Ullern deltar i OBOS Supercup!

Postet av Ullern Fotball den 30. Nov 2023

MSA: Nytt poeng på hjemmebane mot Strømmen

Det er knyttet stor spenning til avdelings oppsettet i neste års Norsk Tipping-ligaen som kommer 8. desember, men allerede nå er det klart at Ullern deltar i det nye konseptet OBOS Supercup.

Dette er en turnering i oppkjøringsperioden for lag i Stor-Oslo som begynner i måneddskiftet januar/februar og pågår fram til påske. Det spilles gruppespill i to avdelinger, hvor vinner og andreplass går videre til semifinale og vinnere av disse møtes i en finale. Det er også et B-sluttspill for tredje- og fjerdeplass i grunnspillet.   

«Dette er et helt nydelig konsept som innføres. Å spille om poeng, uansett hvordan en vrir og vender på det, er noe annet enn `vanlige` treningskamper. Det gjør at både spillere og trenere går inn i kamp med litt mer spenning og gjør at kampen blir mer verdifull og forberedelsene til seriespillet bedre. Vi gleder oss veldig» - sier hovedtrener Alexander Bendiksen

 

Vår første kamp i OBOS Supercup blir borte mot Bærum 27. Januar kl. 13:00.

Også a-lagets spillere er godt fornøyde med at det blir lagt opp til å telle poeng allerede fra januar. - Et bra initiativ av Skeid å arrangere denne cupen. Oppkjøringen kan ofte føles litt for lang, så det skal bli bra å spille litt kamper med god motstand, som føles som om det teller litt mer enn treningskamper, sier Jacob Francke.

OBOS Superligaen består av to grupper med lag fra Post Nord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Ullern er i avdeling 1.

Her er foreløpig oppsett.
 
Avdeling 1:
 Bærum SK
 Kvik Halden
 Oppsal
 Frigg
 Ullern
 Gjelleråsen
 Follo
 Asker
 
Avdeling 2:
 Grorud
 Arendal
 Eidsvold Turn
 Nordstrand
 Lørenskog
 Ull/Kisa
 Skeid

«Mange gode lag som er i toppen av 3 og 2 div, så blir spennende å matche seg mot dem. Så er det også deilig å spille om poeng i en til vanlig litt kjedelig periode» - sier Bendik Foss Evensen om utfordringen som venter i avdeling 1.

Amedia skal sende kampene, så for de som er mindre glad i kuldegrader kan sitte hjemme i sofaen og nyte god «Ullernfotball» med et pledd og tekopp i hånden. Som om ikke det var nok vil det også bli opprettet en podcast om cupen.

Vi lar Jacob Cleve Broch avslutte det hele med følgende kommentar: "Jeg gleder meg vilt mye til å spille om poeng allerede rett over nyttår - dette blir gøy"

Vi er enig, gøy blir det garantert!
Uke 48: Frihelg denne uken

Postet av Ullern Fotball den 26. Nov 2023

Etter full kamprunde så tar vi oss en liten frihelg kommende uke, med helt fri lør og søn. Kommer nok en gjest eller to også innom denne uken, så er alle forberedt på det. 

Garderoben vår pyntes gradvis til førjulstiden, ta gjerne med saker hjemmefra som ikke er i bruk lengre. 

Viktig at vi alle tar ansvar for huset vårt, 1 min her og der fra alle vil holde den enkelt strøken. 

Ukens meny

Man 27.nov (tidspunkt kan bli noe justert denne dagen, avhenger av om 2011 laget mitt kan trene på Jarmyra om der er mykt nok)

Kl.20.00 - Trening. Innhold: Video i garderoben, oppvarming med 3v2 øvelse i bokser, possession 4v4+3 og spill medium plass. Ferdige kl.22.00. 

Tirs 28.nov

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet 

Ons 29.nov

Kl.16.30 - Trening. Innhold: Intens oppvarming inkl prepp og 1v1, EPE, Fotballsprinter - med lengre pauser og spill 4v4/5v5 12X2 min, 2 min pause på to baner. Ferdige kl.18.00. 

* Styrke ben kan gjennomføres etter økten. 

Tors 30.nov 

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet 

Fre 1.des - Vi åpner første luken i kalenderen! 

Kl.19.30 - Trening. Innhold: Konkurranse, egen oppvarming i lagene, spill 11v11 3X25 min, styrke ben felles i treningsrommet inkl kos med kakao og godsaker fra gutta som er ute med auau for tiden. Ferdige når vi er ferdige. 

Lør og søn - Fri/egentrening
Ukeplan uke 48

Postet av Ullern Fotball den 25. Nov 2023

Akkurat som et arbeidsmiljø formes av de ansatte, gjelder det samme en et fotballag med tilhørende treningsgruppe og kultur. I et fellesskap er man gjensidig avhengig av hverandre og hver enkelts bidrag som avgjør hvordan totalen blir. Kort fortalt, møter du opp på hver trening eller tett på hver trening og gjør så godt du kan, samtidig som at du forsøker å få de rundt deg til å gjøre det samme, vil gruppen fremstå på et vis som både skaper trivsel og hygge fordi alle bidrar med å være den beste utgaven av seg selv. I andre enden av skalaen finner vi nødvendigvis det motsatte. Vi er etterhvert ganske mange navn tilknyttet det som nå er juniorjentegruppa, men et tall er bare det, tall, kvalitet over kvantitet er det noe som heter, men får man til begge deler har vi gode muligheter for at det blir veldig trivelig for alle involverte i tiden fremover. Men, som jeg innledet med, det er helt og holdent opp til hver enkelt av dere. 


På mandager fremover går vi over i den treningstiden vi i utgangspunktet var tildelt, med start 20.30. Været er av den kjølige typen, så som jeg nevnte her om dagen, buff, lue/pannebånd og hansker er ikke valgfritt, det tar alle med seg. 

Mandag: Trening på Ullern, 19.00 - 21.30. Obs, kan flyttes til Jarmyra. Avgjøres i løpet av ettermiddagen. 

 • Boks + dynamisk
 • Pasningsøvelse med retning 9v6 40x40m bane
 • 9v9 / 11v11 (avhengig av hvor vi trener
 • Småbane 5v5 / 4v4 med vegger (de som spilte i går er vegger)

Tirsdag: Trening på Jarmyra, 19.00 -20.30

 • Boks  + dynamisk + sprinter
 • Småbane 5v5 / 6v6 5/6 kamper 4 a min, 1.5 min pause. 
 • 11v11 2x8
 • Nordic + Copenhagen 2x5

Onsdag: Fri

Torsdag: Trening på Ullern, 20.00 - 21.30

Fredag - Fri

Lørdag: Treningskamp, se Spond.

