MSB: tap, 2 røde og mengder med lyseffekter

Postet av Ullern Fotball den 30. Mai 2024

Det kunne se ut som om kampen måtte avlyses på tirsdag, men i mengder regn med lys- og lydeffekter ble kampen gjennomført. Dessverre med 0 poeng.

Ullern fra start:


1.omg

Det tar bare 2 minutter før Ullern får sitt første mål. En lang ball i bakrom ender til slutt på bakerste stolpe hos Fabian Gluch. Selv om Oslojuvelene bruker bare 5 minutter på å utligne, er det likevel årsbeste i etablert angrep av Ullern. Oslojuvelene får sitt mål på en dødball, som selvfølgelig kunne blitt håndtert bedre. Videre i 1. omgangen er det mindre gode angrep fra megge lag, selv om Ullern hadde ballen mest. Oslojuvelene får enda en dødball som de setter inn i mål. Litt mot spillets gang. Oslojuvelene i ledelse til pause.


2.omg

2. omgangen er det ikke så mye å skrive om med positive ord, annet en bedre vær. Lyn og torden hadde blitt mindre av, men mengden kort skulle bli større. Det gjaldt både gule og røde. Etter 10 minutter i kampen får Ullern sitt første røde. Da har allerede stillingen rukket å bli 3-2 til Oslojuvelene. Med 10 mann mot 11, var Ullern noe overraskende mye bedre enn Oslojuvelene. Det lå et mål i lufta. Slik skulle det ikke bli, da Ullern fikk et nytt rødt kort og måtte komme seg inn i enda en ny formasjon. Stillingen holder seg 3-2 til kampslutt, og 0 poeng hjem.


Tilskuere: 10🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Jacob Francke

⭐⭐Sindre Lundh

⭐Olav Eiksund Sæthre


Neste kamp: Union Carl Berner tirsdag 04.6 kl 20:15

Neste hjemmekamp: BVH tirsdag 11.6 kl 20:15


Vi takker Oslojuvelene, dommertrioen og publikum for kampen🤝
Gratis søndagsfotball for barn opp til 5 år

Postet av Ullern Fotball den 29. Mai 2024

Vi i Ullern legger stor vekt på at barna får en god og tilrettelagt start på fotballen, der lek og økende grad av trygghet i samhandling med andre barn og spillet står i fokus. Søndager 10:30-11:30 har vi derfor gratis aktivitet med alle barn opp til 5 år som har en form for interesse i å leke med ballen. 


De første møtene med fotballen kan være forskjellig for alle barn, der enkelte finner glede i det øyeblikkelig, mens andre trenger mer tid på å sette seg inn i spillet og aktiviteten rundt. Derfor er søndagene en hybridvariant der foreldre den første halvtimen får ansvar for å aktivisere sine barn i forskjellige stasjoner rundt på banen. 11:00-11:30 er noe mer organisert og blir ledet av en klubbansatt, med en felles lek og kort kampdel. Dermed blir det et samarbeid mellom klubbtrenere og foreldre, som forhåpentligvis hjelper oss med å nå en trygghet og fotballglede. 


Tilbudet har ingen kostnad eller påmelding. Kommunikasjonen skjer gjennom facebook-grupper. 

De med barn født 2019: https://www.facebook.com/groups/1060602651195490

2020: https://www.facebook.com/groups/1759614911066324

2021: https://www.facebook.com/groups/1017850115912703

2022 og yngre er så klart velkommen, og grupper vil bli opprettet etter hvert. 


For barn født 2019 som er interessert i å spille mer, har vi tirsdag og/eller torsdager som et ekstra tilbud! Mer info her: https://fotball.ullern.no/next/p/64985/tirsdag--og-torsdagsokter


Dersom du har spørsmål, ta kontakt med Mush på muslim.akil.razzaq@gmail.com
Uke 22: NM mot Stabæk på torsdag

Postet av Ullern Fotball den 26. Mai 2024

Seriesesong betyr alltid drama og det fikk vi i bøtter og spann denne uken, dramatisk seier i 4.div og flykick på Holmlia. Vi får se hva sistnevnte resulterer i. I uken som kommer er det både 4.div tirsdag og dobbel på torsdag. Siden NM kampen begynner før 1.div kampen så blir det en vurdering på antall på benk på Nadderud vs at de som er på benk der skal starte på Ullernbanen 30 min etter kampslutt. De aktuelle blir snakket med på onsdag om hvordan vi løser dette på beste måte så en slipper 3 timer på Nadderud og så ny kamp på Ullernbanen, det blir for mye og dårlig oppladning. 

