Gnisten slukket etter sjansesløseri mot Gjøvik/Lyn

Postet av Ullern Fotball den 30. Sep 2023

(Foto: Merete Fosby)

Etter 4-0 seieren over Junkeren sist helg var gnisten igjen tent i Ullern-leieren. Den sluknet fort når Gjøvik/Lyn ble for sterke på hjemmebane i en ny kamp med sjansesløseri og enkle baklengs.

Tre tverrliggertreff, bom alene med keeper og en rekke gode skuddmuligheter utenfor, over eller midt på keeper. I dagens kamp mot Gjøvik/Lyn var det tilbake til gamle synder for et Ullern-lag som fikk troen på en sluttspurt etter en etterlengtet trepoenger mot Junkeren forrige Søndag.

Passive i eget felt

Men som så mange ganger før denne sesongen var det til slutt motstanderen som var skarpest foran begge målene. 

Og som så mange ganger før i år åpnet vi kampen med å gi bort en enkel scoring. 

Kun fem minutter var spilt når en lang ball ble polet inn i feltet. Jesper Nesbakk Wold ropte keeper, trakk seg, havnet på halvdistanse og måtte se passive lagkamerater la Gjøvik-spillerne være først på ballen to ganger inne i sekstenmeteren. 

Jonas Leenen fikk dermed en enkel jobb med å heade hjemmelaget i ledelsen og vi fikk en ditto tøff start på en allerede tøff bortekamp.

God respons på tidlig baklengsmål

Men som så mange ganger før responderte Ullern-gutta godt på en tidlig kalddusj. Vi festet grepet om kampen og begynte også å produsere målsjanser på løpende bånd. 

Først headet Skårn midt på keeper fra god posisjon inne i feltet.  Deretter var det Austnes sin tur. Høyrebacken kom seg opp i banen og sendte avgårde den første av tre skuddforsøk som skulle stoppes av tverrliggeren denne formiddagen.

Peder Herman Udnæs har levert strålende kamper etter debuten fra start i PostNord-ligaen for få uker siden.

Unggutten testet først skuddfoten fra distanse med et prosjektil som endte like utenfor venstre kryss.

Deretter forserte han halve banen og serverte Fitim Azemi fløyelsmykt på pannebrasken med venstrefoten.

Ullerns toppscorer takket og bukket inn utligningen med en utagbar heading. 1-1 og Azemi fortsatt der han slapp forrige uke når halvtimen var spilt.

Like etterpå var Brage Tobiassen millimeteren unna å tuppe inn ledelsen, men lagene gikk til pause på 1-1. 

Lekaj-dobbel etter pause

En mann som alltid er i fokus når Gjøvik/Lyn spiller kamp er Rocky Lekaj. Hjemmelagets toppscorer hadde scoret fem mål på de fem siste kampene, og var en det hadde vært snakket mye om at man ikke måtte gi for mye plass og tid i Ullern-garderoben.

Derfor er det ekstra surt når det er nettopp han som setter inn både 1-2 og 1-3 i løpet av ti minutter i andre omgang.

Med 25 minutter igjen på klokka så det bekmørkt ut med Ullern-øyne, men friske ben og ny energi bidro til at vi nok en gang tok iniativet i matchen.

God sluttspurt til ingen nytte

Følstad, Cleve Broch, Bådsvik og Skog Martinussen var alle med på å puste nytt liv i kampen og spesielt de to sistnevnte var godt å se tilbake på banen etter skadeavbrekk de siste ukene. 

Etter 72 minutter er det nettopp Bådsvik som trer igjennom Azemi med en følsom bakromsball men spissen setter avslutningen midt på et utrusende keeper. 

Få minutter senere er duoen på farten igjen. Bådsvik header et nydelig innlegg fra Cleve Broch i tverrliggeren og på returen dukker naturligvis Ullerns toppscorer opp og setter innen volley med venstrefoten.

2-3 og reduseringen sørger for at kampen tar fullstendig fyr på ny med 15 minutter igjen på klokka.

Mot slutten har begge lag store sjanser og både Jaf, Brage og Følstad har gode muligheter til å sikre oss poeng med hjem i bussen til Oslo. 

Men det blir altså bare nesten - igjen. 

Dermed må man trolig vinne resten av de fem gjenværende kampene for å berge plassen, en oppgave som per nå virker umulig for et lag som sliter med å komme seg ut av motgangen i årets sesong. 

Kampfakta

Gjøvik/Lyn 3-2 Ullern

Mål: 0-1 Leenen 5.min, 1-1 Azemi 30 min , 1-2 Lekaj 54 min, 1-3 Lekaj 63 min, 2-3 Azemi 75 min.
Gule kort : Følstad, Orheim Jaf
Tilskuere: Ca 500 stk

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Orheim Jaf , Skårn, Azemi.

Benyttede innbyttere:

65 min - Følstad for Jorde.

70 min - Cleve Broch for Lindøe, Bådsvik for Skårn, Nygaard for Skog Martinussen

88 min -Støfring for Orheim Jaf


3.poeng: Fitim Azemi 

To nye scoringer og en ny god prestasjon. I likhet med sist helt avgjørende for Ullerns angrepsspill med sin styrke og duellkraft som oppspillspunkt. Samtidig en konstant trussel i boksen og med litt flyt hadde det blitt hattrick også i dag. Hadde Azemi vært Ullern-spiller hele sesongen hadde trolig situasjonen sett annerledes ut, så god er 31-åringen på dette nivået.

2.poeng: Peder Herman Udnæs

Ny strålende match av midtstoppertalentet. Er i tillegg til å kontrollere de defensive oppgavene med fart og styrke en offensiv trussel med sin ro med ball og gode venstrefot. Livsfarlig når han tar med seg ball forbi ledd og serverer også en strålende assist på 1-1. Er uheldig og faller på 1-2 men totalt sett en ny toppmatch av 18-åringen. 


1.poeng: Lars Følstad

Fikk over en halvtime på banen og brukte denne meget godt. Tilførte stor energi til sluttspurten med sine ballvinneregenskaper og driv med ballen i beina. Var også nære å sette utligningen med et skudd like utenfor mot slutten av kampen.Full uttelling mot Junkeren

Postet av Ullern Fotball den 25. Sep 2023

Lørdagens kamp mot Junkeren var siste mulighet til å kickstarte en seiersrekke som kan tenne håpet om overlevelse. Den muligheten tok Ullern-gutta så til de grader vare på når Junkeren ble feid av banen på Ullern KG.

(Alle foto: Merete Fosen)

Hele 19 serierunder skulle det ta før den virkelige storseieren endelig satt. De rød og hvite ga seg ikke før Junkeren-keeperen hadde hentet fire baller ut av nettet. Og det kunne vært mye mye mer. 

Ut fra startblokka i 100

For første gang i år hadde Ullern-trener Anders Lübeck mulighet til å stille samme 11er to ganger på rad. Noe som skulle vise seg å bidra til at relasjoner og samspill satt perfekt. Noe som ikke akkurat har vært tilfelle så langt denne sesongen. 

Og det var et heltent Ullern-lag som bygget videre på den gode prestasjonen mot Brann 2 forrige uke. 

Unggutten Brage Tobiassen åpnet likegodt dagens målshow med skinka. En Austnes-corner fra venstre måtte svinges inn igjen i feltet og der var flere Ullern-spillere frempå for å forstyrre bortelagets høyreiste keeper. 

Brage stakk rumpa ut og styrte inn 1-0 til hjemmelaget. Scoringen gjorde midtbanespilleren til Ullerns toppscorer på ny, men tittelen fikk han ikke beholde lenge.

Full utløsning for Azemi

Fitim Azemi ble hentet til Ullern for å vise vei foran mål. Mot Brann sist hadde han sjansen til å score på straffespark men overlot ansvaret til Emill Orheim Jaf.

Denne formiddagen handlet det meste om Azemi i og rundt Junkerens sekstenmeter. Dagens første kom etter et lekkert forarbeid av nevnte Jaf og rekkekamerat Skårn på motsatt side. Innlegget ekspederte spissen fra Ski effektivt med venstrefoten.