Søndag: Fri


Utstyr: Anniken, Aurora, Benedicte. 

Opphold dere i garderoben før øktene, oppbevar tingene deres utenfor banen, vent med å gå inn på banen om det som foregår der ute tilsier det, men kan vi gå inn så gjør vi det, og vær klar 5 min før økten, uansett om dere kan gå inn på banen eller ei. 
Uke 48 - Vålerenga på besøk!

Postet av Ullern Fotball den 25. Nov 2023

 

Kan være et bilde av 14 personer, folk som spiller fotball, folk som spiller fotball, gress og tekst
 Uke 48
 

 Flere treningskamper står for tur! Det blir kjekt med nye referanser mot god motstand for alle. 


 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Elias H + Magnus A
 • Vester og kjegler: Æræs
 • 6 småmål: Yousef + Parsa
 • Garderobeansvar: Leart


Utstyrsansvar TG2:

 • Ballansvar: Ola & Thomas
 • Vester og kjegler: Ola & Thomas
 • 6 småmål: Ola & Thomas
 • Garderobeansvar: Ola & Thomas

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Oppbyggende spill (angrep)

 

Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 19:30 (19:20) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.

Onsdag 

 • Trening TG1, 20:00 (19:45) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Trening TG2, 20:00 (19:50) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Kamp hjemme for lag 1 mot Vålerenga, 11:00. Oppmøte senest 10:05. Tropp: Otto, Elias S, Loly, Oscar B, Emil, Magnus A, Tarald, William S, Ankjell, Amund, Elias, Yousef, Eikheim, Peder, Leart
 • Kamp hjemme for lag 2 mot Ullern G17, 14:00. Oppmøte senest 13:05. Tropp: Otto, Elias S, Ler, Æræs, Loly, Miguel, Frank, Eimhjellen, Bernhard, Ola, Noah, Yousef, Erik, Heidar

Søndag

 • Trening TG1, 18:00 (17:45) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Kamp hjemme for lag 3 mot Asker SSK 2, 14:00. Oppmøte senest 13:05.
  • Tropp: Tobias, Eimhjellen, Miguel, Mateo, Tian, Cedric, Ola, Samir, Persen, Elvis, Caesar, Amin, Niko, Albert & Sander.

 
Læring i fotball, trenerens rolle og hva vi tror på

Postet av Ullern Fotball den 22. Nov 2023

En ny fotballsesong er kommet til en ende. En drøss av treninger, kamper og løkkeaktiviteter har blitt gjennomført. Noen av disse vil bli sett tilbake på som årets høydepunkt – andre vil gå i glemmeboka. Noen ga god læring, og noen ga mindre. Enkelte ganger skjedde kanskje den største læringen når spilleren strevde som mest – andre ganger når man virkelig fikk noe til. Akkurat når og hvordan læring skjer er svært vanskelig å fastslå, men i vår klubb har vi noen felles, grunnleggende tanker om hva som gir læring i fotball og hvordan vi kan legge til rette for at det kan finne sted. I år har jeg noen ganger fått erfare at det lever noen misforståelser rundt hvordan vi som klubb forsøker å jobbe, og dermed erkjent at det ikke har blitt investert nok innsats i å kommunisere dette ut. Således ønsker jeg her å fortelle mer om klubbens syn på trenerrollen og læring i fotball. 

Kampen som utgangspunkt 

Spesifisitetsprinsippet står sentralt i all treningslære. Det at du må trene på det du skal utføre er et konsept som de fleste nikker anerkjennende til. Men hva er spesifikt for fotballen som idrett? For å svare på det må vi ta utgangspunkt i kampen. Hvilke oppgaver er det som ligger for den enkelte spilleren i kampen? De aller fleste barn får på et relativt tidlig stadium med seg at vi prøver å score mål. På et noe senere stadium, for de aller fleste, skjønner man også at det å hindre mål er en del av konkurransen som en fotballkamp er. Så riktig som dette er, er det fortsatt litt for tynt til å beskrive hvilke handlinger som bidrar til at laget får til dette. Jeg har ofte forsøkt å trøste barn som feilaktig er misfornøyd med egen innsats fordi de ikke scora, men som bidro til laget på så mange andre måter. 

Enten det er å drible, takle, eller å hjelpe laget i riktig retning med gode pasninger, er det en ting som er felles for de små oppgavene som skal løses underveis i en fotballkamp: I alle må det tas valg. Hvilken vei skal jeg gå med ballen? Hvor hard bør pasningen være? Hvor stor fart skal jeg gå mot ballføreren med? Skal jeg falle av eller gå på? I fotball havner spillerne kontinuerlig i 

situasjoner som må tolkes, hvor vi ofte har flere valgmuligheter. Vi skiller mellom valg av handling, for eksempel å velge å sentre i stedet for å drible, og valg av utførelse, for eksempel å velge å sentre med utsiden av foten fordi det passet i akkurat den situasjonen. For å kunne ta effektive valg, det vil si valg som bidrar til lagets overordnede oppgaver – score mål eller hindre mål - må spillerne oppdage og tolke informasjon i kampen. Er det noen som kommer mot meg når jeg har ballen? Er det noen på laget mitt som får en scoringssjanse om raskt spiller ballen dit? Burde lagkameraten min få ballen foran seg eller på fot? Hvilken spiller på det andre laget må jeg dekke opp? Dette er banale eksempler på de mange detaljene som spillerne kan skaffe seg selv en fordel av å oppdage. Fotballens spesifikke egenart stiller krav til at spillerne kommuniserer med omgivelsene på en måte som gjør at de kan ta gode valg. 

Hva som skjer underveis i en fotballkamp er også høyst uforutsigbart, og ingen situasjoner er helt like. Dette er også en av grunnene til at det blir sett på som en av de mest komplekse sportene vi har. Hvis man legger til grunn at spillerne må lære seg hvordan effektivt kommunisere med det de har rundt seg, hvilke valg de burde foreta seg, og hvordan utføre disse: Hvilke føringer gir det for hvordan øve? Hvis man også legger til grunn at kommunikasjon, valg, og utførelse skjer i et tempo som gjør at de fleste handlinger er ubevisste: Hvilke føringer gir det for hvordan lære? Det vil si at det meste av det spillerne gjør i en fotballkamp, gjør de uten at bevisstheten er med på laget. Når du registrerer en bil bremse på veien foran deg, skjer din nedbremsing uten å tenke «nå må jeg flytte foten til venstre for å bremse». Når en spiller tar med ballen til venstre fordi motstanderen tok et skritt til høyre, skjer det uten å tenke «nå må jeg ta ballen med meg den veien fordi motstanderen gikk dit». 

