Hoseth til OBOS: Det absolutte intervjuet

Postet av Ullern Fotball den 13. Jan 2020

For oss som har vært i Ullern Fotball i noen år så er dette en herlig tommel opp sak. Håkon Helland Hoseth har vært den perfekte Ullernspiller hele veien fra barnefotballen og nå inn i toppfotballen. Og her snakker vi ikke bare om en spiller, men en hel familie som har og fortsatt står på for flere enn bare sin egen sønn. Så vel fortjent og her kommer det absolutte intervjuet med unge Helland Hoseth. 

KFUM har vært en klubb som alltid har gitt Ullern god kamp og som spiller en herlig fotball. Hvorfor ble det akkurat KFUM Håkon?

Fikk et godt inntrykk av klubben etter å ha trent med dem en god del i løpet av sesongen. Besto av gode treninger med bra fotballspillere og en spillestil som passer meg, ikke veldig ulik Ullern sin. Så beviser de at både spillestilen og spillergruppa er bra og funker, når de når langt i cupen og kjemper i toppen av OBOS.

Du har gått hele veien i egen klubb Håkon, hvordan er det å gå akkurat denne veien?

Det er helt nydelig. Lang og hard, med opp- og nedturer, men aller flest oppturer. Det har handlet om å trene mest mulig og best mulig, å takle motgangen og medgangen som har fulgt med. Der har samarbeidet med Alexander Bendiksen (Ullern trener) vært veldig viktig for meg.

99 kullet i Ullern og i Norge har vist seg å være spesielt sterkt med resultater både for aldersbestemte landslag og mange 99ere i Tippeliga og ute i Europa. Hvordan var det å være en del av et så sterkt kull?

Jeg er veldig glad for å ha vært en del av 99-kullet. Mange gode fotballspillere som pushet hverandre til å bli bedre og samtidig hadde det veldig gøy sammen.

Du nevner Alexander Bendiksen der, hvordan var han viktig og hva har du lært av de ulike trenerne du har hatt opp gjennom på vei mot OBOS? 

Pratet mye med Bix (aka Alexander Bendiksen) om hvordan få mest mulig ut av hver eneste økt, sette tydelige mål og evaluere dem ofte og finne ut hva jeg bør gjøre annerledes til neste gang. Vært heldig med trenerne jeg har hatt og samarbeidet med gjennom tiden min i Ullern, og lært mye forskjellig fra de ulike. 


Trenere er viktig, hvem andre har vært avgjørende hjelpere på veien? 

Gode venner som støtter og har troen på deg, men aller viktigst er familien, mor og far (bildet over, Tage Hoseth, oppmann på G99 og i dag daglig leder i Ullern Fotball) som har hjulpet til og lagt alt til rette for at jeg har kunnet holde på så mye som mulig med tingen jeg elsker, veldig takknemlig for det. 

Klarer du å trekke frem noen høydepunkter fra dine år i Ullern Fotball?

Mange å velge mellom 1. A-lagsdebut fra start og første scoring mot Kjelsås 2. Magisk snuoperasjon mot Oppsal i cupen 3. Folkefesten på ullernbanen mot Stabæk i cupen Så skal også diverse futsalcupseiere under GH (Geir Harald Smith, tidligere Ullern trener for G99 og MSA) nevnes. 


Nedturer er det som tester en på veien.....

Et par sesonger hvor vi følte vi kunne oppnådd bedre resultater etter veldig gode utgangspunkt i forkant av sesongen. Til kommende sesong har ikke utgangspunktet til Ullern vært bedre under min tid i klubben og jeg er sikker på at gutta kan ende sesongen veldig fornøyde hvis de gjør jobben skikkelig. Også synd at jeg ikke fikk være med på å slå ut noen av eliteserielagene av cupen, selv om vi var veldig nære på.

Det er mange unge fotballgutter som går rundt med drømmer og mål om å nå nivået du har nådd, hva vill du si til de?

Hele tiden let etter ting som kan gjøre deg til en bedre fotballspiller, på og utenfor banen, lær av de rundt deg, tren så mye og så godt som mulig og aldri slutt å spille fotball.

Hvilke medspillere står frem som spesielle for deg opp gjennom årene? 

Barnefotballen var det gamle kompisen min, Jonatan, pushet hverandre på hver eneste trening på grusbanen på Ullern. Etter hvert kom Felix Horn Myhre til klubben, for en maskin han er, kan alt den gutten der. Også må Anders Ripegutu nevnes (dom kaller han for Ripa), en leder både på og utenfor banen.

Hvem betaler du mest for å se spille fotball?Mange å velge mellom, elsket å spille med den gjengen med kompiser vi har blitt de siste par sesongene, i tillegg til mange forskjellige typer i 99-kullet. Må trekke frem Rasmus Løvseth, få som koser seg mer med å sende backen til pølsebua en del ganger ila hver kamp. Og så må HP (Hans Petter Etholm Karstensen) nevnes, hyller snittet på lukeforsøk pr minutt på fotballbanen. 

Hva er områdene du ser på som viktige å ta tak i for din del nå som to nivåer opp skal takles?

Til å begynne med skal jeg jobbe med duellspillet og fortsette å jobbe med valg med ball, skyte litt mer hadde vært fint. 

En vakker dag satser vi på at våre 99 gutter avslutter karrieren med et par sesonger sammen i den hvite drakten, men til den tid skal mange flere slå følge om de legger ned den jobben som kreves og har den hjelpen de trenger på veien. At det er mulig skal ingen tvile på og nå har vi ikke bare en men flere som har vist veien dit. Veien hele løpet i egen klubb, Ullern Fotball. 

Lykke til Håkon, vi lover å følge med. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.