En 2-0 ledelse er ikke hverdagskost for lite seiersvante Ullern-gutter men dette var ikke dagen for å se seg bakover.

Etter total dominans i hele omgangen var Jaf igjen frempå ute på venstresiden og serverte en like sulten Azemi for andre gang. Nok en gang brukte den rutinerte spissen venstrefoten, og nok en gang ble det nettsus. 

Med 3-0 og full kontroll inn til pause var det plutselig smil og latter å spore både på tribunen og ute på banen. 

Fortsatte dominansen i andre omgang

Etter hvilen jevnet kampen seg noe ut, men den snikende følelsen av at man skulle rote bort nok en ledelse inntok aldri verken spillere eller de som så på. Press-spillet satt bra, spillere løp og kriget på alle baller og angrepsspillet fremsto både variert og tryggere enn noen gang. 

Spesielt press-spillet har løftet seg kraftig de siste tre kampene, og det var også et brudd etter godt høyt press som sørget for dagens siste scoring. 

Azemi brøt en tversoverpasning og så at bortelagets meget offensive keeper sto langt ute. Hele stadion ropte "skyyyyt" og med den nødvendige selvtilliten i bagen chippet Azemi enkelt inn sitt hattrick og Ullerns fjerde scoring i det 60 minutt. 

Avsluttet med kortreist og ungt 

Derfra og ut var det kun snakk om hvor stor seieren skulle bli, til tross for at en lenge arbeidsløs Jesper Nesbakk Wold måtte i full strekk ved to anledninger mot slutten av kampen.

En kamp som ble avsluttet med en snittalder på 19,2 år og hele seks egenproduserte Ullern-gutter på banen.

Thomas Støfring og Bendik Foss Evensen viste at det gror godt også bak Azemi på de offensive plassene og kunne fort ha puttet på et par mål til mot slutten hvis ikke Ullern-spillere hadde blitt for grådige foran motstanderens mål. 

I tillegg var det nye solide opptredener fra Herman Udnæs og Brage Tobiassen samt gode innhopp fra Jacob Cleve Broch, Jonas Holthe og Noah Jacobsen som debuterte for Ullern etter overgangen fra KFUM. 

Alt i alt en strålende oppvisning fra start til slutt og akkurat en sånn prestasjon og resultat som skal til for at man skal klare å mobilisere til en påkrevd sluttspurt i siste fase av sesongen.

Kampfakta

Ullern 4-0 Junkeren

Mål: 1-0 Tobiassen 11.min, 2-0 Azemi 30 min , 3-0 Azemi 35 min, 4-0 Azemi 61 min.
Gule kort :Ingen
Tilskuere: ca100

Ullern (4-3-3) :

Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen, Jorde, Nygaard, Orheim Jaf , Skårn, Azemi.

Benyttede innbyttere:

66 min - Bendik Foss Evensen for Azemi, Jacob Cleve Broch for Lindøe.

73 min - Thomas Støfring for Skårn, Jonas Holthe for Nygaard

77 min - Noah Jacobsen for Austnes

Poengbørsen

3.poeng: Fitim Azemi

Etter mye stang ut siden ankomsten fikk endelig 31-åringen vist frem avslutteregenskapene. To med venstre og en nydelig chip kvalifiserer til 3 poeng også her, men også i banespillet var Azemi meget toneangivende i både oppspillsfase og press-spill. Rett og slett en nærmest feilfri kamp fra Ullerns nye toppscorer.

2.poeng: Emil Orheim Jaf

Snurret rundt med svimle bodøværinger i 90 minutter. Serverte Azemi vakkert på 3-0 scoringen og både kunne og burde hatt både to og tre assist til i kampen hvis han ikke ble for opptatt av å jage scoring selv. Likefullt en ny praktkamp av venstrekanten som underholder de fremmøtte med rykk, finter og balanse som få i ligaen matcher.


1.poeng: Brage Tobiassen

Tilbake på scoringslisten igjen etter å ha kriget inn det viktige ledelsesmålet. Går foran i duellspill, dekker store rom defensivt og spiller effektivt og smart fremover i banen. Har etablert seg på et meget høyt nivå og fremstår som en av ligaens aller mest spennende talenter.


Ukeplan uke 39 og 40.

Postet av Ullern Fotball den 24. Sep 2023

Da går vi inn i siste uke før man atter en gang får skolefri (er da ikke så lenge siden man startet opp igjen etter sommerferien?). Nu vel, tar en pust på mandag før ny kamp tirsdag, deretter to økter, et lite opphold, også satser vi på økt før ØHIL neste mandag. 


Mandag: Fri

Tirsdag: Seriekamp, se Spond.

Onsdag: Trening på Ullern, 20.30 - 22.00

 • Konkurranse + dynamisk
 • Possession 5v5v5 / 6v6+4
 • Positionvariant 9v7
 • 3 lags spill 2 min kamper
 • Ytterligere spill for de som spilte ikke spilte i går, resterende er med som vegger. 

Torsdag: Trening på Ullern, 20.00 - 21.30

 • Possession 4v4v4 + dynamisk
 • Sprinter 15m 2x6, 10 sek hvile mellom hver sprint.
 • 3 eller 4 lags spill
 • 7v7 / 6v6 2x8 min, 50x30 bane.
 • Nordic + copenhagen 2x6

Fredag: Fri

Lørdag: Fri

Søndag: Trening på Ullern, 17.45 - 18.45. 

 • Arsenal + dynamisk
 • Boks
 • 1v1
 • Rolletrening
 • Spill 

Mandag - Fredag: Fri. 

Lørdag: Trening på Ullern, 11.45 - 13.00. 

Søndag: Seriekamp, kommer i Spond


Utstyr: Mia, Nora, Pilar (også uke 41). 
G19: Det ble skåringsbonanza mot Korsvoll

Postet av Ullern Fotball den 24. Sep 2023

I vårkampen på bortebane mot Korsvoll ble det tap etter 30 min med en mann mer på banen. På torsdag var det duket for å returoppgjør og det skulle bli mindre kort, men mange flere mål. 

Fitzgerald show

Det tok ikke lang tid før Ullerngutta begynte å skape sjanser og bare 6 min var spilt når Albert Aleksanjan smyger ballen over Korsvoll sine stoppere og Oliver Fitzgerald chipper ballen over keeper til 1-0. Men der det var lekent og mye bra fremover, skulle det bli desto mer rot og surr den andre veien. Flere ganger er vår bakre ledd ikke helt enig om en skal falle av eller ikke, og 9 min er spilt når vi har for mange linjer bakerst og Korsvoll smetter gjennom alene med Skretting til 1-1. Men med Aleksanjan i storform på ene siden og en Ellef Oldevik Herstad som virkelig har funnet målformen på den andre, så skulle Korsvoll sine backer rett og slett få seg en tøff kveld i regnværet på Ullernbanen. Edi Hockic finner Herstad i bakrommet og alene med keeper ruller han den rolig i mål. Fem minutter senere rager Sean Bonaventure Andreassen igjen i de høyere luftlag og stanger inn 3-1. Det skapes sjanser og situasjoner på løpende bånd. 30 min spilt når Danial Khoshpayam finner Fitzgerald til 4-1 og like før pause er det Aleksanjan som serverer Fitzgerald hans tredje mål og fjerde målpoeng for omgangen. 

Svak start på 2.omg

En klassiker på store ledelser til pause er at laget som leder ikke evner å holde nivået sitt oppe og de som ligger under får tatt seg litt sammen og lagt en aldri så liten plan. Slik utartet det seg også det første kvarteret etter pause. Ullern var litt under sitt nivå og plutselig hadde en gitt bort to mål til Korsvoll og på 5-3 ble det plutselig en aldri så liten nerve i kampen igjen. Men Fitzgerald var ikke ferdig, i det 60 min bredsider han inn en corner fra Jacob Cleve Broch. Da gikk luften litt ut av Korsvoll og det ble store rom å angripe i. To min senere spilles Bendik Foss Evensen gjennom av Fitzgerald (målpoeng nr 6!!) alene med keeper, rundt keeper og 7-3. To min til går og da er det Cleve Broch igjen som serverer, denne gangen Herstad på flott innløp fra motsatt kant. 85 min spilt når 2008 modell Philip Fjellman drar seg innover og smeller ballen i motsatt kryss fra 17-18 meter og samme Fjellman bredsider inn Ullern sitt tiende mål på overtid, assistert av Jon Røen Bjørge og Bendik Foss Evensen. 