Fotballutdanningen har gjerne hatt en tradisjon for å bryte ned fotballspillets handlinger til isolerte bevegelser – eller «tekniske ferdigheter»: Hvordan føre ballen, hvordan sentre, hvordan skyte, osv. For at man skal kunne få øvd skikkelig på teknisk utførelse har mange fotballtrenere, meg selv inkludert, sverget til øvelser uten motstander hvor et høyt antall repetisjoner med en korrekt utførelse blir sett på som det optimale. Hvis vi ser for oss spillerne i dribleløyper, eller som slår pasninger fra A til B på trenerens ordre: 

Hvor mye blir disse utfordret i å se opp og oppfatte omgivelsene mens de fører ballen? Eller å kontrollere ballen ut fra hva en motstander gjør? Eller å slå pasningen tilpasset en situasjon? Åpenbart ledende spørsmål, som mange ganger har trigget frem følgende spørsmål i retur: ” Men hva skal de gjøre da? Bare spille?” 

Svaret på det er både ja og nei. Hvis man alltid møter opp og bare deler opp i to lag vil man for sjeldent legge til rette for den enkelte spilleren. I vår klubb etterstreber vi å ha aktiviteter som gir spillerne glede og læring, uten å bevege oss for langt vekk fra fotballens spesifisitet. Vi tror at spillerne lærer best gjennom å erfare hvilke løsninger som fungerer i ulike situasjoner. Gjennom prøving og feiling i en fotballkontekst (ball, retning, motspillere, medspillere) lærer barn hvordan de selv kan bidra til laget. Hvis de også har en trener som forenkler og tilpasser spillsituasjoner, øker sjansene for at de gradvis mestrer de mange små oppgavene som de må utføre når laget skal på cup. 

Trenerens rolle Først og fremst skal en trener se alle og skape et miljø som gjør at samtlige spillere på treningen tør å uttrykke seg. Dette er et stort ansvar som medfører mange handlinger som alle trenere burde tenke på før de tenker på læring i fotball. Uten å etablere trygghet, tillit, trivsel og glede, er det lite hensikt å lese videre om hvordan skape læring. Likevel er det læring akkurat denne teksten konsentrer seg om. De neste avsnittene handler om hvordan vi ønsker at trenerne våre utøver sin rolle mens spillet pågår. 

Når en spiller er engasjert i en fotballspesifikk øvelse med passelig kompleksitet (for eksempel ikke for mange spillere), vil mye av læringen skje av seg selv. Den nasjonen som produserer flest profesjonelle fotballspillere er Brasil. Mange av disse kommer ikke fra akademi med profesjonelle trenere, men gatefotball. Her til lands er det også mange tidligere fotballhelter som vektlegger løkkefotball når de skal forklare hvorfor de oppnådde sitt nivå. Dette er ikke noe jeg trekker frem for å si at man ikke har nytte av fotballtrenere, men for å poengtere at det finnes mange eksempler på god læring som har skjedd uten tilbakemeldinger og instruksjon. Dette er læring som en trener kan og bør legge til rette for. I våre kurs for barnetrenere etterstreber vi å skape en forståelse for at man kommer veldig langt med å velge gode aktiviteter og organisere disse effektivt. Barns evne til å omsette tilbakemeldinger til læring er lite utviklet. De trenger rett og slett å erfare veldig mange ganger. Noen ganger kan faktisk prat fra treneren, som har den gode intensjonen om å skape læring, være med på å redusere antall lærerike erfaringer. Det betyr ikke at en trener ikke skal prate, men hen burde absolutt være bevisst på hvor mye og når. 

Videre er et godt spørsmål hvordan en trener kan hjelpe spillerne mens en aktivitet eller fotballkamp pågår. I innledningen min nevnte jeg at vi som klubb har blitt konfrontert med noen misforståelser rundt hvordan vi som klubb jobber, og mange av disse handler om hvilke forventinger man har til hvordan en trener ”coacher”. Vi utdanner og oppfordrer våre trenere til å være engasjerte, støttende og hjelpe spillerne mens spillet pågår. Vi oppfordrer de også til å ikke frata barna muligheten til å prøve og feile. Hvis en trener i for stor grad forteller spillerne hva de skal gjøre, får de ikke muligheten til å utvikle sin evne til å ta valg i samme grad. Det tar mest sannsynlig også bort en del av gleden ved å spille. Det vi derimot ønsker er at en trener er aktiv i å hjelpe spillerne rette oppmerksomhet mot de omtalte små oppgavene som spillerne må løse i kampen. (Med det menes f eks Hvor er motstandere som er «farlige» nå? Hvordan kan du komme i scoringsposisjon? Kan Lise trenge noen å sentre til nå? Er det viktigst å stenge rommet på innsiden eller utsiden? (osv.) Og ikke minst positivt å forsterke alle de små mestringsøyeblikkene som oppstår! Om treneren også mestrer å se hvilken av disse oppgavene som spillerne strever med, er det en faglig vurdering hvordan gå frem for å hjelp dem med det. Det er en stor forskjell på å si ”Du burde ha sentra der”, og å spørre (i en pause eller stopp i spillet) ”hvorfor valgte du som du gjorde i sted? Så du noen andre løsninger? Hvilken løsning hadde størst sjans for å lykkes?”. Noen ganger trenger kanskje spillerne en liten, men ganske direkte, dytt også for å kaste seg ut i noe de er mindre trygge på. Mange spillere har godt av litt støtte for å gjøre mer krevende handlinger som å kaste seg inn i dueller, skyte selv eller å utfordre motstandere med ballen. Andre ganger trenger de kanskje bare noen flere forsøk. 

Enkelte innspill som har kommet i løpet av årets sesong, avdekket forventninger til treneren som er litt på tvers med hva klubben forventer. I kamper hvor det andre laget har putta noen baller i nettet hender det at noen ønsker at treneren skal fortelle spillerne hva de skal gjøre. Noen ganger er det kanskje så stor forskjell på lagene man må prøve å aktivt å styre de utpå der til en noe mindre ubehagelig opplevelse. Andre ganger er det kanskje riktig å la dem streve litt. I noen Ullernlag er læring mer sentralt – i andre kan prisen for et nytt tungt resultat være langt tyngre enn den eventuelle læringsgevinsten… Det kan være stort potensiale for læring i en god motstander, men kanskje er det ikke like mye læring i en for god motstander. Andre kritiske spørsmål er knyttet til at «spillerne bare spiller og ikke øver på noen ting på trening». Kanskje burde man kritisk reflektere over om de blir utfordret på kommunikasjon+valg+utførelse mer enn man tror. Men kanskje burde treneren også kritisk reflektere over om fotballøvelsen gav nok repetisjon, eller var for kompleks. 

