2006 - et helt kull på tur i vinterferien

Postet av Ullern Fotball den 6. Mar 2022

For første gang skulle vi på tur i vinterferien med et helt kull, en stor gjeng jenter og begge treningsgruppene på guttesiden. Det er vi ganske stolte over på 2006 kullet og her følger reisebrevet fra Spanias solkyst, nærmere bestemt Salou. 

Før avreise var det mye spenning knytt opp mot covid, innreiseregler og om vi rett og slett skulle klare å få med oss alle over "målstreken" og inn i Spania der nivået av restriksjoner er på en helt annen planet enn her i Norge. Men alt gikk utrolig bra hele veien for spillerne sin del, største dramaet kom når trener Gajardo hadde tatt med feil pass og to ballsekker såklart stod igjen på spesialbagasje på Gardermoen. De skulle det ta noen dager før vi fikk frem. Men med alle spillerne vel fremme så var vi klare for en topp uke både sosialt og sportslig i Spania, forteller ansvarlig for turen og G16 trener Johan Egil Rudi. 

Det var også knyttet spenning opp mot at det for første gang i klubbens historie var et jentekull som skulle med på tur. J06 trenerne Daniel Garcia og Brian Hansen skulle sammen med 20 jenter fordelt på 16 stk fra J06 og 4 fra J07 lørdag formiddag i starten av vinterferien, gå ombord sitt "eget" fly, som heldigvis ikke skulle via noen flyplasser, og dermed ble flyturen unnagjort på "skarve" 3 timer og 30 min. Alle jentene, og begge trenerne, hadde husket både pass og innreiseskjema, og dermed var man på plass i Salou rundt middagstider. 

Fullt så heldig var ikke alle, bl.a gjengen på bildet over. Grunnet covid ble vårt opprinnelig fly kansellert og dermed var det litt av en melkerute vi måtte følge for å komme seg til Barcelona. 5-6 timer på Frankfurt var ikke ideelt, men i disse tider er det slikt en må regne med av og til. For å si det slik, vi skal prise oss lykkelige over at Norge har taklet pandemien på sitt vis og at vi er kommet mye lengre enn de fleste andre europeiske land. Men, frem kom man, og vel fremme på spansk jord var det sent sent på natten og dermed rett i seng.

Første dag var det med buss rett tilbake til Barcelona der vi skulle få med oss kamp mellom RCD Espanyol og titteljagende Sevilla. 71 stk med på kampen som skulle bli en flott opplevelse. 

Vi fikk kjempeflotte plasser, på rad 7 på langsiden, så her satt vi virkelig ringside. Flott vær, så å si fult stadion og veldig god stemning bidro til at det ble en kjempestart på uken. Kampen var også tett og jevn, endte 1-1 og inneholdt både annulerte mål med VAR og rødt kort. Etter kampen var det rett på bussen og raskt tilbake til Salou for første økten. 

Det meste var lagt opp helt perfekt på Salou sitt fotballkompleks der vi hadde de fleste treningene på strøkne gressbaner. At flere av spillerne trodde de gikk forbi kunstgress, som da viste seg å være naturgress, sier sitt om nivået på banene. Her bilde fra jentenes økt på bane 3. 

Til alle økter ble banene vannet for at ballen skal gå fort og for å kunne nyte en lag og god sklitakling uten å risikere enorme brannsår. Her fra en av øktene på til G06 treningsgruppe 2 på strøkne forhold. Det var lagt opp til treninger hver dag med ulik belastning i tillegg til mange sosiale tiltak, konkurranser og alle måltidene som ble spist samlet i matsalen. 

Det ble også leid sykler som gjorde det enkelt å komme seg fra A til B enten det var til stranden, til banene eller til butikken. Disse ble sikret til solide objekter når de ikke var i bruk ;) 

Midt i uken ble det også arrangert tennisshow der alle kull trakk ut to spillere som møtte hverandre til oppvarmingskamper før den store showkampen mellom storfavoritten Brian Hansen og outsideren, den unge Ole Aakerøy. 

Øvrige trenere stilte som funksjonærer og leverte som ventet et prikkfritt arrangement. I selve kampen viste unge Aakerøy seg fra en av sine bedre sider og slo den langt mer rutinerte Hansen i en særs spennende 3 gamekamp. 

Solen tar og gir, mye trening er slitsomt, her ser vi jentene som kombinerer hvile og inntak av D vitaminer etter en av de siste øktene i oppholdet. Lurt å ta med litt D vitaminer tilbake til Norge. 

Mens jentene satte seg på flyet tilbake til Norge rundt lunsjtider, tok gutta turen til stranden for å slappe av til lyden av bølgeskvulp og måkeskrik etter vel blåst intensiv, lærerik og artig uke i Spanien. 104 ungdommer på tur til Spania fra 15 til 19 år, av begge kjønn, mer eller mindre knirkefritt fra start til slutt - og ute på feltet kan J06 treneren melde om at praten går om hvor strålende de synes turen var og hvor mye de allerede ser frem til neste års tur, hvor både J07 og J06 skal nedover, i tillegg til G07 - G19. Vi gleder oss! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.