Det sitter bedre og bedre fremover i banen

Hovedtrener Johan Egil Rudi om kampen. 

Det er liten tvil om at ti mål riktig vei viser at relasjoner virkelig begynner å sitte og vi ser at stadig flere angrep ligner på hverandre. Vi møter mange lag som legger seg lavt og det å spille mot slike lag er noe vi har brukt mye tid på å finjustere siste ukene både på feltet, med video og i samtaler med spillere, lagdeler og hele gruppen. Må nevne Oliver etter hele seks målpoeng. Oliver har hatt en enorm utvikling siden sommeren og er nå 100% frisk og i topp fotballform, er en fryd å se på både som skaper av situasjoner, tilrettelegger og avslutter. Han fortjente å få en solid dose målpoeng i dag. 

Jeg klarer likevel ikke være helt fornøyd, vi skal alltid se på områder vi kan forbedre. Fire baklengs og måten vi fremstår ut fra pausen på 5-1 ledelsen er helt klart områder vi vil se på og evaluere før neste ukes kamp. Det handler om hvordan vi både enkeltvis og som gruppe klarer å holde standarden vår oppe, der gjorde åpenbart vi trenere og spillerne en for dårlig jobb. 

Så mye bra, mye moro, litt å jobbe med og ta tak i. Alt i alt en underholdende kveld på Ullernbanen. 
Uke 39: Siste uke før høstferien

Postet av Ullern Fotball den 23. Sep 2023

Vi ser tilbake på en uke med enormt målrike kamper og gode svar på hvor fokus skal ligge inn i en ny treningsuke. Detaljer skal ses på og marginer skal forbedres, med andre ord skal vi bli litt bedre i fotball den kommende uken og der ligger fokuset vårt. Da og kun da kan vi prestere bedre i våre neste kamper. 

Merk tidspunktet på mandagen, litt tidlig, så planlegg godt. Ellers ingen 2.div kamp denne uken, så vi prøver å få til en betydelig 11v11 spilldel på fredagen. 

Man 25.sept

Kl.16.45 (PS: Merk tidspunkt, måtte bli sånn denne dagen) - Trening. Innhold: Intens oppvarming inkl prepp og 1v1, EPE, Fotballsprinter 5/15 og 25m og spill 6v6/8v8 (tid ut fra antallet vi ender på). Felles styrke ben i treningsrommet etter økten. Ferdige ca kl.18.30. 

Kl.19.00 - MSB vs Frigg på CC Vest Arena

Tirs 26.sept

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp

Ons 27.sept

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming/konkurranse, 2v1 avslutningsøvelse, spill 11v11 2X9 min og headekonkurranse til slutt. Ferdige kl.19.05. 

Tors 28.sept

Kl.20.15 - 1.div vs Kolbotn på Sofiemyr naturgress. 

Fre 29.sept

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Todelt (mye spilletid mot Kolbotn: Oppvarming inkl 6v3 endepossession, skadeforebyggende/styrketrening, spilløvelse og rolletrening/teknisk terp) og (lite eller ingen spilletid mot Kolbotn: etter spilløvelsen 11v11 spill 4X15 min, 3 min pause). Ferdige kl.19.45. 

Lør 30.sept

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp

Søn 1.okt

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl skadeforebyggende, spilløvelse 11v11, spill 11v11 3X8 min og avslutningskonkurranse. Ferdige kl.20.30. 

* God plass for egentrening etterpå. 
Uke 39 & 40: Høstferie og forberedelser inn mot sesonginnspurt!

Postet av Ullern Fotball den 23. Sep 2023

Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

20:30-22:00 økt på KG2


Onsdag 

16:30-18:00 økt på KG2


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

HØSTFERIE


UKE 40

Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

13:00-14:30 frivillig økt på KG2 (påmelding i SPOND)


Onsdag 

13:00-14:30 frivillig økt på KG2 (påmelding i SPOND)


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

17:00-18:30 økt på KG2


Lørdag

Fri/Egentrening/Styrke


Søndag

18:30-20:00 økt på KG2 - internkamp/økt vs G08

Uke 39 - Høstferie

Postet av Ullern Fotball den 23. Sep 2023

                 

Uke 39
 

Loly kom seg på Ullern Fotball sin egen keeper-instagram (ullernfotball_keeper1) til slutt, etter mye mas. Nå skal han og flere ta en liten høstferie. Den må nytes!
 
 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Loly + Emil
 • Vester og kjegler: Eimhjellen 
 • 6 småmål: Spilde + Yousef
 • Garderobeansvar: Ler

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Omstillinger A-F

 

Mandag 

 • Trening TG1, 19:00 (18:45) på nye KG. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 

Tirsdag 

 • Kamp borte mot Vålerenga for lag 3, 20:30. Oppmøte senest 19:45. Tropp: kommer!
 • Kamp hjemme mot Veitvet for lag 4, 20:30. Oppmøte senest 19:45. Tropp: kommer!

Onsdag 

 • Trening TG1, 19:00 (18:45) på CC. Ca. 80 min. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

 • Trening TG1, 17:00 (16:45) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Trening TG2, 20:30 (20:20) på 7er Ca. 90 min.

Fredag

HØSTFERIE!!!


Søndag

 • Ekstratrening TG2, 13:00 (12:50) på CC Vest Arena: AB. Ca. 75 minutter.

 

 
Ny uavgjort til tross for steg i riktig retning

Postet av Ullern Fotball den 20. Sep 2023

Etter en liten landslagspause var det endelig tid for å spille om poeng igjen. Et Ullern-lag sulteforet på trepoengere håpet å kickstarte en sårt tiltrengt sluttspurt i Bergen mandag kveld. Ny uavgjort og 2-2 gjør at stupet nærmer seg.

(Foto: brann.no)

Kom godt i gang

Etter en positiv opplevelse mot Stjørdals/Blink og en ekstra treningsuke var optimismen tilbake i gruppa og dette var også synlig når fløytesignalet gikk på Varden Amfi.  

Etter åtte minutter setter vi opp et meget godt angrep med hurtige kombinasjoner på høyresiden. Skuddet til Christoffer Skårn ga dagens Brann-keeper Eirik Holmen Johansen et lite hint om hva som skulle komme senere, til tross for at den tidligere City-keeperen hadde få problemer med å redde.

Brann hadde ballen mest, men vi skapte stadig farligheter og lå for en gang skyld meget godt organisert defensivt.

Tre minutter senere er Skårn nok en gang på farten. En ny god kontring på høyresiden ender med en Azemi-flikk til Brage Tobiassen inne i Branns 16-meter. Unggutten bruker akkurat litt for lang tid og dagens andre Ullern-sjanse blir blokkert av en forsvarer.

Kort tid etter får samme Tobiassen sjansen på ny. Indreløperen tok det dype løpet helt inn på Branns 5-meter, men helt umarkert headet han det presise Austnes-innlegget såvidt utenfor.

Klarte ikke holde på ledelsen

Det lå et Ullern-mål i lufta og etter 25 spilte minutter fikk vi den etterlengtede goalen. Skårn dundret nedover høyresiden på ny, ble felt av en Brann-forsvarer såvidt innenfor og dommeren pekte på krittet. 

Ullerns straffeeksekutør Fitim Azemi overlot uselvisk ansvaret til Emil Orheim Jaf, som trillet Ullern enkelt i ledelsen fra krittmerket i egen hjemby. 

Men som så mange ganger før klarte vi ikke å bevare ledelsen. 