Noen synes de yngre barna sentrer for lite og ikke lærer lagspill. I noen tilfeller strever et barn med å bry seg om andre i laget enn seg selv, men ofte burde vi kanskje justere forventningene til hva spillerne er i stand til ut fra hvor de er i sin fotballutvikling. For det første kan det være vanskelig nok å se seg rundt mens man kontrollerer en ball med føttene, for det andre er spillet som nevnt komplekst og kaotisk – ikke minst for et barnehode. Jeg har mange ganger sett barn få til et godt samspill i en 3 mot 3 kamp, for så senere i økten gå seg mer fast med ballen og klynge seg når vi spiller 5 mot 5. Har de blitt mindre samarbeidsvillige? Har de blitt dårligere på utførelsen av en pasning? Eller spiller de en mer kompleks fotballkamp som stiller større krav til deres evne til å kommunisere og velge handling? Har de da hatt for lite repetisjoner uten motstander til å treffe ballen skikkelig? Eller trenger de mer øvelse i spillsituasjonene, så de kan finne mer hensiktsmessige løsninger enn å ta med ballen selv rett inn i et flertall forsvarere? Vi er opptatt av å hjelpe barna utvikle evnen til å gjøre valg til det beste for laget i lys av spillets hensikt, fremfor å fortelle barna at en pasning er god lagånd, mens å ta med ballen selv er å anse som egoistisk.

Forhåpentligvis har du som leser dette fått noen tanker som kan være oppklarende for hva en trener prøver å oppnå. Som alle spillerne, har nok alle klubbens trenere noe å lære om hvordan utføre en krevende oppgave. Som klubb har vi nok noe å lære om hvordan hjelpe trenerne til å hjelpe spillerne. Men at intensjonen er å gjøre sitt beste for å legge til rette for alle i Ullerntøy skal ingen være tvil om. Kanskje er du fortsatt kritisk til denne måten å jobbe på. I så fall er du hjertelig velkommen til å dele dine tanker med oss. Vi har gjort små og store endringer før, og jakter fortsatt forbedring!

Med beste hilsen

Runar Storli Mathiassen 

Utviklingsleder

Ullern Fotball 
MSA: Alexander S. Bendiksen er vår nye hovedtrener

Postet av Ullern Fotball den 21. Nov 2023

Etter at Ullern Fotball og Anders Lübeck tidligere i uken ble enige om å ikke videreføre samarbeidet er det nå klart at Alexander S. Bendiksen tar over roret og skal lede våre beste menn i 2024. De aller fleste i Ullern Fotball vet hvem "Bix" er og det er liten tvil om at det er en ekte klubbmann som tar steget opp. 

Vi gratulerer Bendiksen med sin nye rolle og har tatt oss en prat med den ferske A treneren bare en liten uke før oppkjøringen til sesongen 2024 starter kommende uke. 

Hvorfor valgte du å påta deg rollen som ny hovedtrener for Ullern Fotball? 

Etter 16 år i klubben, der jeg har veiledet alt fra 4-åringer til å være assistent på A-laget under to ulike trenere, kjenner jeg at dette er mer enn bare en jobb - det er en lidenskap. Hva som virkelig trigger meg, er ikke bare det å håndtere en ny utfordring, men å være en del av noe som skiller seg ut. Ullern Fotball er ikke bare en klubb; det er et fellesskap, med en gruppe trenere som tror på å utfordre de tradisjonelle normene i fotballen og forme fremtiden på vår måte.

Det som setter Ullern Fotball i en særstilling, er vår evne til å bygge sterke bånd fra barne- og ungdomsfotballen helt opp til A-laget. Vi har en historie med å konkurrere på høyt nivå i de yngre aldersgruppene, men nå er tiden inne for å gjøre A-laget til et ekte fyrtårn. Vi ønsker ikke bare å vinne kamper, men å skape et miljø både på og utenfor banen som vi kan være stolte av! 

Hva personlig kan du bidra med?

Jeg bringer med meg ikke bare kunnskap og kompetanse til treningsfeltet, men en visjon om å gjøre hver treningsøkt til en reell forberedelse til kamp. Jeg tror på en tilnærming som utfordrer spillerne til å strekke grensene sine, samtidig som inkludering og samarbeid er hjørnesteiner i hvordan laget skal drives. Som ledere skal vi sette klare rammer og premisser for at vår gruppe skal utvikle seg både på og utenfor banen.

Hva slags fotball skal vi spille? 

I forsvarsspillet skal vi ut og presse motstanderen over hele banen og få mange brudd nær målet vi skal skåre på. I angrepsspillet skal vi så raskt til mål som mulig, men om det krever to eller femti pasninger er det begge situasjoner vi skal beherske. Det skal være både morsomt å spille på laget og å se laget spille!

Hva skjer fremover?

Nå jobber vi med å bygge en spillerstall som er interessert i å skape et sterkt sosialt bånd i garderoben og som ønsker å bli litt bedre hver gang de går utpå bane. Samtidig er det en periode med intense møter og planlegging for den kommende sesongen. Fra oppkjøringen som starter 27. november, vil vi gradvis introdusere treningsmetodikk, spillestil og alt som hører med. Ved seriestart den 6. april er jeg overbevist om at laget vil være konkurransedyktig mot alle vi møter.

Sportslig leder Magne Aarvik om ansettelsen

Ullern Fotball har lenge vært kjennetegnet av et helhetlig og samkjørt arbeid på alle alderstrinn og nivåer. Med utnevnelsen av Alexander Bendiksen som A-lagstrener skal den røde tråden i klubben bli enda tydeligere, og vi skal knytte sterkere både mellom små spillere, store spillere, supportere, støttespillere, trenere og ledelse. Ullern har klare målsettinger om å utvikle spillere til de aller øverste nivåer. Med Alexander ved A-roret har vi definitivt kompetanse til å utvikle både lag og spillere i den retningen. Vi gleder oss!