Ellers blir 8 stk valgt ut til Østersdugnaden på fredag, de slipper da unna med 3 timer mindre arbeid på Øya for fellesskapet der. Om noen vil ta på seg det frivillig så må eg ha beskjed fort. 

Man 27.mai

Kl.18.15 - Trening. Innhold: Oppvarming med rondoer, Fotballdueller/skåre mål, spill 11v11 4X14 min og styrke ben sammen i bua. Ferdige ca kl.20.15. 

Tirs 28.mai

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.20.15 - 4.div vs Oslojuvelene (B)

Ons 29.mai

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming og prepp/1v1, spill 11v11 2X8 min og 15 min egenterp før kampene i morgen. Ferdige kl.19.00. 

Tors 30.mai

Kl.18.00 - G19 NM vs Stabæk. Oppmøte på Nadderud kl.17.00. 

Kl.20.15 - 1.div vs Holmen. Oppmøte på Ullern kl.19.15. 

Fre 31.mai

Egenrestitusjon. 

Enkelte på Østersdugnad fra kl.16.00-19.00. 

Lør 1.juni

Kl.11.00 - Trening. Innhold: Konkurranse, skåre mål øvelse, spill 7v7 3X5 min og videre spill for de som ikke er i troppen i morgen. Ferdige kl.12.30. 

Kl.13.00 - MSA vs Asker på Ullernbanen. 

Søn 2.juni

Kl.15.00 - IK vs Drøbak Frogn. Oppmøte på Seiersten kl.14.00. 
Uke 22 - Godt i gang med standarder😊

Postet av Ullern Fotball den 26. Mai 2024

 Uke 22

Første uke med meg tilbake! Det har vært kjekt, og vi har fått kanalisert oss inn på standarder til både trening og kamp. Nå spisser vi fotballhandlingene 😊


 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Michael + Amund
 • Vester og kjegler: Otto
 • 6 småmål: Emil + Ler
 • Garderobeansvar: Ankjell
 • Bøtter med vann: Frank


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag 

 • Trening TG1, 16:15 (16:10) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Onsdag 

 • Kamp borte for lag 1 mot Ås, 20:15. Oppmøte senest 19:20 (Idrettsveien 1, 1430 ÅS). Tropp: kommer på FB!
 • Kamp borte for lag 2 mot RASK/Lambertseter, 20:30. Oppmøte senest 19:35 (Smedbergvn 25, 1187 OSLO). Tropp: kommer på FB!

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Trening TG1, 17:30 (17:15) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Kamp hjemme for lag 1 mot Moss, 16:00. Oppmøte senest 15:05. Tropp: kommer på FB!

Søndag

 • Trening TG1, 09:00 (08:45) på CC. Ca. 60 min. Innhold på Facebook-siden. 
MSB: Ny seier for vårt seniorlag i 4. divisjon!

Postet av Ullern Fotball den 22. Mai 2024

Med nytt rekruttlag som motstander i 4. divisjonen, var forrige kamp sterkt i minnet. Denne gangen kunne Ullern juble for nye 3 poeng mot Oppsal 2. 

Ullern fra start:


1.omg

En relativt jevn omgang spillemessig, selv om Ullern hadde mest ball. Det blir likevel ikke til de største målsjansene. Ullern manglet spillalternativer bredt i bakrom, noe som oftere kunne skapt større mellomrom eller gitt ballfører flere alternativ på flere høyder. Oppsal sliter dog med å komme seg fremover i banen etter de har vunnet ballen nære eget mål, mye grunnet Ullern sine posisjoner i forkant av balltap. Ballen vinnes ofte høyt. Det skulle et frispark til for at Thomas Vold (ny signering i A-stall) kunne justere retningen på innlegget, og sette den helt i siden av mål. Ullern går til pause med 1-0.

2.omg

Det ble ingen justeringer på laget for Ullern sin del til pause, og med sola i ansiktet, tok Ullern fatt på nye utfordringer. Selv om det bare tok 21 sekunder før Ullern fikk sin nye målsjanse, var det Oppsal som skårte først på en av sine eneste målsjanser i kampen. Det skulle være mulig å komme med hypoteser om et Oppsal-lag som nå "skrudde på alle plugger", men det er Ullern som fortsetter å vinne ballen høyt. Dette gir også mange målsjanser som vi sliter med å få inn i mål. Etter noen justeringer fra Smalsundmo og Razzaq, vinner vi enda oftere ballen høyt, noe som for andre ville skapt "momentum", men for Ullern skapte det flere målsjanser. På tampen av kampen får Ullern corner. Der er Thomas Vold enda en gang, og pannebrasker den inn i mål! Etter det er det ingen målsjanser til noen lag, og Ullern kunne ta 3 poeng med også denne uka.

