Rødt kort og tap i serieåpningen!

Postet av Ullern Fotball den 11. Apr 2023

De fleste tabelltips som er blitt lest har tippet Kvik Halden forholdsvis høyt på tabellen og Ullern i det nedre sjiktet. Men Stian Børven og hans menn hadde god tro på 3 poeng før kampen, men i en forholdsvis jevn kamp var det til slutt guttene fra Halden som kunne ta med seg alle poengene hjem til svenskegrensen.

Nervøs start
Hjemmelaget virket smånervøse fra start og det var Kvik Halden som tok initiativet i kampen og bortelaget kunne fort tatt ledelsen tidlig ved et par anledninger.
Ullern jobber seg gradvis inn i kampen og tar etter hvert mer og mer over. Debutanten Edonis Mulaj som kom fra Ready før denne sesongen fikk sjansen fra start og han er nære og assistere Lars Austnes etter drøye halvtimen, men skuddet fra den ellers så presise høyrefoten til Austnes gikk dessverre langt over.
Lagene går til pause på stillingen 0-0, et rimelig rettferdig resultat basert på sjansene som ble skapt.

Mangel på marginer og årets mål kandidat
Andre omgangen ble langt mer innholdsrik enn den første. Kvik Halden idømmes straffe når Magnus Fosen legger ned Harmohan Singh inne i feltet. Men til alt hell setter Makiadi straffen via stolpen og ut og det er fortsatt balanse i regnskapet.

Etter drøye timen spilt kommer nok en debutant inn for Ullern, 04-gutten Emil Orheim Jaf presenterer seg ganske umiddelbart med en god mulighet, men skuddet med venstre foten går dessverre til side for mål.
Vi er passert 70 minutter når Filip Westgaard for bortelaget serverer en kandidat til årets mål allerede i første serierunde. En lekker lobb over Thomas Martinussen med en påfølgende volley fra 30 meter går i en herlig bue over Ullern keeper Christoffer Bugge. En vidunderlig scoring av midtbanespilleren.

Ullern velger å sette inn på en ekstra angriper når det gjenstår ca 10 minutter + tillegg av kampen. Bendik Foss Evensen kommer inn for Lars Følstad og Ullern jakter utligningen. Dessverre går det ikke mange minuttene før Ullern blir redusert til 10 mann når Jonas Holthe plukker opp sitt andre gule og dermed rødt kort. Og nå ser det mørkt ut for hjemmelaget. Og det skal gå fra vondt til verre i løpet av det neste minuttet, påfølgende corner for bortelaget finner en helt umarkert Mehmeti og han kan enkelt doble ledelsen med hodet fra kloss hold.

Hjemmelaget skaper faktisk en hel del sjanser med en mann mindre, både Jaf og Bådsvik har gode muligheter, men dessverre så er ikke marginene med dem i denne kampen og det ender med tap i serieåpningen.
Kampen sett under ett så var det nok ikke fullstendig ufortjent at Kvik Halden tok med seg alle poengene og Ullern må brette opp ermene og kjempe om nye poeng borte mot Junkeren allerede kommende helg.

3.poeng: Lars Følstad
På en litt seig dag så får vi allikevel se mye av det som kjennetegner Følstad og hvorfor han som oftest er å finne i elleveren når han er tilgjengelig. Gjør en god jobb defensivt og er sikker med ball i beina. Vinner noen frispark og byr selvfølgelig på en tunnel på Følstad vis.

2.poeng: Lars Jensen Austnes
Bidrar som vanlig med gode dødballer, men dessverre uten tellende resultat denne gangen. I en litt uvant posisjon på venstre så løser han sine ting uansett meget bra.

1.poeng: Mads Bådsvik
I sin hjemmedebut får han vist frem noen av de ferdighetene vi vet han besitter, men dessverre så ble det bare nesten denne dagen. Skaper noen sjanser med sin fart og ferdigheter en mot en og er nære på å få sin første offisielle scoring for Ullern. Ingen tvil om at han kommer til å bli en trussel i PostNord denne sesongen.