Vi ønsker alle Alexander lykke til med ny rolle og øvrig trenerteam blir presentert om kort tid. 
Ukeplan uke 47

Postet av Ullern Fotball den 19. Nov 2023

Over halvveis i november og under 1 måned til vi tar juleferie. Ja tiden flyr ja. Forsøker oss med en ny liten runde med treningskamper, hhv Kløfta away og Kolbotn hjemme. De som skal i aksjon der er informert. Ellers blir det nye 3 økter hvor mandagens avsluttes med litt kveldsmat i 3. etg, som jeg håper prioriteres :) 

Mandag: Trening på Ullern, 19.00 - 20.30. Kveldsmat etter økten i 3. etg. 

 • Boks
 • 6v5 frispilling 3 reps også bytte
 • Småbane 5v5 / 6v6
 • 11v11 2x8 min 

Tirsdag: Trening på Ullern, 19.30 - 21.00

 • Minibane
 • Sprinter
 • 9v9
 • Småbane 5v5 e.l. 4 min kamper. 
 • Nordic + Copenhagen 2x5

Onsdag: Fri

Torsdag: Treningskamp for enkelte, se Spond. Resten har trening på Ullern, 17.00 - 18.30. 

 • Boks
 • Pasningsøvelse 4v3
 • Rolletrening 3v3
 • Spill 5v5
 • Nordic + Copenhagen 2x5

Fredag: Fri

Lørdag: Fri. Cupfinale på Ullevål. 

Søndag: Dømming i forbindelse med akademiliga. Info kommer. Treningskamp rett etter dette, se Spond. 


Utstyr: Andrea, Annie, Annika. Er ikke du tilstede selv har du ansvaret for å delegere oppgaven til noen andre. Utstyret, og deg selv, på plass ute på banen 5 min før økten dersom mulig. 

Generelt: Liten påminner. Vi skifter i garderoben og oppholder oss der i forkant av økt, ingen skifting eller opphold i gangen ved kiosken i 1. etg. Husk lue/pannebånd, buff, hansker/votter og ull eller superundertøy innerst. Skal være unødvendig å minne om dette, men når jeg ser over beholdningen de to ukene som gikk, så ser jeg at en påminner er nødvendig. Det er ikke valgfritt, så får dere heller ta av om dere blir varme. 
Ue 47: Kamper for alle og dømming Aka liga på lørdag/søndag

Postet av Ullern Fotball den 18. Nov 2023

Fin tid på året dette, tid for å eksperimentere med lave skuldre og en tid for å møte fotballag en ikke møter så ofte ellers. Kulden setter nå skikkelig inn, sykdom oppstår, det er vanskelig å unngå, men vi må gjøre alt for å forhindre det. Tid på sidelinjen enten gjennom sykdom eller skader er aldri en fordel for hverken deg eller gruppen vår. 

Vi snur litt på tema. Der vi siste uken har sett på hvordan spille oss ut fra 5m, skal vi nå se på vår egen pressing på motstander sine 5m. Hvordan og hvorfor starter med møte på mandag før økten. Du og vi skal være pressemaskiner, jakte ballen i flokk, alltid lystne på å få tak i ballen så fort som mulig og så sent som nødvendig. Vårt soleklare forbedringspotensiale fra i år er hvor fort vi klarer å gå fra et mislykket høyt press til et lavere press med HELE laget, jess - inkludert dere kantspillere også ;) 

Ukens meny. 

Fre 24.nov

Kl.20.00 - 1.div vs Langhus på CC Vest Arena. Oppmøte kl.19.00. Tropp: Meland, Gustav, Ludde, Bryn, Luca, Bentzen, Iver, Tran, Caspar, BH, Theo, Didrik + 1-2

* Styrke ben felles i treningsrommet etter kampen, de som skal i aksjon også lørdag får beskjed om det. 

Lør 25.nov

Dømming Aka liga - mer info kommer. Klassisk liten innsats på et par timer. 

Kl.16.30 - IK vs Strømsgodset U17 Nasjonal på CC Vest Arena. Oppmøte kl.15.30. Tropp: Mikkel, Olav, Sean, Jon, Edi, Oliver, Magnus, Fjell, Ellef, Dani, Albert, Daniel Sa + 1-3 fra fredagen. 

* Styrke ben felles i treningsrommet etter kampen. 

Søn 26.nov

Dømming Aka liga - mer info kommer. Klassisk liten innsats på et par timer. 

Helt fri for alle. Restitusjonstiltak anbefales. 
Uke 47 - Første treningskamper!

Postet av Ullern Fotball den 18. Nov 2023

 

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, sport

Automatisk generert beskrivelse
Uke 47
 

Kjekt bilde, og ingenting er kjekkere enn at guttene trives, lykkes, og tar steg sammen som ett årskull 😁
 

Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Noah + Tarald
 • Vester og kjegler: Eikheim
 • 6 småmål: Sandro + Erik
 • Garderobeansvar: Spilde

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Høyt press (forsvar)

 

Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Kamp TG2: BORTE mot Sagene 1 (Marienlyst kunstgress kl.1900) -  Suhmsgt 20, 0362 OSLO. Tropp: Tobias, Miguel, Mateo, Christian, Tian, Thomas, Ceasar, Otto, Cedric, Ola, Samir, Kristian, Dagi, Elvis, Persen, Lars, Marco.

Onsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på JARMYRA. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 19:30 (19:20) på CC. Ca. 60 min. Innhold på Facebook-siden.

Torsdag 

 • Kamp TG2: BORTE mot Skeid 2 (Muselunden 20:15) -  Åsensvingen 3C, 0488 OSLO. Tropp: Tobias, Miguel, Mateo, Christian, Tian, Thomas, Niko, Oscar, Cedric, Ola, Samir, Kristian, Dagi, Elvis, Persen, Lars, Caesar, Marco.

Fredag

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Trening TG1, 12:00 (11:45) på JARMYRA. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Søndag

 • Trening TG2, 18:30 (18:20) på CC. Ca. 90 min. Lübeck ikke med videre i 2024!

Postet av Ullern Fotball den 17. Nov 2023

Anders Lübeck ble hentet inn i sommer som ny hovedtrener ut sesongen 2023 etter en tung start på sesongen. Nå bekrefter Lübeck at han ikke fortsetter i jobben etter kontrakten hans går ut ved årsslutt og at sesongavslutningen mot Levanger ble den siste kampen for hans del. 