Gule kort Ullern: Marius Stensland, Oskar Ihlen og Junior Peya

Tilskuere: 50🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Thomas Vold

⭐⭐Jacob Francke

⭐Junior Peya


Neste kamp: Oslojuvelene tirsdag 28.5 kl 20:15

Neste hjemmekamp: BVH tirsdag 11.6 kl 20:15


Vi takker Oppsal, dommertrioen og publikum for kampen🤝
Hva skal til for å løfte jentefotballen?

Postet av Ullern Fotball den 21. Mai 2024

Det har vært mange artikler som argumenterer for at jentefotball ikke tas tilstrekkelig på alvor. Det argumenteres med at jentene ikke får det opplegget de ønsker, at det er for lite profesjonelt og at det fokuseres for mye på det sosiale. Dette er en viktig debatt, men den blir dessverre for generaliserende.

Forskning viser at det er en sterkere tilknytning mellom Amygdala (det emosjonelle senteret), og Hippocampus (hukommelsessenteret) i en kvinnelig hjerne (Mosconi, 2020), og kjønnsforskjeller i hjernens respons på empati-utløsende situasjoner (Singer med flere, 2006). Selv om forskningen på dette ikke gir en direkte fasit, kan det delvis være med på å forklare et tilsynelatende «kultur- og holdningsproblem». Funnene tilsier at jentefotballspilleres prioritering oftere kan være å ta vare på hverandre og å vise omsorg.

I følge Mosconis forskning er det også forskjell på den delen av hjernen som prosesserer visuell informasjon. I netthinnen har jenter flere P-celler (celler som er ansvarlige for å oppdage farger, former og detaljer), mens gutter har flere M-celler (celler med ansvar for å oppdage blant annet bevegelse). Dette kan bety at gutter har en fordel når det kommer til å oppfatte og reagere på bevegelige objekter i omgivelsene.

I sine respektive doktorgradsprosjekter har Marlene Persson (forsker ved Nova Oslo Met) og Lars Erik Espedalen (stipendiat ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved NIH) funnet at jenter og gutter har ulik motivasjon for deltakelse i idrett. De har identifisert tidlig profesjonalisering og for stor grad av «seriøsitet» som hovedårsak til frafall blant unge idrettsutøvere. Persson legger frem at flertallet av guttene uttrykker et ønske om å satse i en alder av 13 år, og at det er motsatt hos jentene. Både Persson og Espedalen viser også til at flere jenter enn gutter slutter i idretten grunnet skader og/eller sykdom.

Denne forskningen gir oss heller ikke en fasit, men en forståelse av at det å ta jentene på alvor ikke nødvendigvis betyr at de trenger et «mer profesjonelt opplegg».

Som nevnt innledningsvis, er noe av det man oftest leser om i artikler som omhandler jentefotballen, at de må bli tatt på alvor. Dette blir ofte slengt ut uten mer forklaring om hva det egentlig vil si. Så hvordan kan vi finne gode løsninger på et problem vi ikke har klart å definere?

I stedet for å tilpasse opplegget med jentene som utgangspunkt, prøves det å tilpasse jentene etter et opplegg som har guttene som utgangspunkt. Dette gjelder hele veien, fra de er små til de blir voksne. For å løse dette problemet burde man fra tidlig alder ha egne treninger for jentene, uten at man skal frarøve de som ønsker å trene med guttene muligheten til det. Da har vi mulighet til å tilpasse opplegget for jentene allerede fra de er små, med nettopp de selv som utgangspunkt. Videre må NFF sette seg inn i jenters fysiologi, og bruke dette i trenerutdanning for å sikre bedre forståelse og tilpasning blant trenere. Klubbene har også et ansvar når det kommer til hvilke personer som får roller innen jentefotballen. De bør forsikre seg om at disse har en forståelse av at det som gjøres på guttesiden, ikke bare kan kopieres ukritisk inn på jentesiden. Det krever en innsats både hos klubb og trener i å skaffe seg mer kunnskap om jenter.

Jentefotballen har lenge blitt nedprioritert på flere områder, men å ta jenter i fotballen på alvor, handler om så mye mer enn øvelsesutvalg. Det må også etter hvert tas hensyn til faktorer som menstruasjon og hormoner som påvirker både trening og livskvalitet. Det første og viktigste stedet å starte for å få jentefotballen dit vi ønsker, blir derfor å skaffe oss kunnskap om jentenes fysiologi. Da kan vi i større grad tilpasse opplegget, og få et mer skreddersydd opplegg for jentene.

