0 poeng hjem fra Bodø og Bergen

Postet av Ullern Fotball den 19. Apr 2023

Både Ullern 1 og Ullern 2 var ute på reise i helgen, men dessverre kom begge lag tomhendte hjem med hvert sitt 2-1 tap.

ARKIVFOTO: Dreni Ademaj. Foto: Merethe Fosby

Junkeren - Ullern: 2-1
Nordlandshallen
Mål: Chooly 5min, Jakobsen 59.min, Ademaj 77.min.
Gule kort: Mikalsen, Kristiansen (Junkeren), Dizdar, Følstad, Jaf (Ullern).

Tam første time
Sist gang Ullern var i Bodø og møtte Junkeren var tilbake i 2021 og da ble resultatet 0-0. Og etter Junkeren sitt opprykk til PostNord-ligaen var det igjen klart for borteoppgjør mot laget fra Bodø.
Ullern møtte et sultent hjemmelag som hadde veldig lyst å vise seg for sitt hjemmepublikum for første gang denne sesongen. Og der Junkeren var heltente fra start, så var det dessverre noe tamt og dødt over Ullern. Det resulterte i en kjapp 1-0 ledelse etter 5 minutter. Dizdar feller motspiller like utenfor boksen og tildeles et tidlig gult kort. Og på påfølgende frispark setter Sidad Chooly ballen noe heldig via muren så ballen forandrer retning og daler ned i det åpne buret til en utspilt Christoffer Bugge.

Junkeren fortsetter å vinne stort sett alt av dueller på midten gjennom omgangen uten at de skaper så mange sjanser. Ullern har en stor mulighet til å utligne ved Mads Bådsvik, men dessverre for spissen så blir det ikke uttelling.
Andre omgang starter mye bedre for Ullern sin del som skaper 2-3 fine situasjoner på de første 5 minuttene. Men så begynner hjemmelaget å jobbe seg inn i kampen igjen og øker ledelsen til 2-0 på et langskudd fra 25 meter.

Nå velger Ullern å gjøre noen bytter, både Mulaj og Martinussen går ut og Brage Tobiassen og Emil Jaf kommer inn. I tillegg bytter Lars Austnes til sin mer vante høyreback posisjon.
Og sammenlignet med første omgang så leverer Ullern en langt bedre andre omgang og reduseringen kommer etter godt spill før ballen havner ute hos Lars Austnes. Austnes legger inn og keeper til Junkeren bokser ballen rett i bena på Dreni Ademaj. Ademaj er sikker på labben og setter et velplassert skudd nede i hjørnet.

Ullern fortsetter å presse på det siste kvarteret for utligning, men en meget god Junkeren keeper plukker ned ballen i feltet gang etter gang og dermed må Ullern reise hjem uten poeng.

Poengbørsen
3.poeng: Tomas Lopez Borgersen
Lopez leverer ganske gode 90 minutter selv om laget slet voldsomt i første omgang. Gjør sjelden feil og er en trygghet bak i forsvaret.

2.poeng: Dreni Ademaj
Bruker en hel omgang før han kommer i gang, men det han leverer i andre omgang er det veldig høyt nivå på. Åpner opp med gode pasninger og drar av mann med største selvfølgelighet. Åpner også målkontoen.

1.poeng: Lars Austnes
I likhet med omtrent hele laget så bruker også Lars litt tid før han kommer i gang skikkelig. Kommer mer til sin rett når han flyttes over på høyresiden i andre omgang og da får vi se flere ganger at høyrefoten kommer mer til sin rett.

Gneist-Ullern 2: 2-1
Mål: Støfring 21.min (Gouelehi), Alsaker 30.min, Stenevik 45.min.
Gule kort: Rødbotten, Edris, Kvamsdal (Gneist), Tobiassen, Wold, Udnæs (Ullern 2).

Jevn kamp mot Gneist
Ullern 2 og Gneist er begge for første gang i Norsk-Tipping ligaen og begge lag vil nok kjempe en kamp for å overleve i divisjonen.
Derfor var det et særdeles viktig oppgjør for begge lag allerede i 2.serierunde.

Ullern 2 starter best og har mye ball uten at man klarer å skape de store sjansene. Gneist kommer seg etterhvert mer og mer inn i kampen og har et par ok målsjanser, spesielt Stenevik på Gneist var til tider en håndfull for Ullern 2 forsvaret.
Så varter rekruttene til Ullern opp med et vakkert angrep. Udnæs fører opp fra sin venstre stopperplass, og med en utsøkt ball i bakrom finner han Francklyn Gouelhi som sender ballen videre inn i feltet langs bakken. Og der inne ligger Thomas Støfring som bredsider ballen helt ned i hjørnet og ledelse til Ullern 2.
Dette var for øvrig Støfring sin første scoring i 3.divisjon.

Etter timen er spilt så oppstår det en omdiskutert situasjon. Alsaker på Gneist blir spilt gjennom i en offside posisjon, men det får ikke den ferske linjedommeren med seg. Første avslutningen redder Wold, men returen klarer Alsaker å få en fot på og ballen triller inn i det åpne målet.
Så oppstår det en situasjon som i de fleste tilfeller kvalifiserer til rødt kort. Rødbotten på Gneist klipper ned Udnæs bakfra uten å ha noen intensjon om å ta ball, men utrolig nok velger dommer å bare gi gult på den.

Like før pause får Gneist muligheten til å gå opp til 2-1. Etter klassisk klabb og babb i Ullern 2 forsvaret havner ballen til slutt hos en meget god Jørn Rossi Stenevik som hamrer ballen i mål på verst tenkelige tidspunkt for bortelaget.

Andre omgangen tar Gneist mer over og er nærmere 3-1 enn Ullern 2 er utligningen. Men bortelaget var veldig nære på etter drøye timen når Bendik Foss Evensen er sterk i feltet og header fra kloss hold, men dessverre for Ullern så redder keeper Husebø.

Det ender dessverre for Ullern med tap, men igjen viser rekruttene at de absolutt kan hamle opp med motstanderne i denne divisjonen.
Kommende mandag venter Stabæk sine rekrutter på CC Vest Arena klokken 19:00.

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Gjorde en god figur i innhoppet mot Junkeren dagen før og fortsetter det gode spiller mot Gneist. Med en halvtime i beina fra dagen før, så byttes han ut etter 75 min. God kamp av dagens Ullern kaptein.

2.poeng: Jonas Jorde
Etter litt ruskete spill i første omgang så spiller han seg stort opp i andre. Midtbanespilleren brukes som stopper denne kampen og viser at han har kvaliteter også i denne posisjonen.

1.poeng: Herman Udnæs
Spiller en stor førsteomgang hvor han blant annet varter opp med en krempasning i forkant av scoringen. Godt driv med ball og er ofte en offensiv trussel fra sideback posisjonen. Ikke like heldig med alt han gjør i den andre omgangen, men som vanlig løpes det til siste slutt.