Foto: Merethe Fosby

Tung sesong
Anders Lübeck kom inn som et meget friskt pust i Ullern etter en tung start på sesongen hvor klubben stod uten seier i serien og en skuffende exit i cupen. Etter en god start og nytt håp om overlevelse endte dessverre sesongen med nedrykk. Men selv om det har vært noen tøffe måneder, så ser Lübeck tilbake på tiden i Ullern med positive øyne når han nå takker for seg.
- Først og fremst ønsker jeg å takke Ullern og samtlige i og rundt klubben som har støttet meg gjennom det som alle visste kom til å bli fem tøffe måneder. I etterkant sitter jeg igjen med litt sursøt saus i munnviken. Hovedmålet som var å redde plassen ble ikke nådd, men jeg er stolt over å ha klart å videreføre det gode arbeidet gjort i u-avdelingen de siste årene opp på A-lags nivå. Vi har sørget for god spillerutvikling og at mange unge Ullern-gutter har fått verdifull erfaring i  toppfotballen. Dette håper jeg klubben nå kan bygge videre på.

Jeg ønsker også å takke en fantastisk spillergruppe som tok meg i mot med åpne armer i sommer, og som har jobbet i motgang hele året uten å få noe gratis. En spesiell takk fortjener også Sigve Ravnåmo som har vært en lojal støtte og etterhvert venn i en situasjon han neppe så for seg før året startet. I tillegg har Jon Anders Urholt og Christian Strømme gjort en enorm jobb for å legge til rette for at A-laget skal kunne prestere, men dessverre klarte vi ikke å holde samme nivå i 2023

Det mest verdifulle med et liv i fotballen er for meg alle menneskene man treffer gjennom et langt fotball-liv og jeg har rukket å bli glad i veldig mange jeg har møtt det siste halvåret. Tusen takk for meg!


Sportslig leder Magne Aarvik sier klubben er fornøyd med jobben han har gjort, men at man nå ser på andre muligheter når kontrakten til Lübeck går ut.
- Anders Lübeck kom inn med masse energi og tente virkelig en ny glød i alle sammen når han kom inn. Dessverre så nådde vi til slutt ikke målet vårt om å berge plassen i 2.divisjon, men jeg håper uansett Lübeck kan se tilbake til tiden i Ullern også med mange positive minner. 
Han har valgt å gi mange av ungguttene våre sjansen og de har alle sammen hatt en veldig positiv utvikling i hans periode her, så han kan potensielt ha spilt en veldig viktig rolle i deres fotballkarrierer på den korte tiden hans hos oss, sier Aarvik. 

Ullern Fotball takker Anders Lübeck for innsatsen og ønsker han lykke til videre!
MSA 2024 - Uke 48

Postet av Ullern Fotball den 12. Nov 2023

Da er det oppstart MSA 2024 sesongen.

Vi starter med et kort møte i gamle klubbhus i morgen og ser frem til å begynne å bygge et solid og stabilt byggverk som skal slå kraftig tilbake fra hva vi opplevd i 2023 sesongen.

RETNINGSLINJER:

- Fravær meldes Alexander seinest 12:00

- Vi trener i Ullerntøy fra topp til tå (ingen hvite tennissokker)

UKEPLAN

Utstyrsansvarlige uke 48: Jesper W, Ingvald B, Mikkel S

*alle er ansvarlig for å rydde etter økt!

Tema: Forsvarsspill (høyt press)

Mandag:

- Spillermøte 18:15 i gamle klubbhus

- Trening 19:00-20:15

*75 min

Onsdag:

- Trening 17:00 (klar for trening i garderoben 16:50)

*75-90 min

Torsdag:

- Trening 17:00 (klar for trening i garderoben 16:50)

*90 min

**Fin dag å trene styrke bein


“The sun rises the morning after you win the championship or lose in the first round.”
Ukeplan uke 46

Postet av Ullern Fotball den 12. Nov 2023

Da har vi gjennomført både første økt og første treningskamper sesongen 2024. Moro med såpass mange på økt torsdag som var, så håper og krysser jeg fingrene for at det fortsetter slik. Jobber også med å få på plass treningskamp i slutten av uka, det kommer jeg tilbake til. 


Mandag: Trening på Ullern, 19.00 - 20.30 .

-Gjøglerier

-11v11 med stopp

-Småbane 6v6 / 7v7 på 2 baner. 


Tirsdag: Trening på Jarmyra, 17.30 - 19.00. 

 • Boks
 • Frispilling 6v5
 • 8v8 / 9v9
 • Småbane 4v4 / 5v5

Onsdag: Fri/egentrening

Torsdag: Trening på Ullern, 20.00 - 21.30.

 • Minibanespill 3v3 / 4v4
 • Frispilling 4v3
 • HIFen
 • Småbane
 • 9v9 2x5-7 min.
 • Nordic + Copenhagen

Fredag: Fri/egentrening

Lørdag: Fri/egentrening

Søndag: Mulig kamp, info dukker opp i Spond. 


Utstyr: Andrea, Dokken og Solheim. Alt og alle klare ute på banen 5 min før øktstart. 


Uke 46 - Frem med tran og D-vitamin!

Postet av Ullern Fotball den 12. Nov 2023

Et bilde som inneholder leke, drikk, innendørs, kosedyr

Automatisk generert beskrivelse

Uke 46

Endelig går alle inn i G16-sesongen, og vi har fine øyeblikk fremfor oss alle sammen. Det medfører også forventinger om at alle holder seg friske, hvor Solan på bildet over har en klar anbefaling. D-vitamin (ekstra) er også lurt!
 
 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

 

Utstyrsansvar TG2:

 • Ballansvar: Mateo & Albert
 • Vester og kjegler: Mateo & Albert
 • 6 småmål: Mateo & Albert

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Otto + Loly
 • Vester og kjegler: Emil 
 • 6 småmål: Ler + Ankjell
 • Garderobeansvar: Frank


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Høyt press (forsvar)

 

Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 19:30 (19:20) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.

Onsdag

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Trening TG2, 19:30 (19:20) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Egentrening/fri

Lørdag

 • Trening TG1, 14:00 (13:45) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Søndag

 • Trening TG2, 13:00 (12:50) på CC. Ca. 90min.
Uke 46: Vi spiller oss ut bakfra

Postet av Ullern Fotball den 11. Nov 2023

Vi har gjennomført vår første uke og kommet oss fysisk godt gjennom uten noen store caser. Kommende uke begynner vi så smått å snakke spillestil og begynner på hvordan vi ønsker å se ut når vi spiller oss ut helt bake fra keperspilleren med ulike strukturer alt etter hva motstander presser oss med av strukturer. 

Minner også om ansvaret for garderoben, har vi ikke orden på "huset" vårt med tilhørende utstyr så får vi heller ikke den starten ute vi trenger. 