Vi skylder virkelig jentene at dette blir gjort noe med. Det er ikke deres feil at vi som jobber i fotballen rundt omkring i landet har brukt alt for lang tid både på å forstå problemstillingen, opparbeide nødvendig kunnskap, og således ikke klart å gi jentene det opplegget de virkelig fortjener.
Uke 21 - DBS tilbake!

Postet av Ullern Fotball den 19. Mai 2024

 Uke 21

Så kan nok noen tenke at "Dennis legger altså ut bilde av seg selv når han selv skriver ukeplanen. Sykt teit". Likevel handler dette bildet om mer enn det. Andre har gitt meg et nytt perspektiv i livet. Hvordan reflekterer du selv over dine bidrag til det som er mye større enn deg selv?

 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Æræs + Yousef
 • Vester og kjegler: Parsa
 • 6 småmål: William Ø + William S
 • Garderobeansvar: Oscar B

Utstyrsansvar TG2:

 • Ballansvar: 
 • Vester og kjegler: 
 • 6 småmål: 

 

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 


Tema: Oppbyggende spill

 

Mandag 

 • Trening TG1, 13:30 (13:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Tirsdag 

 • Trening TG1, 16:15 (16:10) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Møte i 3. etasje på nye klubbhus rett etter økta

Onsdag 

 • Kamp hjemme for lag 2 mot Frigg, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: Michael, Æræs, Lars, Ler, Frank, Noah, Sandro, Erik, William Ø, William S, Parsa, Spilde, Didrik, Eldar

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Egentrening/fri - fornuftig med litt lett bevegelse for de som er aktuelle til kamp for lag 1

Søndag

 • Kamp hjemme for lag 1 mot Lillehammer, 14:00. Oppmøte senest 13:05. Tropp: kommer!Uke 21: 1.div på torsdag mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 18. Mai 2024

Ja det er sommer nå og det fører til en utfordrende periode der våre kjære kropper trenger litt tid på å tilpasse seg. Listen over enkle tiltak er ikke veldig lang, men tar en rask repetisjon her. 

- Direkte sol på huden er ekstremt slitsomt for kroppen å takle, den må kjøle ned kroppen og ikke minst reparere skadet hud. Dette bør unngås, D vitamin får en mer enn nok av selv om en er i skyggen. 

- Væskebalanse må jobbes med gjennom hele dagen, kroppen kan lagre en del vann, men det må skje gradvis for å unngå at en blir kvalm. Å drikke mye rett før aktivitet gjør at alt vannet kun lagres i magesekken og ikke i kroppen generelt. 

- Vi mister salt gjennom mye svetting, så klassisk sportsdrikke (må ikke forveksles med disse idiotisk energidrikkene som alle såklart bør holde seg langt unna) med tilsatt salt kan være lurt på ekstra varme dager. 

- Kjøle seg ned gjennom å holde kald drikkeflaske med isbiter i, kjøleelement, eller annet kaldt i hendene og/eller holde det mot pannen. 

Holder en seg noenlunde til disse retningslinjene så vil du kunne fungere bedre både på hjemmebane, skole og på fotballbanen. 

Kommende uke er det kun B-kamp og 1.div, så dermed noe mer trening for enkelte. Endringer vil kunne oppstå utover uken, så følg med. 

Man 20.mai

Kl.20.00 (19.55) - Trening. Innhold: Oppvarming inkl skadeforebyggende, skåre mål øvelse og spill 11v11 + litt ekstra i grupper etter økten. Ferdige kl.21.30. 

* Lett styrke ben kan gjennomføres. 

Tirs 21.mai 

Kl.20.15 - MSB vs Oppsal 2 på Ullernbanen. 

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Ons 22.mai 

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, skåre mål øvelse, spill 11v11 2X10 min og spill videre for de som ikke er i troppen i morgen og ikke spilte mye i går i B kampen 4v4 6X2,5 min. Ferdige kl.20.30. 

Tors 23.mai 

Kl.20.15 - 1.div vs Holmlia på Prinsdalen KG. Oppmøte kl.19.15. Tropp på FB siden. 

Fre 24.mai

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Muligens video, oppvarming, skåre mål øvelse, så delt økt mellom de som spilte mye i går i 1.div og resten. Ferdige kl.18.30 ish. 

* Alle gjennomfører styrke ben sammen i bua når de er ferdige. Viktig at vi får gjennomført nok styrke ben i denne perioden. 

Lør 25.mai 

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp rett før en går på stranden for å sitte i skyggen ;), balanse og bevegelighet. 

Kl.16.00 - FA Cup finale på storskjerm på klubbhuset. 

