J17 (damelaget) oppsummerer sesongen.

Postet av Ullern Fotball den 4. Nov 2023


RUFO (som kjent en sammenslåing av Ullern, Fossum og Ready) tok fatt på årets seriespill helt tilbake i april hvor laget stilte med 2 lag i seriespillet i hhv 1. og 2. div J17. 


Bak seg hadde man en vinter med brukbart med treningskamper mot varierende motstand, med alt fra lag som stilte i J17 Regional serien og ned til 2. og 3. div J17. Tøff motstand til tross, mye bra spill, prestasjoner og grunn til optimisme før man tok fatt på sin 2. sesong i J17 serien. 


God start. 


I 1. serierunde møtte man en av favorittene i KFUM hjemme på Ullern. En relativt seig vinter og sen vår gjorde at oppgjøret ble spilt på det man på folkemunne har døpt og omtaler som CC Vest Arena. En tøff og tett batalje ender med en knepen 1-0 seier til våre etter mål av Maria Volldal, og en strålende start mot det som tilslutt skulle vise seg å bli årets seriemester. 

Lag 2. skulle i ilden noen dager senere, når turen gikk til Årvoll. En tøff kamp hvor man slipper inn mål som kunne vært unngått og tilslutt ender det med 3-1 til hjemmelaget og en noe tråere start for jentene i denne divisjonen. 

Frem mot ferien varierer resultatene en del, men jevnt over spilles det, med hederlige unntak, (bl.a en 12-0! seier hjemme mot Lyn 2 i 1 div), mange jevne kamper som ender med knepne seiere og knepne tap, hvor man kanskje kan trekke frem snuoperasjonen borte mot RASK som et høydepunkt, hvor man lå under 2-0 med 15 min igjen og spille, hvor det tilslutt ender med 3-2 til våre. Ferie og oppstart.


Ferie ble det, og denne ble i hver sin ende markert og brukt til å delta på cup, hhv Sør Cup før ferien og Hamar etter ferien. Sør Cup er først og fremst en cup som huskes for det sosiale hvor man tilbringer 6 dager sammen i Kristiansand med mye moro både på og ikke minst utenfor banen. På Hamar er det et litt jevnere og høyere sportslig nivå. Her deltok vi for 3. året på rappen og sitter alt i alt igjen med positive opplevelser og minner fra deltakelse her, så også i år, selv om vi nok har vært et lite stykke unna å gå til topps her. 

(Fra Sør Cup, med jentene på vei til kamp, med primus motor og superlagleder Kristin ved spakene)


Den første seriekampen etter ferien fant sted før man dro avgårde til Hamar, borte mot Frigg på Marienlyst. Det ble også en positiv opplevelse i en kamp man var best i fra start til slutt og dro i land en kontrollert 3 poenger med en 3-1 seier (hjemmelaget reduserte med kampens siste spark på ballen). 


Kolbu må også trekkes frem. Dette er en plass hvor vi har funnet oss godt til rette og brukt som åsted for treningsleir, også dette for 3. året på rad. På Kolbu finner man fred og ro, idyll i landlige omgivelser og ikke minst fantastiske gressbaner. Fotball skal som kjent spilles på gress, og kun plast til nød :) 


(Alltid strålende forhold på Kolbu. Denne gangen fikk vi også spilt en treningskamp mot damelaget deres


En litt tråere høst. 

Mulig all kampaktiviteten, med de nesten uungåelige skadene som melder seg etterhvert, gjorde sitt til at det ble slitasje og slitne hoder, bein og kropper, for til tross for at det, igjen med hederlige unntak, for det meste ble spilt jevne kamper, var og ble ikke poengfangsten slik vi hadde håpet på og totalt sett må vi vel konkludere med at vi rent sportslig ikke helt leverte slik vi hadde trodd og håpet. 


Oppsummert.

Men, alt i alt har vi hatt og gjennomført en strålende sesong om man ser det hele under ett. For det er ikke bare på fotballbanen underveis i trening og kamp vi er sammen. Både før og etter nevnte har vi tilbragt masse tid sammen, funnet på mye gøy og hatt det helt strålende sammen, noe som har gitt seg utslag i en veldig sammensveiset gjeng, bestående av jenter som startet fotballspillingen sin i Ullern, VASK, Ready og Fossum, født både 2006, 2007 og 2008. Å få til noe slikt er ingen selvfølge, det vet både vi (basert på tidligere erfaringer) og hva man hører, leser og observerer rundt omkring. All honnør til jentene og alle som har bidratt. 

RUFO er inne i en minipause før man igjen tar fatt på festlighetene og sesongen 2024 torsdag 9.11.2023. Vi ser frem til mer og masse moro i tiden og årene som kommer. 


(I etterkant av en runde fotballgolf ute i Lommedalen hvor også G19 deltok. Her er vinnertrioen avbildet (fra venstre Anna, Maria og Pilar)) 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.