Prøvespillere begynner å dukke opp utover uken, så ta vel i mot de. 

Fre 17.nov

Økt for de som IKKE spiller kamp kl.17.00-18.30 med Oppvarming/prepp/2v2, spilløvelse og spill 7v7/9v9.

Kamp kl.20.00 vs Kolbotn. Oppmøte kl.19.15. Tropp på FB siden. 

Lør 18.nov

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp. 

Søn 19.nov

Kl.14.00 - Trening. Innhold: Konkurranse og oppvarming, spille seg ut fra mål øvelse, spilløvelse ut fra 5m på fullt format og spill 11v11. Ferdige kl.15.30. 
Trist avslutning på hjemmebane

Postet av Ullern Fotball den 6. Nov 2023


(Foto: Merete Fosby)

For første gang i år fikk publikum se en resignert Ullern-gjeng hjemme på Ullern KG. Ullerns unge mannskap var aldri i nærheten når Sotra vant 4-0.

Hederlige prestasjoner og svake resultater har vært gjennomgangsmelodien for Ullerns A-lag utover en tung sesong. Helgens kamp mot Sotra fra Bergen fortjener derimot ikke betegnelsen hederlig.

Bortelaget var best i alt fra første sekund, og kunne innkassere en enkel borteseier på en dag der hjemmepublikumet for første gang i år fikk se et Ullern-lag som virket å ha mistet litt av gnisten. Naturlig nok. 

Enkle baklengsmål

Sotra satte på turboen umiddelbart og spesielt på vår høyreside fikk duoen Foldnes/Mvuka boltre seg fritt i løpet av den første omgangen. 

Etter 15 minutter spilt fikk bortelaget meget enkel tilgang til ball innenfor sekstenmeteren vår etter noen kjappe kombinasjoner ute til venstre. Haakon Berge fikk avslutte upresset med venstrebenet fra 7-8 meter og 0-1.

Kun fem minutter senere var Sotra toppscorer Falck i samme posisjon. Heller ikke han gjorde noen feil og styrte et innlegg fra venstre lekkert bort i hjørnet og doblet dermed ledelsen.

Vi kom oss noenlunde på beina og fikk vist frem litt bedre takter med to gode sjanser for Azemi og Noah Jacobsen som begge traff Sotra-keeper Grasmo med sine avslutningsforsøk.

Kampen ødelagt rett etter pause

Emil Orheim Jaf og Thomas Støfring kom inn etter pause for å få fart på topptrioen, men problemene oppsto først i motsatt ende av banen.

På ny fikk bortelagets Falck all tid og plass i verden til å sette et innlegg upresset i mål fra kort hold etter skrekkelig forsvarsspill fra hjemmelaget.

Kort tid etter ble vi kontret i senk og en for dagen meget god Beltran Mvuka sørget for at det sto 0-4 på tavla etter 52 spilte minutter.

Keeperdebutant med god avslutning på kampen

Resten av kampen gikk relativt rolig for seg og vi klarte aldri å sette noe særlig preg på verken kampbilde eller Sotras bakre rekker i jakten på redusering.

Derimot fikk dagens debutant, Ingvald Grønseth Benestad vist frem litt av styrkene sine med et par gode redninger mot slutten av kampen. 03-modellen har vært en trofast støttespiller for Bugge og Wold i årets sesong og fikk fortjent debuten sin i PostNord-ligaen ettersom de to første var utilgjengelig til kampen.

Han sørget for at det ikke ble flere mål på Ullern KG i en kamp vi også takket av Thomas Skog Martinussen etter en rekke sesonger i rødt og hvit. 

Kampfakta

Ullern 0-4 Sotra

Mål: 0-1 Sotra 15 min , 0-2 Sotra 20 min, 0-3 Sotra 46 min, 0-4 Sotra 52 min. 

Ullern (4-3-3) :

Benestad, Jacobsen, Fosen, Udnæs, Cleve Broch, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Bådsvik , Austnes (C), Azemi.

Benyttede innbyttere:

45 min -Støfring for Azemi, Bådsvik for Orheim Jaf

66 min -Skog Martinussen for Austnes, Holthe for Nygaard

84 min -Foss Evensen for Udnæs

Poengbørsen

3.poeng: Jonas Aune Jordet

På en dag der lite eller ingenting stemte er det en mann som alltid legger 100% innsats i bånn. Jorde klinket som vanlig til i samtlige dueller, og løp begge veier. En av få som kan se seg i speilet med god samvittighet etter denne kampen.

2.poeng: Emil Orheim Jaf

Kom inn etter pause og bidro med til at Ullern i hvertfall så skarpere ut i overgangsfasen. Skaper mye på egenhånd, men sliter med å omsette gode prestasjoner i og rundt sekstenmeteren til målpoeng.

1.poeng:  Jacob Cleve Broch

Startet sin andre kamp på rad. Spiller på høy risiko og prøve på mye. Når det lykkes ser det meget spennende ut, og underholder publikum med dribleraid og tuneller. Kommer til å bli en spennende spiller å følge for Ullern-publikummet i 2024!

Uke 45 - Husk varme klær!

Postet av Ullern Fotball den 5. Nov 2023

Uke 45

Husk varme klær! 

Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG2:

 • Ballansvar: Mateo & Niko
 • Vester og kjegler: Mateo & Niko 
 • 6 småmål: Mateo & Niko

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 


Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag

 • Trening TG2, 17:00 (16:50) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Onsdag 

 • Trening TG2, 20:00 (19:50) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

 • Trening TG2, 20:00 (19:50) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Fredag 

 • Egentrening/fri

Lørdag 

 • Egentrening/fri

Søndag 

 • Trening TG2, 12:00 på CC. Ca 90min.

Uke 45: Overgangen til ny sesong

Postet av Ullern Fotball den 5. Nov 2023

Mens vi har hatt en aldri så liten pause etter en meget hektisk høstsesong så er det likevel mye som skjer. Nye kommer inn, gamle takker av, trenere bytter jobb og justeringer gjøres. Sånn er alltid perioden mellom sesongslutt og nyttår, og i år like så. Det er alltid trist og vemodig å se personer en har hatt nesten daglig kontakt med forsvinne ut av sin hverdag, men sånn er det, ingenting varer evig og en må derfor alltid sørge for å gjøre mest mulig ut av den tiden en har. Vi som er juniorgruppen vil alltid oppleve det som en del av prosessen at noen går ut, noen går opp og nye kommer til. Sånn sett skal vi sørge for at nye fjes får et godt møte med oss gjennom denne perioden frem til nyttår. 