Søn 26.mai

Kl.19.30 - Trening. Innhold: Oppvarming, skåre mål øvelse, 11v11 struktur og 11v11 spill 3X12 min. Ferdige kl.21.00. 
G19: Ullern 6-3 Moss FK i Interkrets onsdag kveld

Postet av Ullern Fotball den 16. Mai 2024

3 seiere på rad, 12 poeng og 8 uker til neste seriekamp? Nesten, de to første er moro, den siste er litt drøy - men at det blir en solid pause nå for IK laget kommer godt med all den tid mange her spiller 4.div også. Mot Kællene fra Moss ble det målrikt og etterhvert nokså dramatisk. 

Årets beste omgang? 

I vinter tapte vi 2-1 i en treningskamp mot Moss FK og var forberedt på solid motstand. Men vi tar kommandoen i kampen tidlig. Storskårer Storm Sundet Luytkis er på gang og etter 9 minutter er det pur avslutterklasse når han iskaldt drar av en stopper med høyra og plasserer ballen kontrollert i lengste med venstrefoten. Ikke lenge etter blir vi tildelt straffe, Daniel Nelson er sikker som en islandsk sparebank, heldigvis for han er nevnte Luytkis rask på returen og gir Nelson en ny sjanse fra 5m på åpent mål. Men kaptein for dagen Luytkis var ikke ferdig, 3-0 målet i det 28 min er også en perle. Mottar ballen foran mål, drar elegant av presset med sålen og hamrer den under keeper. Så er det Martin "Dembele" Tran som drar seg fri mot dødlinjen og hamrer den inn til Magnus Dybsjord som styrer ballen forbi keeper på første stolpe. 4-0 og det kunne faktisk fort vært mer, men bunnsolid både i press, i etablert spill og etablert forsvar. 

Merkelig spenning i 2.omg

Selv om Moss aldri er i nærheten av å vinne kampen, så ble det likevel en rar følelse av spenning i 2.omg. Moss hevet seg flere hakk, både gjennom åpenbart gode innbyttere og sitt eget spill. Straffer er ikke like lette som avspark har sesongen til nå bevist og når vi får en ny en så blir også den reddet. Her må det nok straffetrening til for gutta. Men på den påfølgende corneren stiger hodespesialisten Amir Ghutale opp på bakre og header inn 5-0. Så begynner nok hjemmelaget å merke det tøffe kampprogrammet siste tiden, Moss kommer mer med og reduserer til 5-1 i det 60.min. Men når Luytkis igjen er på pletten med sin favoritthobby, dra av Mossestoppere, i det 75.min så er det game over og 6-1. Avslutningen på kampen preges av et desperat mosselag, et par merkelige røde kort til oss og et par litt irriterende reduseringer. Kampen ender 6-3 og vi inntar tabelltopp delt med to andre lag med en kamp mindre spilt enn oss. 

Hovedtrener Rudi: Mye å være fornøyde med

3 seiere på rad i G19 Interkrets er historisk, vi er konkurransedyktige og vel så det. Den enorme bredden i vår junioravdeling blir bare forsterket denne uken. Med 14! juniorer på B kamp tirsdag! Mange unge skal ta nivåer og her får de sjansen til det. Vi gjennomfører kampen med flere guttespillere og det er moro å se at de kommer yngre som presser på for spilletid gjennom gode prestasjoner for G16 i Interkrets og G19 1.div. Det krever disiplin å holde seg friske og fresh i denne perioden, så vi har stort fokus på det som skjer utenfor feltet, søvn, mat, drikke og ikke minst holde seg unna den solen er viktig i disse tider. Nå gleder vi oss til en liten pause fra serien før nabo Stabæk skal slås ut av cupen om et par uker. 

G19 div 1 i kveld mot KFUM på Ullernbanen kl.20.15. 
MSB: Seier mot Nordstrand 2, og første smultring!😎

Postet av Ullern Fotball den 15. Mai 2024

I det første av to oppgjør mot Nordstrand for våre seinorlag denne uka, skulle vi først møte Nordstrand 2 i 4. divisjonen. Begge med en mindre poeng enn ønsket i starten, og dermed viktig kamp for begge lag. 

Ullern fra start:

1.omg

Nordstrand 2 starter i samme utgangsposisjoner som vi tidligere har sett fra deres A-lag. Dermed var Ullern nokså forberedt på hva vi skulle møte. Omgangen starter med noen små sjanser i favør Nordstrand, samt tidlige balltap fra Ullern sin side. Når Ullern utover omgangen håndterer angrepsmønstre bedre, får Ullern oftere ballen. Samtidig tar Ullern høy risiko, og kommer ikke til de største sjansene. Med flere trekk og mer flytting av motstanderen, ville Ullern kunnet skape mer. 0-0 til pause, med store muligheter for poeng. 

