som har vært et tema for oss siste uken, vi faller tidlig nok av med bakre ledd og så kunne vi vært hakket bedre i første omgang på å være tidligere på plass med vårt midtbaneledd når ballen går over oss så midtstoppere hadde noen å heade ballen til. Men vi slipper til veldig lite i 90 min +, skaper mer enn nok til å vinne klart og får alle gjennom kampen uten skader før vi går inn i høstens tøffeste periode. Det blir en spennende utfordring for oss når det kommer til restitusjon og mobilisering til mange kamper på kort tid. Vi gleder oss!, avslutter en godt fornøyd Rudi. 

Toppkamp G19 2.div på Gressbanen mot Ready søndag kveld kl.20.15. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.