G19: 1-0 seier borte mot serieleder Lørenskog i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 9. Mai 2024

Sist onsdag ble det 3-1 seier mot Grorud på Ullernbanen etter mål av Antoni Ghali på straffe, Storm Sundet Luytkis og en frisparkperle av Amir Ghutale. I går gikk turen til Lørenskog og serielederen i Interkrets. Tett og jevnt spille det bli, men våre gutter kunne reise hjem med det største smilet før en kjærkommen oval weekend.

Mye ball I en sjanserik første omgang

Noe uventet la Lørenskog seg veldig lavt og lot oss styre mye av spillet. Bortsett fra en kort periode mellom 10-15 min så var det stort sett vi som hadde ballen. Det gjorde at vi endret nokså tidlig vår struktur for å kunne bryte gjennom deres lave 1-5-3-2 formasjon. Aldri lett å spille mot, men vi skapte mer enn nok situasjoner og sjanser til å skåre. Siste pasningen var ofte det som sviktet oss. Lørenskog leder av en grunn og skapte vel så mange sjanser på sine overganger. Uavgjort til pause var forsåvidt greit ut fra spill og sjanser, selv om de nevnte spill og sjanser skulle tilsi mer 1-1 eller 2-2.

Enda mer sjanser i andre omgang

Målløst i første omgang er nå en ting, men kun ett mål i andre må sies å være enda mindre forståelig. For både stenger og tverrliggere skulle få kjørt seg. Våre gutter gikk ut i hundre og etter 10 min får vi tildelt straffe som Junior Peya dessverre setter utenfor mål. Men vi fortsatte å presse på og pressmaskinen Luytkis blokkerer keeper og kan enkelt sette inn et velfortjent 1-0 mål. Midtre del av omgangen skjer det ikke så mye, men siste 10 min må sies å være innholdsrike. Lørenskog må frem, det blir enorme sjanser begge veier. Vi klarer ikke punktere kampen til 2-0 til tross for enorme og enormt med sjanser, da lever spenningen helt inn, men vi rir det av og tar med oss tre råsterke poeng hjem til Oslo.

Fornøyd med hvordan vi vinner på slutten

Jeg er mer og mer fornøyd med hvordan vi takler de ulike scenariene gjennom en fotballkamp med tanke på gjøre de valgene og justeringene som faktisk må til for å vippe kampen i vår favør. Mye av dette har handlet om psykologien som oppstår mot slutten av kamper når vi leder, da endrer ofte dynamikken seg fra å bare spille kamp til at laget som ligger under har alt og tape og må pøse på og laget som leder har alt å tape og nervøsitet kan påvirke både våre valg og gjennomføringen av valg. Så da kan det være lurt å gjøre ting noe annerledes enn på 0-0 i det 20 min av kampen. Kult å se at vi lærer oss noen triks fra kamp til kamp nå på ett nytt nivå, sier hovedtrener Rudi.