2.omg

Etter sidebyttet tar det ikke lang tid før det løsner for Ullern i rødt. Med lenger angrep og oftere fremover der vi er i overtall, skaper vi flere sjanser. Med noen bytter kommer også raskere press-aksjoner, og Nordstrand sliter med å bygge opp spillet. Når Albert Aleksanjan vinner ballen rett fremfor Nordstrand sitt mål er det en enkel oppgave han får. 1-0 til Ullern. Med positive påvirkninger på hjernetilstand, løper Ullern noen ekstra meter. Nordstrand sliter derfor med å skape noen flere sjanser. Selv om de flytter opp flere spillere. Ullern beskytter målet sitt godt, og tre poeng kunne til slutt jubles over!


Gule kort Ullern: Eiksund Sæthre

Tilskuere: 30🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Marius Stensland

⭐⭐Nicolas Karlsen

⭐Mikkel Aune Skretting


Neste hjemmekamp: Oppsal 2 tirsdag 21.5 kl 20:15

Neste bortekamp: Oslojuvelene tirsdag 28.5 kl 20:15


Vi takker Nordstrand, dommertrioen og publikum for kampen🤝
G19 1.div: Serien godt i gang!

Postet av Ullern Fotball den 14. Mai 2024

Det er som kjent, første gangen vi stiller med en G19 gruppe som skal spille i både G19 IK og 1.div. Det var dermed knyttet spenning til hvordan vi skulle starte denne serien etter en lang vinter med god treningskvalitet. Etter 6 kamper står vi med 10 poeng, 6.plass, og 3-1-2. 


Med en G19-gruppe på nesten 40 spillere, skulle man tro at det ikke skulle være utfordrende å stille med to lag i seriespillet, men med mange kvalifiserte for både MSA- hospitering og MSB- spill i 4.div senior, får vi matchet alle i troppen, og i tillegg gitt muligheten til en del fra G16 og G15. Siste kamp mot Korsvoll var det 4 fra G15 samtidig på banen siste 30 minuttene. 

 (f.v) Jacob Strandskogen, Daniel Smith, Luka Thyness-Larsen, og Jesper Boye født 2009 med minutter for G19 i år. 

Trenere Mush og Ingo etter de 6 første kampene: 

"Vi sier oss fornøyd med sesongen så langt, og det er ikke noe tvil om at vi både holder nivået og kan hevde oss i denne divisjonen. Med en naturlig rullering de første kampene, har mange fra både G15 og G16 fått prøve seg på et nytt nivå og aldersgruppe. Det er samtidig fint å se at jobben som har blitt gjort på feltet i vinter gir resultater i form av spillere som er taktisk fleksible og som har mange refleksjoner på hvordan spille mot ulik motstand. Det blir moro å følge gjengen videre i sesongen!"


Neste kamp er allerede torsdag 16.mai mot KFUM 2 på Ullernbanen 20:15. Vel møtt!

Uke 20: Ny oval helg

Postet av Ullern Fotball den 11. Mai 2024

En helg med litt annet å tenke på et godt for hodet og 17.mai med is og hurrarop er heller ikke å forakte i en hektisk vårsesong. 

Man 13.mai

Kl.18.30 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl teknisk terp og styrke ben (frisk lyske og copenhagen), skåre mål øvelse, 11v11 med frys og spill 11v11 fritt 3X12 min (de som skal spille B kamp spiller første kampen og går av). Ferdige kl.20.00. 

* Ikke noe styrke ben etter denne. 

Tirs 14.mai

Fri/egentrening

* Styrke overkropp, balanse og bevegelighet kan gjennomføres. 

Kl.20.15 - MSB vs NIF 2 på Niffen. 

Ons 15.mai

Kl.20.15 - G19 IK vs Moss FK på Ullernbanen. Oppmøte kl.19.15. 

Kl.20.15 - G16 IK vs Skedsmo borte. 

Tors 16.mai

Kl.18.00 - MSA vs Nordstrand på Ullernbanen. 

Kl.20.15 - G19 div 1 vs KFUM 2 på Ullernbanen. 

Fre, lør og søn - Helt fri! Vi trener igjen sent mandag 20.mai kl.20.00. 
G19: 1-0 seier borte mot serieleder Lørenskog i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 9. Mai 2024

Sist onsdag ble det 3-1 seier mot Grorud på Ullernbanen etter mål av Antoni Ghali på straffe, Storm Sundet Luytkis og en frisparkperle av Amir Ghutale. I går gikk turen til Lørenskog og serielederen i Interkrets. Tett og jevnt spille det bli, men våre gutter kunne reise hjem med det største smilet før en kjærkommen oval weekend. 