I sin første farlige visitt inne på halvdelen vår for dagen vender Branns kvikke unggutter spillet fint. Et innlegg som sklir av og går i stolpen setter både Ullern-forsvaret og keeper Jesper Nesbakk Wold ute av spill, og dermed kan Mikael Berg Kvinge trille inn utligningen i åpent mål. 

Resultatet står seg til pause og vi går i garderoben med samme utgangspunkt som vi hadde når kampen startet opp. Vi må opp og frem, kun seier er godt nok. 

Bølget frem og tilbake hele andreomgang

Når lagene kom ut fra hvilen tok det bare sekunder før det smalt på ny. Dagens Ullern-gutt Christoffer Skårn var nok en gang på hugget.

Kantspilleren dro seg fri fra to Brann-spillere etter et innkast og banket ballen opp i garnet fra kanten av 16. Holmen Johansen rakk ikke å reagere og vi var tilbake i ledelsen.

Men omtrent før jubelen hadde lagt seg svarte hjemmelaget på ny. Denne gang lagde vi trøbbel for oss selv med et unødvendig ballmist sentralt i banen. Herman Stakset kunne dermed enkelt runde keeper og sette inn 2-2. 

Tidligere i sesongen har slike type smeller sørget for at luften går ut av ballongen, men Ullern-spillerne jobbet og slet for å komme seg til nye sjanser. 

Jaf, Udnæs og Cleve Broch som kom inn på høyrekanten utover i omgangen hadde alle gode muligheter til å bli matchvinnere, men som så mange ganger før manglet vi marginer og kvalitet iden siste avgjørende fasen. 

Litt marginer med hadde vi allikevel, for på tampen kunne og burde hjemmelaget sikret seieren etter en enrom dobbeltsjanse som på mirakuløst vis til slutt endte utenfor mål. 

Vi skapte uansett mer enn vi slapp til hele kampen sett under ett, og sto godt mot både kvikke unggutter og etablerte eliteseriespillere. 

Men dessverre ble det bare nesten, også denne kvelden. Dermed nærmer det seg sakte men sikkert "vinn eller forsvinn" med tanke på å overleve i PostNord-ligaen. 

Kampfakta
Brann 2 - Ullern: 2-2

Mål: 0-1 Orheim Jaf 25.min, 1-1 Kvinge 43.min, 1-2 Skårn 47.min, 2-2 51.min Stakset 
Gule kort :Ingen
Tilskuere: ca100

Ullern: Wold, Austnes, Dizdar, Udnæs, Lindøe, Tobiassen (Holthe 67 min), Jorde, Nygaard, Orheim Jaf (Fosen 90), Skårn (Cleve Broch 65 min), Azemi.

Poengbørsen

3.poeng: Christoffer Skårn

Skaffet straffe og scoret et kunstmål. Sto bak mye av det Ullern-skapte på høyresiden. Kommer virkelig til sin rett i kontringsfasen med hurtighet, 1v1 ferdigheter og skuddstyrke. Jobbet også godt defensivt helt til kreftene tok slutt. 

2.poeng: Herman Udnæs

Ny bunnsolid kamp i sin andre kamp fra start i PostNord-ligaen. God til å bryte foran, vinner dueller både i lufta og langs bakken og bidrar også offensivt med smarte og gode pasninger samt forseringen i banen. Et tverrligger-treff unna matchvinnerscoring og årets mål i PostNord-ligaen. Sammen med Ismar god kontroll på Branns spiss-yndling Heggebø gjennom 90 min. 

1.poeng: Fitim Azemi

Pliktoppfyllende og hardtarbeidende i press-spillet. Gjør en ekstremt viktig jobb som oppspillspunkt og er flink til å holde på ballen, og sette opp andre. Kommer til en del farligheter og er nære på ved flere anledninger. Bevegelig og aktiv i 90 min som sørger for mye plass til kantene våre. Kan bli skummel nå som den fysiske formen nærmer seg toppen igjen. 
Keeperspillere i Ullern Fotball

Postet av Ullern Fotball den 18. Sep 2023

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, gress, sportsutstyr

Automatisk generert beskrivelse

 

Ullern fotball er kjent for å legge godt til rette for de som kan bruke hendene litt ekstra. Flere keeperspillere har tatt stegene i Ullern, før reisen fortsatte i større klubber. Både OBOS-liga og Eliteserien. Med seg i reiseveska har de tatt med seg en forståelse om arbeidsoppgaver på banen som ikke alle klubber er like oppmerksomme på.  

Keeperspilleren, som alle andre på laget, skalEt bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, jorde

Automatisk generert beskrivelse bidra til å skåre mål, lage målsjanser, vinne ballen og beskytte eget mål. Det stiller krav til posisjonering som oftere bidrar til nettopp dette. Tiden der keeperspilleren bare skal stoppe skudd på streken der målet står er forbi. Når laget til keeperspilleren ikke har ballen, er vel det beste å erobre ballen før motstanderen får skyte på målet?

Keeperspilleren i angrep vil naturlig være lenger unna målet laget skal skåre på. Likevel endrer det ikke oppgaven til laget. Om keeperspilleren er høyere i banen òg får ballen, vil avstanden til målet som skal skåres på være kortere, medspillere nærmere og tiden brukt for å utnytte et dårlig posisjonert motstanderlag går betraktelig ned.

På vei mot å utvikle slike keeperspillere, er det ikke unaturlig at det blir noen mål imot. Det kan oppleves tøft for den med egen farge på drakten, spesielt med et publikum som forventer at du stopper skudd (som er en forventning vi må snu litt på). Se heller etter hvor mange skudd som blir avverget før motstanderen får sparket ballen mot målet!Et bilde som inneholder gress, utendørs, lekeplass, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Denne forståelsen er også årsaken til at spilleren med hansker og egen drakt blir kalt «keeperspilleren». Det å «stå i mål» er en beskrivelse som ikke fremmer den godt posisjonerte keeperspilleren. Med godt språk kommer også god adferd enklere.

Som keeperansvarlig i klubben er det viktig for meg å ha alle trenere og foreldre ombord på planen for å utvikle «moderne» keeperspillere! Så vi alle oppmuntrer og støtter keeperspillerne i den prosessen, uansett om det skjærer seg noen ganger på veien. Det er en viktig del av læringen!
 
Dennis Berg Smalsundmo, keeperansvarlig Ullern Fotball
Ukeplan uke 38

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Hørte jeg kamper? Nesten som vanlig, et lass med kamper også denne uka. Utsatt sak mot Kåffa mellom Oppsal og RASK i hver sin ende av uka. Så forsøker vi å få gang i et par økter også, som da blir av det hhv rolige og kampforberedende slaget. 


Mandag: Kamp, se Spond.

Tirsdag: Fri

Onsdag: Trening på Ullern, 20.30 - 21.45

 • Minibanespill + dynamisk
 • 3v3 angrepstart fra 25m.
 • Frispilling 4 v 3 + 2v1  40x23m bane
 • Frispilling 6 v 5 44 x 40m bane. 
 • 7v7 / 8v8 2x5 min

Torsdag: Kamp, se Spond

Fredag: Fri

Lørdag: Trening på Ullern, 12.00 - 13.15, forsøker oss på litt mat etter økten i 3 etg. 

 • Liten konk + possession 5v5+3 (15-20 min)
 • 3v3 med utgangsposisjoner 15-20 min
 • 5v5 3 lags, 2 min kamper på 7eren 5 kamper hver. 

Søndag: Kamp, se Spond. 