Man 6.nov

Kl.19.15 - Spillermøte i 3 etasje, det store møterommet. 

Kl.20.00 - Trening. Innhold: Lengre oppvarming, possession 6v3 øvelse og spill 11v11 på halv bane 3X6 min. Ferdige kl.21.15. 

Tirs 7.nov

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Ons 8.nov

Kl.20.00 - Trening. Innhold: Oppvarming og skadeforebyggende, spilløvelse og spill 11v11 på halv bane 3X8 min. Ferdige kl.21.30. 

Tors 9.nov

Fri/egentrening

Fre 10.nov

Kl.17.45 - Trening. Innhold: Oppvarming + prepp og 1v1, EPE + lengre pasninger og spill 11v11 2X20 min med 5 min pause. Styrke ben felles i treningsrommet etter økten. Ferdige ca kl.20.00. 

Lør 11.nov

Fri/egentrening

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Søn 12.nov

Fri/egentrening
J17 (damelaget) oppsummerer sesongen.

Postet av Ullern Fotball den 4. Nov 2023


RUFO (som kjent en sammenslåing av Ullern, Fossum og Ready) tok fatt på årets seriespill helt tilbake i april hvor laget stilte med 2 lag i seriespillet i hhv 1. og 2. div J17. 


Bak seg hadde man en vinter med brukbart med treningskamper mot varierende motstand, med alt fra lag som stilte i J17 Regional serien og ned til 2. og 3. div J17. Tøff motstand til tross, mye bra spill, prestasjoner og grunn til optimisme før man tok fatt på sin 2. sesong i J17 serien. 


God start. 


I 1. serierunde møtte man en av favorittene i KFUM hjemme på Ullern. En relativt seig vinter og sen vår gjorde at oppgjøret ble spilt på det man på folkemunne har døpt og omtaler som CC Vest Arena. En tøff og tett batalje ender med en knepen 1-0 seier til våre etter mål av Maria Volldal, og en strålende start mot det som tilslutt skulle vise seg å bli årets seriemester. 

Lag 2. skulle i ilden noen dager senere, når turen gikk til Årvoll. En tøff kamp hvor man slipper inn mål som kunne vært unngått og tilslutt ender det med 3-1 til hjemmelaget og en noe tråere start for jentene i denne divisjonen. 

Frem mot ferien varierer resultatene en del, men jevnt over spilles det, med hederlige unntak, (bl.a en 12-0! seier hjemme mot Lyn 2 i 1 div), mange jevne kamper som ender med knepne seiere og knepne tap, hvor man kanskje kan trekke frem snuoperasjonen borte mot RASK som et høydepunkt, hvor man lå under 2-0 med 15 min igjen og spille, hvor det tilslutt ender med 3-2 til våre. Ferie og oppstart.


Ferie ble det, og denne ble i hver sin ende markert og brukt til å delta på cup, hhv Sør Cup før ferien og Hamar etter ferien. Sør Cup er først og fremst en cup som huskes for det sosiale hvor man tilbringer 6 dager sammen i Kristiansand med mye moro både på og ikke minst utenfor banen. På Hamar er det et litt jevnere og høyere sportslig nivå. Her deltok vi for 3. året på rappen og sitter alt i alt igjen med positive opplevelser og minner fra deltakelse her, så også i år, selv om vi nok har vært et lite stykke unna å gå til topps her. 

(Fra Sør Cup, med jentene på vei til kamp, med primus motor og superlagleder Kristin ved spakene)


Den første seriekampen etter ferien fant sted før man dro avgårde til Hamar, borte mot Frigg på Marienlyst. Det ble også en positiv opplevelse i en kamp man var best i fra start til slutt og dro i land en kontrollert 3 poenger med en 3-1 seier (hjemmelaget reduserte med kampens siste spark på ballen). 


Kolbu må også trekkes frem. Dette er en plass hvor vi har funnet oss godt til rette og brukt som åsted for treningsleir, også dette for 3. året på rad. På Kolbu finner man fred og ro, idyll i landlige omgivelser og ikke minst fantastiske gressbaner. Fotball skal som kjent spilles på gress, og kun plast til nød :) 


(Alltid strålende forhold på Kolbu. Denne gangen fikk vi også spilt en treningskamp mot damelaget deres


En litt tråere høst. 

Mulig all kampaktiviteten, med de nesten uungåelige skadene som melder seg etterhvert, gjorde sitt til at det ble slitasje og slitne hoder, bein og kropper, for til tross for at det, igjen med hederlige unntak, for det meste ble spilt jevne kamper, var og ble ikke poengfangsten slik vi hadde håpet på og totalt sett må vi vel konkludere med at vi rent sportslig ikke helt leverte slik vi hadde trodd og håpet. 


Oppsummert.

Men, alt i alt har vi hatt og gjennomført en strålende sesong om man ser det hele under ett. For det er ikke bare på fotballbanen underveis i trening og kamp vi er sammen. Både før og etter nevnte har vi tilbragt masse tid sammen, funnet på mye gøy og hatt det helt strålende sammen, noe som har gitt seg utslag i en veldig sammensveiset gjeng, bestående av jenter som startet fotballspillingen sin i Ullern, VASK, Ready og Fossum, født både 2006, 2007 og 2008. Å få til noe slikt er ingen selvfølge, det vet både vi (basert på tidligere erfaringer) og hva man hører, leser og observerer rundt omkring. All honnør til jentene og alle som har bidratt. 

RUFO er inne i en minipause før man igjen tar fatt på festlighetene og sesongen 2024 torsdag 9.11.2023. Vi ser frem til mer og masse moro i tiden og årene som kommer. 


(I etterkant av en runde fotballgolf ute i Lommedalen hvor også G19 deltok. Her er vinnertrioen avbildet (fra venstre Anna, Maria og Pilar)) 
Ukeplan uke 45

Postet av Ullern Fotball den 4. Nov 2023

Tittei og hei på deg! Da tar vi fatt på sesongen 2024! Rolig start med første økt torsdag hvor vi trener sammen som ei gruppe bestående av 06-08, så vil man etterhvert finne sin plass og det, etter planen, fordeles på to treningsgrupper, i stor grad etter hva man selv ønsker. Og, allerede søndag får vi 2 stk treningskamper mot NIF. Husk også å finne veien inni i ny Spondgruppe. 


Mandag - onsdag: Fri

Torsdag: Trening på Ullern, 18.30 - 20.00. Kveldsmat i 3 etg etter økten. 

Fredag: Fri

Løradg: Fri

Søndag: Dobbel treningskamp, se Spond.