Mye ball I en sjanserik første omgang

Noe uventet la Lørenskog seg veldig lavt og lot oss styre mye av spillet. Bortsett fra en kort periode mellom 10-15 min så var det stort sett vi som hadde ballen. Det gjorde at vi endret nokså tidlig vår struktur for å kunne bryte gjennom deres lave 1-5-3-2 formasjon. Aldri lett å spille mot, men vi skapte mer enn nok situasjoner og sjanser til å skåre. Siste pasningen var ofte det som sviktet oss. Lørenskog leder av en grunn og skapte vel så mange sjanser på sine overganger. Uavgjort til pause var forsåvidt greit ut fra spill og sjanser, selv om de nevnte spill og sjanser skulle tilsi mer 1-1 eller 2-2. 

Enda mer sjanser i andre omgang 

Målløst i første omgang er nå en ting, men kun ett mål i andre må sies å være enda mindre forståelig. For både stenger og tverrliggere skulle få kjørt seg. Våre gutter gikk ut i hundre og etter 10 min får vi tildelt straffe som Junior Peya dessverre setter utenfor mål. Men vi fortsatte å presse på og pressmaskinen Luytkis blokkerer keeper og kan enkelt sette inn et velfortjent 1-0 mål. Midtre del av omgangen skjer det ikke så mye, men siste 10 min må sies å være innholdsrike. Lørenskog må frem, det blir enorme sjanser begge veier. Vi klarer ikke punktere kampen til 2-0 til tross for enorme og enormt med sjanser, da lever spenningen helt inn, men vi rir det av og tar med oss tre råsterke poeng hjem til Oslo. 

Fornøyd med hvordan vi vinner på slutten 

Jeg er mer og mer fornøyd med hvordan vi takler de ulike scenariene gjennom en fotballkamp med tanke på gjøre de valgene og justeringene som faktisk må til for å vippe kampen i vår favør. Mye av dette har handlet om psykologien som oppstår mot slutten av kamper når vi leder, da endrer ofte dynamikken seg fra å bare spille kamp til at laget som ligger under har alt og tape og må pøse på og laget som leder har alt å tape og nervøsitet kan påvirke både våre valg og gjennomføringen av valg. Så da kan det være lurt å gjøre ting noe annerledes enn på 0-0 i det 20 min av kampen. Kult å se at vi lærer oss noen triks fra kamp til kamp nå på ett nytt nivå, sier hovedtrener Rudi. 
MSB: Tap mot Manglerud Star😒

Postet av Ullern Fotball den 8. Mai 2024

Manglerud Star sine beste menn kom tirsdag på besøk i strålende fotballvær. Med full tropp og ambisiøse spillere, kunne Manglerud Star vente seg tøff motstand mot 3 poeng!😊

Ullern fra start:

1.omg

I likhet med forrige kamp, møtte vi et lag som hadde gjort det bra de første 4 kampene. 9 av 12 poeng. Som forventet fikk Manglerud Star tøff motstand første 20, og den virkelig største sjansen hadde Oliver Fitzgerald med sitt skudd i tverrligger. Ullern kunne altså vært i ledelsen. Kampen "svinger" godt videre, hvor begge lag nokså fort kommer seg nærme målene. Det løsnet til slutt for Manglerud Star hvor et langskudd ble første målet som kom. Ullern går da til pause med 0-1 i sekken, hvor likevel mulighetene for poeng er store.

2.omg

Andre omgang blir Ullern oftere spilt lave i forsvar. Det blir utfordrende å komme seg nærme nok i press, og Manglerud Star får ofte spilt videre før vi vinner ballen. Det skjedde også på Manglerud Star sitt 2. mål, hvor det er enda et langskudd hvor Ullern er noe for langt unna i press. Med enda et mål fra Manglerud Star på innlegg, kunne veien videre se nokså vanskelig ut. Likevel klarer flere å bidra godt for Ullern sitt beste, og Danial Khoshpayam havner til slutt alene med keeperspiller, hvor han perfekt plasserer ballen i nettmaskene. Ullern trykker på videre, men klarer ikke å komme til flere store målsjanser, før dommeren mener at "nok er nok". Ullern med nytt tap, men har flere svakere konkurrenter i vente. Poeng kommer. Mer om det senere.