Utstyr: Smedsrud, Martine, Mathilde
Uke 38: Kamper mot KFUM og Frigg

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

18:00-19:30 økt på KG2


Onsdag 

16:30-18:00 økt på CC Vest Arena


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

16:45-18:00 økt på CC Vest Arena


Lørdag

13:00 2. Div vs Frigg på CC Vest Arena. Oppmøte 12:20. Tropp: Gaas, Sondre, Utheim, Trym, Tekken, Elias, Ardian, Sam, Alex, Christian, Dyrland, Cebastian, Kleivdal, Didrik, Jørgen

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8188772


15:00 1. Div vs KFUM på KFUM Arena. Oppmøte 14:00. Tropp: Matta, Markus, Luca, Skjæveland, Toby, Peder, Ax, Jone, Bo, Aksel, Mathias, Didrik, Oscar, Moe

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8188638


Søndag

Fri/Egentrening/Styrke
Uke 38: Bergen, Korsvoll revansj og Trasop på menyen

Postet av Ullern Fotball den 17. Sep 2023

Fotball er et artig spill der ting kan snu fort og det er detaljer som gjør at en kamp ender sånn eller slik. At vi tilbyr HL overganger mot oss i 1.omg til vi nekter de kontringspunkter i 2.omg betyr altså at kampen endres fra åpen og underlege, til 12-0 seier etter pausen. 

Kommende uke skal altså en gjeng til Bergen for å møte Fana i Norsk Tipping, torsdag har vi muligheten til å revansjere det forsmedelige tapet i vår og hvem glemmer vel ikke megadramatikken mot Oppsal på Ullernbanen i vår. 

Om noen skulle lure, jeg følger daglig opp både dugnadspenger fra Øya (de er ubegripelige treige....) og forskrings fra Salou (de er enda treigere....). Så ingen vits å spørre, jeg sier fra når ting er på plass. 

Da kjører vi meny. 

Mandag 18.sept

Kl.16.30 - MSA vs Brann 2 fra Berge på storskjerm i 3 etasje. 

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Oppvarming + 1v1/prepp, EPE, Fotballsprinter 2X10 på 15m med korte pauser, 11v11 spill på full bane 2X13 min og 9v9/11v11 spill på halv bane 2X12. Felles styrke ben i bua etterpå. Ferdige kl.21.15 ish. 

Tirs 19.sept

Kl.18.00 - Norsk Tipping vs Fana i Bergen. 

* Fin dag for styrke overkropp. 

Ons 20.sept

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming, innleggsomstillingsøvelsen, 11v11 spill 2X9 min, innlegg og avslutningskonkurranse. Ferdige kl.19.00. 

Tors 21.sept

Kl.20.15 - 1.div vs Korsvoll på Ullern. 

Fre 22.sept

Kl.17.00 - Trening (for de som ikke har kamp). Innhold: Oppvarming, spilløvelse, possession og småspill ut fra antall. Ferdige kl.18.00. 

Kl.19.30 - 2.div vs Oppsal på Trasop. 

Lør 23.sept

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp. 

Søn 24.sept

Kl.13.00 - Trening og lunsj. Innhold: Oppvarming inkl skadeforebyggende, spilløvelse, 11v11 struktur/spill og 11v11 spill 3X8 min. Felles lunsj i 3 etasje etterpå. 

Kl.16.00 - PostNord Liga Ullern vs Junkeren på CC Vest Arena. 
Uke 38 - Høsten er her for alvor!

Postet av Ullern Fotball den 16. Sep 2023

                 

Uke 38
 

Det blir kaldere, våtere og surere, noe som stiller større krav til fornuftighet! Drikk tran, ha på buff og genser for å unngå sykdom og mindre bidrag til gruppa.


Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Otto + Leart
 • Vester og kjegler: Eimhjellen
 • 6 småmål: Ola + Eikheim
 • Garderobeansvar: Bernhard

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Beskytte mål (forsvar, siste del av banen)

 

Mandag 

 • Trening TG1, 16:30 (16:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Trening TG2, 16:30 (16:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold: Rondos, 2v2 omstillingsspill og spill 9v9

Tirsdag 

 • Kamp hjemme mot Stabæk for lag 2, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: Loly, Tian, Æræs, Frank, Lars, Ler, Eimhjellen, Bernhard, Noah, Sandro, Ola, Albert, Matteo, Spilde og Parsa. 
 • Kamp hjemme mot Hasle-Løren for lag 4, 19:00. Oppmøte senest 18:25. Tropp: Philip G, Philip A, Nityan, Mathias, Albert, Dugo, Ittay, Aleks, Eugen, Henrik, Lars, Marcus, NIkodem, Kristian og Jacob.
 • Kamp borte mot Gruner for lag 3, 20:30. Oppmøte senest 19:55. Tropp:  Miguel, Cedric, Sander, Jokke, Mateo, Oscar, Aslak, Elvis, Fredrik, Caesar, Adrian og Otto.

Onsdag 

 • Trening TG1, 19:00 (18:45) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

 • Trening TG1, 16:30 (16:15) på nye KG. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Trening TG2, 20:00 (19:45) på CC. Ca. 90 min. Innhold: Rondos, avslutningsøvelse 4v4 og spill 5v5 / 6v6

Fredag

 • Egentrening/fri

Lørdag 

 • Trening TG1, 09:00 (08:45) på nye KG. Ca. 60 min. Innhold på Facebook-siden. 

Søndag 

 • Kamp hjemme mot Oppsal for lag 1, 18:30. Oppmøte senest 17:35. Tropp: Otto, Magnus A, Loly, Tarald, Emil, Heidar, Ludwig, Ankjell, Elias, Yousef, Peder, Erik, Fjellman, Eikheim og Gustav
 • Trening TG2, 13:00 (12:45) på CC. Ca. 75 min. Innhold: kommer!

 
G19: Ny seier i 1.div

Postet av Ullern Fotball den 14. Sep 2023

Sean Bonaventure Andreassen med sitt 6 mål for året mot Lyn i 1.div. Foto: Jon Oldevik (arkiv fra kamp mot Korsvoll)

 

I tussmørket på Kringsjå nedi skauen var det duket for noe så sjelden som en onsdagskamp i 1.div G19. I helsort var det Lyn som stod for motstanden, veldig dyptliggende motstand skulle det vise seg. 

Tidlig ledelse 

Vi tar tak i kampen fra starten av og allerede etter 3 minutter har vi både rundet keeper og hatt en solid sjanse uten å ta ledelsen. Men når Danial "Iceman" Khoshpayam får ballen inne i 16m, drar av en og setter ballen mellom bena på Lyns gode keeper så var det 1-0 og kun 5 minutter spilt. Et lynlag som hadde åpnet kampen med å parkere både buss og biler foran mål skulle likevel ikke la seg lokke frem. Våre gutter har mye ball og skaper flere sjanser uten å få dagens andre mål. Dermed lever kampen når vi går til pause med bare 1-0. 

Luftens baron punkterte kampen

Andre omgang er ikke noe annerledes, men mot slutten er det alltid litt sånn at laget som har ledet og ført kampen begynner å føle at de har noe å tape mens laget som har vært underlegne ser at det skal bare en liten tilfeldighet til for å komme fra kampen med et resultat. Men vi er ryddige bakover og når vi endelig treffer skikkelig på en corner så er Sean Bonaventure Andreassen der igjen og stanger inn kampens siste mål til 2-0. 

"Vi møter et lag som ligger veldig lavt, er disiplinerte og gjør det veldig vanskelig for oss. Lange angrep ble nøkkelen for å slite de ut og dermed få skapt overtall på sidene etter å gå fra lavt balltempo til hurtig i spillvendingene. Trodde kanskje at et tidlig mål skulle lokke de frem, men slik ble det ikke og der er en nerve hele veien for at vi skal glippe. Noen dødballer mot blir det, men vi står godt i mot og helt på tampen er Sean igjen frempå med pannebrasken og stanger inn det avgjørende målet. Ellers ikke all verdens å melde, smultring bakover, god kontroll, ingen skader og tre poeng. For min egen del må eg nok innse at det er på tide å leite frem langbukser nå ;)", sier hovedtrener Rudi mens han rusler gjennom gamle trakter i studentbyen på NIH som har endret seg en anelse siden han og Bendiksen observerte Lyn økter med Atta Aneke som fast følgesvenn for 15 år siden. 
G19: 6 av 6 poeng sist uke

Postet av Ullern Fotball den 12. Sep 2023

Albert Aleksanjan satte 2-0 på straffe mot Sagene. Foto: Jon Oldevik. 

