G13: Klare for 1.div A til høsten

Postet av Ullern Fotball den 16. Jun 2024

Det er alltid knyttet en solid dose spenning til vårsesongen når spillerne entrer sitt trettende år. Da skal det kvalifiseres og resultatene spiller en rolle for hvilke nivå en skal spille på til høsten. Våre 2011 modeller har ikke latt seg påvirke av det og sikret plass på høyeste nivå fra høsten av etter en solid vårsesong. 

Bunnsolide i forsvarsspillet 

Laget har vist seg å være veldig seige å skåre mål på. Etter en veldig målrik andre serierunde mot avdelingsvinner Ready ble buret stengt igjen både i serieåpningen og de 4 neste kampene. Kun i to kamper ble det sluppet inn mer enn 1 mål. Kun et fullstendig mageplask mot Heming vil en gremmes litt over i denne delen av spillet. 

Vi har jobbet mye med det høye presset vårt og det er det som legger fundamentet for å nekte motstanderen i å få lov å bygge opp gode angrep mot oss. Så har vi utover våren blitt stadig flinkere til å vurdere når vi skal spille oss ut med flere korte pasninger og når det er smart å straffe forsvarsfeil med lengre pasninger, det gir oss få brudd mot og motstanderen må ofte starte sine angrep langt unna vårt mål. Vår utfordring for våren er å respondere bedre når vi først slipper inn, da trengs det flere med brystet frem og haka opp, baklengs skjer i fotball uansett hvor gode en er i forsvarsspillet, sier hovedtrener Johan Egil Rudi 

Mange skårer littEtter en litt trå start i vinter har Aksel Frank Buttle-Ulvin funnet nettmaskene oftere og oftere fra sin midtbanerolle.


28 mål på 8 kamper gir oss 3,5 mål per kamp og det høres greit ut det. Men ut fra antall gode brudd og sjanser så føler vi at det er her vi har en del å gå på. Så mye av treningsarbeidet siste tiden og i sommer vil bli brukt på dette området. Noe kan vi øve på i fellestrening sammen, men skal gutta bli kliniske må de ta seg regelmessige turer på løkka for å finpusse skuddfoten, sier Rudi. 

Vi må også nevne at våre 2012 gutter har levert en kjempesesong i en annen 1.div G13 avdeling og har også oppfylt kravene til å kvalifisere for 1.div A, men det er kun lov med en klubb per divisjon. Så at det gror godt er det liten tvil om. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.