Gule kort Ullern: 0

Tilskuere: 30🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Jacob Francke

⭐⭐Marius Stensland

⭐Danial Khoshpayam


Neste kamp: Nordstrand 2 tirsdag 14.5 kl 20:15

Neste hjemmekamp: Oppsal 2 tirsdag 21.5 kl 20:15


Vi takker Manglerud Star, dommertrioen og publikum for kampen🤝
Uke 19 - Langhelg upcoming

Postet av Ullern Fotball den 4. Mai 2024

Tre deilige poeng mot Langhus og Grorud tar vi med oss inn i en uke der vi skal få ladet batteriene. Som jeg har sagt før, det er viktig å tenke litt lengre frem i tid midt i sesongen. Selv jeg som verdens sterkeste trener tar av og til hele to dager helt off, for å bare være 100% restituert selv om jeg føler jeg kunne trent. Sånn holder en kroppen fresh og gir den en mulighet for å hente seg inn. 

Været fører med seg mye flott, men solen rett på huden gir ikke bare lett nøttebrun eller knall rød farge, den gjør også at kroppen bruker enormt med energi på å kjøle seg ned og om en blir bare litt brent må den regenerere huden. Energi du heller vil ha til treningen og kampen din om du skal utvikle deg og prestere på nivået du ønsker for deg og oss. 

Skolen knyter seg gradvis til fremover, planlegg og ha dialog, så finner vi nok løsninger. 

Man 6.mai

Kl.16.45 - Trening. Innhold: Oppvarming + skadeforebyggende, rondoer av ulike slag, 11v11 taktisk og 11v11 spill 2X10 min. Spillermøte og litt video etter økten. Ferdige kl.18.30. 

Kl.19.00 - MSA vs Sarp 08 Rekrutt 

Tirs 7.mai

Kl.16.45 - Trening for de som IKKE spiller onsdag. Innhold: Oppvarming, 1v1/2v2, spill 7v7/9v9 og liten konk til slutt. Ferdig kl.18.00. 

Kl.20.15 - MSB vs Manglerud Star. 

Ons 8.mai 

Kl.20.30 - IK vs Lørenskog borte. 

Tors 9.mai

Kl.20.00 - 1.div vs Korsvoll borte. 

* Styrke ben bør gjennomføres av alle. 

Fre og lør

Fri! 

Søn 12.mai 

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, 2+2v3 innleggsøvelse, 11v11 taktisk og 11v11 spill. Ferdige kl.18.30. 
MSB: Tøff motstand mot Lyn 2

Postet av Ullern Fotball den 1. Mai 2024

Lyn sine rekrutter var mostander i sesongens andre bortekamp. Denne gangen oppe ved kongelige Sognsvann, hvor Kringsjå kunstgress ligger. Med noen tidligere Ullernspillere på Lyn sitt lag, skulle det bli tøff motstand mot serieleder. 

Ullern fra start:

1.omg

Ikke langt ut i 1. omgang kunne Lyn juble for første skåring etter en corner. Dette i en periode hvor Ullern hadde hatt mest ball. For de som kjenner til OBOS-laget til Lyn, ville nok noen dra kjennskap på spillestil hos rekruttene. Det skulle vises seg videre ut i omgangen, da Lyn legger seg ofte lavere. Ullern hadde ballen mest - noe uventet. Flere kjennetegn med OBOS-laget kom frem, da de vant ballen raskt etter balltap, høyt i banen. Det ble utnyttet og Lyn går opp i 2-0. Fortsatt lave, kontrer Lyn inn 3-0 etter de vinner ballen og Ullern er posisjonert for å skåre en redusering. Lyn var nok mest fornøyd til pause, men trener Dennis Berg Smalsundmo opplevde nok at det var muligheter for flere målsjanser i favør Ullern. 


2.omg

Etter en tøff 1. omgang, gjorde Ullern noen bytter. Lyn presser også ofte høyere, og Ullern sliter med å komme seg lenger frem i banen. Selv etter en pauseprat, kunne ikke Ullern se tilbake på store målsjanser i 2. omgangens startfase. Det var heller Lyn som angriper godt og får enda et mål. Dette gjør at Lyn kan "slappe mer av", og legger seg enda lavere. Ullern kommer til en del sjanser, men klarer ikke få ballen i mål. Til slutt blir det enda et mål til Lyn, og tirsdagens seniorlag fra Ullern måtte dra hjem uten mål og poeng. 


Gule kort Ullern: Junior Peya

Tilskuere: 40🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Ilija Bojadziev

⭐⭐Francklyn Goulehi

⭐Sindre Lundh


Neste kamp: tirsdag 7/5 klokken 20:15 mot Manglerud Star

Neste bortekamp: tirsdag 14/5 klokken 20:15 mot Nordstrand 2


Vi takker Lyn og deres herlige publikum og dommere for kampen🤝