 

Våre juniorer i 1.div G19 har slått solid tilbake etter tap i første kamp etter ferien. Sist uke var både Sagene og Bærum motstander, det skulle bli en kamp uten dramatikk og en med fullstendig kalibalik. Men full pott poengmessig. 

Tidlig ledelse mot Sagene

Som mot Bærums Verk Hauger skulle det bare være snakk om sekunder før ledelsen var opparbeidet. Edi Hockic tok keeperen på senga og satte inn 1-0 fra langt hold. Resten av kampen var stort sett kontrollert av oss, Marius K. Teigen satte inn 2-0 halvveis etter retur fra keeper via tverra og Albert Aleksanjan satte opp en flott vegg før han smalt ballen forbi keeper fra 20m. Dermed 3-0 til pause og god kontroll. Etter hvilen kontrollerte hjemmelaget kampen og med et kvarter igjen var debutant Magnus Mikkelsen Dybsjord frempå med det som må ha vært noen veldig lange hårstrå for å stusse inn 4-0 og det som ble kampens siste mål. 

Med 1-0 etter bare et par sekunder så var kampen umiddelbart inne i vårt spor, Sagene måtte frem og det gav oss rom nok til å skape mye. Skulle gjerne sett at vi bruke muligheten til å forbedre målforskjellen, men slik ble det ikke. Vi holder null, skaper mye og vinner fullt fortjent, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Drama hele veien inn mot Bærum SK

Torsdag var Bærum SK på besøk og det skulle bli et drama til siste slutt. Men starten på kampen er lite dramatisk, vi får raskt kontroll på banespillet og skaper et par farligheter. Så skjer derimot det som for ofte har skjedd denne sesongen, vi har en spiller omringet på banen og velger å ikke takle ballen til oss selv om den ligger en meter unna flere. Det ender med at BSK kommer til et innlegg som vi ikke håndterer og dermed skudd i hjørnet til 0-1. Dramatikkens første akt skal så starte når et skudd fra ex BSK spiller Ferdinand Kaspersen knekker keeperens finger, så de må sette en utespiller i mål. Det utnytter Ellef Oldevik Herstad og pirker inn 1-1 like etter de tok ledelsen. 31 min spilt. Så er Herstad gjennom alene med keeper like før pause, straffe og Albert Aleksanjan er sikker fra 11m. Dermed ledelse til pause, en ledelse som fort kunne og burde vært større etter at vi blant annet hadde en heading i tverra. 

Ellef Oldevik Herstad var involvert i det meste mot Bærum. Foto: Jon Oldevik. 

 

2.omg begynner med to enorme Ullernsjanser som ikke omsettes i mål. Nå burde kampen ha vært død og begravet, men det skulle den overhode ikke være. For i det 58 min gir vi bort ballen på midten, BSK tar oss i ubalanse og plutselig står det 2-2. Temperaturen øker på banen når en del situasjoner dømmes litt hit og dit. 73 min er spilt når Aleksanjan spiller Herstad gjennom, svakt skudd rett på keeper men ballen triller over streken og i mål. Så skal Herstad fullføre sitt bidrag til kampen når han like etter får sitt andre gule og dermed er vi 10 man de siste 15 minuttene. De blir høydramatiske, det kriges, det lages nesten straffe og det brukes ymse triks i boken for å drøye tid og til slutt kunne en høre dommeren blåse for siste gang. Ullern 3-2 Bærum SK. 

Ja dette ble særs spennende, vi hadde ikke helt kontrollen på hvem som fikk det gule kortet og det viste seg å være en annen enn vi trodde. Situasjonen rundt kortet var veldig rotete, men der gikk vi trenerne på en liten smell. Vi var godt forberedt på hva vi skulle møte og kampplanen satt som et skudd den. Det er likevel ingen garanti for noe som helst og når vi gir bort to mål så blir det alltid spennende, det røde kortet gjorde kaoset komplett og vi måtte lete frem kriger og kyniske egenskaper for å hale det i land. Alltid deilig å stå igjen med seier etter slike kamper, det gir noe mer enn en kontrollert firemålsseier, avslutter Rudi som kunne puste lettet ut etter femte seier på rad etter ferien. 
Noah Jacobsen fra KFUM til Ullern!

Postet av Ullern Fotball den 11. Sep 2023

Ullern har signert Noah Jacobsen fra KFUM. Den unge høyrebacken (f.04) som har fått 5 innhopp for A-laget til KFUM forrige sesong signerer foreløpig ut 2023-sesongen. 
Hovedtrener Anders Lubeck henter inn en av sine tidligere elever i Noah Jacobsen og selv om overgangen foreløpig bare er ut denne sesongen så kan det ende med en lengre avtale. 
Noah er en spiller jeg kjenner godt og som jeg har trent tidligere.  
En type som passer godt inn i Ullern, som er meget dedikert og ambisiøs, og som tar med seg referanser fra toppfotballen etter flere sesonger i A-stallen til KFUM.  
Ettersom Jonathan Aarenes dessverre blir ute en god stund etter at han fikk skulderen ut av ledd mot Lysekloster, følte vi behov for å få inn et alternativ på høyrebacken. I Noah får Ullern en stabil og trygg backtype som også har en meget god innleggsfot. Han har signert ut sesongen og vi skal bruke resten av året på å kjenne på om det kan være en god match for fremtiden for begge parter, sier Lubeck. 

Vi ønsker Noah Jacobsen hjertelig velkommen til klubben! 
Abdel-Hedi Ali gir seg i Ullern!

Postet av Ullern Fotball den 11. Sep 2023

Abdel-Hedi Ali og klubben er blitt enige om å terminere kontrakten som i utgangspunktet skulle vare ut året. 
Mangel på spilletid gjør at jeg ønsker å søke lykken et annet sted, sier Hedi. Abdel-Hedi Ali har vært i to perioder i Ullern. Den førsteperioden var i 2016 og 2017 hvor det totalt ble 10 kamper på A-laget. Så kom han tilbake igjen under Didrik Bjellas ledelse i 2022 hvor han fikk 16 kamper og var en sterk bidragsyter til den finfine 9.plassen i debutsesongen i PostNord. 
Men med bare 4 kamper denne sesongen så ønsker han nå å søke nye utfordringer. 
Jeg tenkte det var best å søke nye muligheter nå. Det har blitt veldig lite spilletid og jeg føler jeg ikke har fått sjansen til å spille meg inn på laget etter at jeg var ute med skade. Etter flere samtaler med trener så var jeg alltid nære på å få starte kamper, men ble ikke valgt til slutt. Ullern er også kjent for å få opp unge spillere, så det at de har kommet foran meg i køen har jeg fullstendig forståelse for. 
Så skal jeg også flytte til Romerike, så for å få ting til å rundt med familie og jobb i tillegg, så håper jeg å finne en klubb i nærheten. 
Det er vemodig å gi seg nå, Ullern har veldig mange bra folk som jobber i og for klubben som alle vil det beste for klubben. En jeg spesielt vil trekke frem av alle disse herlige menneskene er Herr Strømme. Han møter alltid opp med godt humør og bredt smil. Han har vært veldig viktig for meg og hele spillergruppa. 
Også er spillergruppa også en meget fin gjeng og god ikke minst god kvalitet. Det blir spennende å se feks hvor langt Brage kan komme også blir jeg å savne de tørre kommentarene til Nava (Henrik Navarsete red.anm)
Jeg vil dermed takke for meg og ønske alle sammen lykke til videre, avslutter Hedi. 

Vi i klubben ønsker også å rette en stor takk til Hedi sitt bidrag i klubben og ønsker han masse lykke til videre!
Uke 37: Godt valg på mandag

Postet av Ullern Fotball den 10. Sep 2023

Vi seiler inn i valguken med 9 av 9 mulige poeng fra uken som gikk. Mandag er det valgdag som betyr fri for noen få som fortsatt går på grunnskolen, mens vi litt eldre må på "jobb" som vanlig. Godt valg til dere som er gamle nok til å stemme på ekte. Husk hvor ufattelig heldige dere er som bor i et ekte demokrati, det er verdt å reflektere litt over. 

