Moss sikret opprykket mot Ullern

Postet av Ullern Fotball den 24. Okt 2022

Ullern klarte ikke å hamle opp med Moss og dermed kunne Moss feire opprykket på CC Vest Arena etter å ha vunnet 1-3.
Ullern på sin side ender dermed som nummer 9 i årets PostNord liga, noe man kan si seg godt fornøyd med.

Skremmeskudd og gavepakke
Ullern kunne fått en pangstart på kampen når Jens Aslaksrud i kjent stil jager en ball i bakrom. Avslutningen ser god ut og ruller forbi Ranmark i Moss buret, men skuddet går i stolpen og klareres unna av en Moss spiller. Like før denne situasjonen så var også Borgersen nære på å styre inn en dødball når han får stå helt umarkert i feltet. En pangåpning av Ullern de første minuttene.

Og Ullern har god kontroll på kampen og er det farligste laget helt til Ullerns kaptein Ismar Dizdar serverer Claudio Braga en gavepakke når han header en ball rett i beina på Moss spissen som enkelt kan sette den i åpent mål.
Og nå forandret kampen litt karakter og Moss virker som dem kan senke skuldrene litt. Og like før pause er det klart for 0-2 når Ali blir spilt gjennom i bakrom og vinner duellen med Borgersen. Avslutningen er god og nå ser det unektelig lyst ut for Moss.

Jens Aslaksrud i en av mange dueller. Foto: Merethe Fosby

Tidlig scoring

Ullern forstod nok at en tidlig scoring for dem ville skape nervøsitet hos Moss, men istedenfor en Ullern scoring så er det bortelaget som kan juble etter bare noen få minutter av andre omgang. Hjemmelaget har et fryktelig balltap på midten som Moss kan kontre på, og når Claudio Braga blir servert alene med Olsvoll så gjør spissen ingen feil og dermed 0-3 på tavla.

Og nå virker kampen i stor grad kjørt for hjemmelaget. Moss legger seg bakpå og venter på kontringsmuligheter, noe de også får en del av uten at det materialiserer seg i flere scoringer.

Ullern får seg et trøstemål når det gjenstår 13 minutter av kampen. Et utsøkt frispark fra 18 meter signert Lars Austnes gir kampen en viss form for spenning, men flere scoringer blir det ikke å Moss skal spille Obos liga neste sesong.

Thomas Støfring fikk sin debut mot Moss. Foto: Merethe Fosby

Kampfakta
Ullern - Moss: 1-3
Mål: Braga 23.min, Ali 44.min, Braga 49.min, Austnes 79.min.
Gule kort: Skårn
Tilskuere: 1050

Poengbørsen
3.poeng: Andreas Olsvoll
I sin foreløpig siste kamp for Ullern så viser sisteskansen igjen at han er en meget god keeper. Kan ikke lastes for baklengsmålene og varter opp med flere gode involveringer. Byr på en aldeles strålende redning når Moss kommer alene med han. Vi takker for hans bidrag denne sesongen og ønsker han lykke til videre i Jerv.

2.poeng: Jens Aslaksrud
Ender opp med 15 scoringer denne sesongen og blir dermed toppscorer i ligaen sammen med Stensrud Ness i Kvik Halden. Er millimetere fra å score etter bare minuttet spilt, men dessverre for spissen så har han ikke marginene med seg. Er alltid på løp og er vanskelig å forholde seg til for Moss forsvaret.

1.poeng: Lars Austnes
En kamp på det jevne av Austnes, men frisparket var langt over det jevne. Flott scoring og Austnes leverer totalt sett en god sesong for Ullern.