"Gleder meg til årets sesong!"

Postet av Ullern Fotball den 12. Jan 2024

Jacob Francke har akkurat rukket å fylle 18-år og er klar for sin fjerde sesong (!) på seniornivå med Ullern. Etter å ha debutert som 15-åring så har skader satt unggutten en del på sidelinjen de siste par årene, men han har allikevel rukket å spille 40 kamper på seniornivå til tross for sin unge alder. Nå er han skadefri og virkelig klar for å kjempe om plassen i elleveren denne sesongen.

Spennende tider
Jacob Francke ble tatt opp i seniorstallen allerede tilbake i 2021. Etter glimrende spill på aldersbestemt og spill for G15 landslaget ble han tatt opp i stallen til Didrik Bjella som senere samme sesong endte som seriemester i 3.divisjon. 
Nå er Ullern tilbake i 3.divisjon etter nedrykket forrige sesong, men Francke tror dette kan bli en viktig sesong for mange av de unge spillerne i klubben. 
Jeg er veldig spent foran årets sesong og har veldig tro på det prosjektet vi jobber med nå. Vi ønsker å spille Ullern fotball som innebærer at vi ønsker å ha ballen i laget og satser på raske gjenvinninger hvis vi mister den. Dette er også en type fotball som alle de unge spillerne i klubben er godt vant med fra tidligere, så jeg tror det kan funke veldig bra. 
Vi er mange unge spillere her nå som har prestert bra både på dette nivået og nivået over, så jeg tror dette kan bli veldig bra. Skal ikke se bort i fra at det også kan komme et par nye navn fra juniorlaget som kommer til å utmerke seg i årets a-lag. Jeg tror feks Albert Aleksanjan kan bli veldig spennende å følge denne sesongen, sier Francke. 

Men selv om det er mange spennende unge spillere i troppen så er Francke klar på viktigheten av å ha erfarne seniorspillere også i laget. 
- Jeg tror det blir viktig at vi får til en god miks av yngre spillere og eldre og mer erfarne spillere. Jeg vet det er noen av de eldre spillerne i laget som fortsatt er uavklart med tanke på kommende sesong, men jeg håper virkelig at de er med videre. Det er til stor hjelp for oss unge spillerne å ha noen man kan snakke med og som kan hjelpe deg underveis i kamper. Siste kampen mot Levanger feks som jeg egentlig syns gikk veldig bra, så fikk jeg masse hjelp fra Espen Lindøe underveis i kampen. Og det var avgjørende for at det gikk såpass bra som det gikk, spesielt med tanke på styrken til Levanger. 

(Jacob Francke har måttet tilbringe mye tid på tribunen de siste par årene. Nå håper den unge midtstopperen at den tiden er forbi.) 

Litt ny start

Jacob debuterte som nevnt allerede i 2021, men sesongen 2022 ble ganske amputert på grunn av et langvarig skadeavbrekk. Og preseason 2023 fikk han nok et tilbakeslag som satte han mye på sidelinjen de første månedene. Men sakte, men sikkert har han nå jobbet seg tilbake i form og lagt skadeproblemene bak seg. 

- Jeg har som du nevner måttet være veldig tålmodig og som ung spiller så kan det være veldig vanskelig. Det har vært tider hvor jeg nesten har tvilt på at jeg skal klare å komme skikkelig tilbake igjen når man hele tiden møter motgang. Men nå som jeg har vært skadefri over en lengre periode så har jeg lært meg å stole mer på kroppen igjen og ikke være redd hele tiden for nye tilbakeslag. Så jeg håper og tror jeg kan legge det bak meg nå og kun fokusere på å bli så god som mulig på fotballbanen. 

Det har vært interesse rundt flere av dine lagkamerater fra høyere nivåer og til og med fra eliteserien, er det inspirerende for din egen del og har du ambisjoner selv om eliteseriespill og kunne leve av fotballen? 

- Jeg tenkte mye mer på det før enn jeg gjør nå. Nå har jeg egentlig bare fullt fokus på å være frisk og å gjøre det så bra som overhodet mulig for Ullern. Det er det målet jeg har foran meg nå, så får vi heller se hva fremtiden bringer når den tid kommer. Jeg ser veldig frem til å spille i avdelingen vi har havnet i denne sesongen, masse lokale lag er veldig gøy. Så jeg håper vi får masse støtte fra tribunen både på hjemme og bortebane denne sesongen, avslutter Francke. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.