Ansvar for både garderobe og utstyr ut sesongen. 

Man 11.sept

Kl.18.30 - Trening. Innhold: Oppvarming +++ Ferdig kl.20.00. 

Tirs 12.sept

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp

Ons 13.sept

Kl.20.15 - 1.div vs Lyn på Kringsjå 3.

Tors 14.sept

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming ++ Ferdig kl.19.00. 

Fre 15.sept

Kl.20.00 - 2.div vs Hasle Løren på Ullernbanen. 

Lør 16.sept 

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp

Søn 17.sept

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Oppvarming ++ Ferdig kl.18.30. 
Ukeplan uke 37

Postet av Ullern Fotball den 10. Sep 2023

Kamper og atter kamper. Moro men også utfordrende. Ny uke hvor vi må tilpasse oss etter både kampdag(er) og mengde, så vi gjør hva vi kan for å stille så nære 100% til hvert oppgjør som mulig. 


Mandag: Trening på Ullern, 20.30 - 21.45.

 • Triksing + Stiv heks
 • 1v1 føre over linja. 
 • Possession 5v5 / 6v6 + joker, skåre på småmål i enden/føre over
 • Spill + tennis. De med slitne bein tar 15 min på sykkel i bua. 

Tirsdag: Fri

Onsdag: Kamp, se Spond. 

Torsdag: Trening på Ullern, 20.30 - 21.45

 • Triksing + alle v alle (ringsjef) + dynamisk tøying
 • 1v1 føre over linja (som vi gjorde på tirsdag)
 • 3v2 føre over linja 30 x 15m bane.
 • Spill for enkelte, tennis for andre. 

Fredag: Kamp, se Spond.

Lørdag: Fri

Søndag: Trening på Ullern, 16.30 - 17.45.

 • Boks + dynamisk
 • 1v1 på bazookamål
 • Deløvelse, 5v4
 • Spill 9v9 2x4 min. 60x40 bane
 • Dødball (corner og korridorfrispark)

Utstyr: Maja, Volldal, Broch
Uke 37: 1. div kamp mot Kolbotn lørdag, G17 OBOS cup vs ØHIL søndag

Postet av Ullern Fotball den 10. Sep 2023

TOPIC: Established possession, playing against a low block 


Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

18:0-19:30 økt på CC Vest Arena


Onsdag 

20:30-22:00 økt på KG2


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

16:45-18:00 økt på KG2 


Lørdag

15:00 1. Div vs Kolbotn på KG2. Oppmøte 14:00. Tropp: Matta, Moe, Markus, Luca, Toby, Peder, Didrik, Aksel, Mathias, Jone, Bo, Ardi, Skjæveland, Trym

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8188630


Søndag

11:00 G17 OBOS Cup vs ØHIL på Jarmyra. Oppmøte 10:20. Tropp: Arne, Matta, Gaas, Utheim, Trym, Tekken, Elias, Samuel, Ardian, Mathias, Didrik, Christian, Sondre, Cebastian, Alex, Dyrland, Sondre BH (06)

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8368928
Uke 37 - Nye bekjentskap!

Postet av Ullern Fotball den 9. Sep 2023

Kan være et bilde av 2 personer, folk som spiller fotball, folk som spiller fotball og tekst

Uke 37

Hyggelig med nye bekjentskap på hele 08-kullet! Sammen skal vi få alle til å ha det utrolig kjekt sammen med oss.


Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 


Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 


Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Frank + Tarald
 • Vester og kjegler: Elias
 • 6 småmål: Magnus + Yousef
 • Garderobeansvar: Æræs


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: beskytte eget mål (forsvar, siste del av banen)

 

Mandag 

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Tirsdag 

 • Kamp borte mot Snarøya for lag 2, 20:30. Oppmøte senest 19:35 (Snarøyvn. 83, 1367 SNARØYA). Tropp: Otto, Frank, Ler, Eimhjellen, Tian, Lars, Æræs, Bernhard, Max H, Max O, Noah, Sandro, Albert, Peder, Parsa, Spilde, Matteo, og Ola. 
 • Kamp borte mot VIF for lag 4, 19:00. Oppmøte senest 18:25 (Valle hovin kunstgress) Tropp: Jacob, Elvis, Mateo, Tobias, Kristian, Fredrik, Adrian, Eugen, Philip G, Henrik, Mathias, Nityan, Marcus, Philip A, Nikodem, Albert, Cedric, Miguel og Sander.

Onsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på nye KG. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

 • Trening TG1, 16:30 (16:15) på CC. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 20:30 (20:15) på nye KG 7erbanen. Ca. 90 min. Innhold: Rondos, avslutningsøvelse 4v4 og spill 9v9

Fredag

 • Egentrening/fri

Lørdag 

 • Trening TG1, 11:30 (11:15) på nye KG. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Søndag 

 • Kamp borte mot Fornebu for lag 1, 18:30. Oppmøte senest 17:35 (Ridder Flemmingsvei 41, 1397 NESØYA). Tropp: Otto, Max H, Magnus A, Loly, Emil, Ludwig, Ankjell, Elias, Yousef, Fjellman, Peder, Eikheim, Leart, Erik
 • Trening TG2, 13:00 på nye KG. Innhold: kommer!Ukeplan uke 36

Postet av Ullern Fotball den 4. Sep 2023

RUFO toget dundrer videre med uforminsket kraft. Litt flere økter denne uken i og med en noe roligere kampuke, men kamper skal det bli, både mandag, søndag og påfølgende mandag igjen. 

Husk Elveløpet onsdag, som det spankuleres igjennom, etterfulgt av økt kl 20.30. Tipp topp!


Mandag: Kamp, se Spond,

Tirsdag: Fri

Onsdag: Elveløpet etterfulgt av økt på Ullern kl 20.30. Vi starter på 7eren på kg2 og avslutter på DC på 11eren. 

 • Boks + dynamisk 
 • 1v1 i 2 grupper, skåre på bazookamål (husk bazookamål, 6 stk)
 • 9/9 / 10v10 3x8 min

Bazookamål 6 stk, nok vester til spill 9v9 / 10v10, 14-15 hatter i samme farge, pads til boks, alt. hatter. 

Torsdag: Trening på Ullern, 17.00 - 18.30

 • Minibane 3v3 10x6m bane+ dynamisk tøying, boks i 5 min til, så hopp, hink og dytt. 
 • Sprinter 1v1 6x2 15m, 10 sek pause mellom.
 • 6v5/6 overgangsvariant 50x40 bane med pressone.
 • Spill 8v8 70x50m bane 2x10 min
 • Nordic og Copenhagen 1x8

Trenger 6 bazookamål, hatter, pads til boks og vester til deløvelse og spill (1 farge holder). 

Fredag: Trening på Ullern, 18.30 - 20.00

 • Boks + dynamisk, bøy, hopp og sprett
 • Frispilling og angrep 3v2 inkl keeper. 
 • HIFen
 • Spill 6v6 / 7v7 50x30 bane, 2x8 min. 
 • Nordic + Copenhagen 1x8 

Lørdag: Fri

Søndag: Kamp, se Spond. 


Utstyr: Ilja, Ingeborg, Ingrid. 
Keeper-camp med Ullern Fotball i høstferien!

Postet av Ullern Fotball den 4. Sep 2023

Den 6. og 7. oktober 2023 inviterer Ullern Fotball til nok en keeper-camp for alle interesserte i og rundt Oslo! Ullern Fotball har over flere år jobbet godt med den mest særegne posisjonen på fotballbanen, og flere av våre keepere har gått videre til spill OBOS-liga eller Eliteserie. Nå er vi klare for runde 2 med gøyale og lærerike dager. Alle i alderen 7-13 år er velkomne, uavhengig av ferdigheter. Gutter på fredag den 6., og jenter på lørdag den 7. oktober.

Hovedansvarlig trener er Dennis Berg Smalsundmo og er ansatt fulltid i klubben. Smalsundmo er nå keepertrener for våre seniorspillere på både dame- og herresiden, samt G19. Dennis har også keepertreningene på akademiet i alderen 7 til 11 år. I tillegg til Dennis vil det være kvinnelige og mannlige keepertrenere fra Ullern og Røa. Kanskje kommer det en overraskelse i tillegg. Smalsundmo har følgende å si om keeper-campen:

Det er utrolig gøy at vi kan tilby denne pakken enda en gang til keeperspillere i et større omfang enn internt i egen klubb. Vi ønsker å fordele artighetene og kunnskapen med flere ivrige keeperspillere, som ELSKER å ta på keeperhanskene. Med interessen fra sist keeper camp, er det ikke utenkelig at dette blir en fast greie. 

Dagen vil se ut som følger:

 • 15 minutter til oppmøte og gruppeinndeling
 • 75 minutter keepertrening
 • 30 minutter videomøte
 • 30 minutter lunsj
 • 90 minutter keepertrening

For keepere i andre klubber vil det være påmelding gjennom e-post til kontaktperson Dennis. Legg til i eposten hvor mye erfaring barnet har på keeperrollen, slik at vi kan sikre at keeper-campen ikke blir noe annet enn gøy!

Pris for deltagelse er 400 kr, og overføres med navn på deltager til konto 1594 22 78478 innen oppmøte.
 
For påmelding og eventuelle spørsmål kan kontaktperson Dennis Berg Smalsundmo kontaktes på densmal@me.com eller 97619810.
G19: Bunnsolid seier borte mot Bærums Verk Hauger

Postet av Ullern Fotball den 4. Sep 2023

Tidlig ledelse, tidlig økt ledelse, smultring, flotte mål og ingen skader. I en hektisk periode med kamper for våre juniorer på herresiden så er det ikke så mye mer en kan be om en tidlig høstkveld på Gommerud kunstgress når Bærums Verk Hauger ble slått 5-0 i G19 div 1. 

To mål på to minutt

Våre gutter gikk ut i hundre og allerede etter 2,5 spilte minutter stod det 2-0. Først var det Ellef Oldevik Herstad som fant kaptein Olav Eiksund i bakrom, et rapt skudd og ledelsen var etablert. Knappe minuttet senere var Herstad atter engang servitør, denne gangen innlegg til Danial Khoshpayam som satte inn 2-0 fra kort hold. Ullern kontrollerte den første omgangen, skapte mye og slapp til lite. Etter litt kriging i feltet skulle Khoshpayam sette sitt andre og vårt tredje for dagen og dermed en trygg 3-0 ledelse til pause. 

Vi har alltid en ambisjon om å dominere våre kamper, om å presse og jage motstanderen på deres halvdel, og tvinge de til å følge vår rytme. I denne perioden der vi spiller enormt med kamper, flere har kamp hver tredje dag med Norsk Tipping i helgen og G19 i midtuken så skal det skapes en gnist og en tenning som sørger for at vi presterer så tett på vårt høyeste nivå som mulig. Der skal gutta ha skryt for å nullstille og komme ut med en kollektiv kraft som BVH aldri var i nærheten av å matche, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Full kontroll kampen ut

Selv om målene ikke rant inn så hadde Ullern god kontroll på kampen, planlagte bytter ble gjort og prestasjonen totalt sett var rett og slett solid. Kampens store spiller Oliver Fitzgerald viste frem flere eksempler på sin kreativitet på siste tredjedel kombinert med en venstrefot av ypperste klasse. Etter å ha satt opp og skapt mye skulle det til slutt ende med en finfin assist til Marius K. Teigen som banket inn 4-0 med sin venstrefot. Ikke lenge før slutt var Fitzgerald frempå igjen når hans corner fant hodet på Jon Røen Bjørge og dermed sluttresultatet 5-0. 

For oss som har vært trenere på G19 i mange år så følger sesongen en kjent og kjær rytme, på våren er det mye nytt og mange relasjoner som skal settes. Utover høsten så merker vi at disse relasjonene blir sterkere, både mellom spillerne ute på banen, men også mellom spillerne og de prinsippene vi ønsker å forme vårt spill etter. At mange er i ferd med å etablere seg på et høyere nivå gjennom plenty med spilletid i Norsk Tipping ligaen hersker det heller ingen tvil om, vi går en spennende tid i møte og flere begynner å sikte seg inn mot en plass i A stallen for 2024. Vi tar med oss en bunnsolid prestasjon både off og def fra en høstkveld på Gommerud, ikke helt rainy Night in Stoke, men nesten ;), avslutter Rudi. 
Uke 36: Elveløpet + kamper mot Ready & RASK

Postet av Ullern Fotball den 3. Sep 2023


TOPIC: Established possession, playing against a low block 


Mandag

Fri/Styrke overkropp


Tirsdag

17:30-19:00 økt på CC Vest Arena


Onsdag - Elveløpet først, trening etterpå

Oppmøte 18:00: Oppmøte utenfor Statkrafts kontorer i Lilleakerveien 6, løypa ender på Ullernbanen. Vi jogger 2km (blir oppvarmingen) så starter økta når alle er fremme. Løper i joggesko, fotballsko i sekken.

Påmeldingslink: https://signup.eqtiming.com/?Event=elvelopet&lang=norwegian

Praktisk info: https://ccvest.no/artikler/bli-med-pa-elvelopet/

18:30-20:00 økt på CC Vest Arena


Torsdag

Fri/Egentrening/Styrke


Fredag

16:30-17:30 økt på KG2 


Lørdag

15:00 1. Div vs Ready på Gressbanen. Oppmøte 14:00. Tropp: Arne, Bo, Luca, Moe, Markus, Peder, Nermoen, Ardi, Mathias, Lucas, Jone, Didrik, Mathias (de som spiller en omgang eller mindre må spille en omgang i lag 2 kampen, da vi eer veeldig få denne helgen)

18:00 2. Div vs RASK på CC Vest Arena. Oppmøte 17:20. Tropp: Teo, Matta, Gaas, Utheim, Trym, Tekken, Skjæveland, Sam, Alex, Christian, Sondre, Dyrland, Tjøstheim, Jossi (+de som spiller en omgang eller mindre for lag 1)


Søndag

Fri/Egentrening/Styrke


Uke 36 - Høsten er her��

Postet av Ullern Fotball den 3. Sep 2023

Kan være et bilde av tekst som sier 'The next thing you think the next action you take, will either create a new possibility for you, or it will repeat the past. Deepak Chopra

Uke 36

Høsten er her, og D-vitamin, tran, søvn, sunn mat og tørre klær er alfa for å få gode opplevelser på fotballbanen. Gjør det du kan, uavhengig om du er spiller, trener eller forelder for at høsten blir lys og gledelig 😊

 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Ankjell + Tian
 • Vester og kjegler: Erik
 • 6 småmål: Matteo + Sandro
 • Garderobeansvar: Albert

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Tema: Skåre mål (angrep, siste del av banen)

 

Mandag 

 • Trening TG1, 20:15 (20:00) på 7’er-banen. Ca. 60 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 16:15 (16:00) på nye KG. Ca. 75 min. Innhold: Rondos, konkurranse og spill 9v9

Tirsdag 

 • Kamp hjemme mot ØHIL for lag 2, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: Jonas, Æræs, Lars, Eimhjellen, Ler, Frank, Tian, Ola, Bernhard, Sandro, Noah, Spilde, Max, Matteo, Albert og Parsa
 • Kamp BORTE for lag 3 mot Frigg (Marienlyst kunstgress), 20:15. Oppmøte senest 19:40. Tropp: Miguel, Jacob, Cedric, Elvis, Joachim, Mateo, Oscar, Sander, Tobias, Kristian, Fredrik, Adrian, Otto og Aslak
 • Kamp HJEMME for lag 4 mot Oppsal, 19:00. Oppmøte senest 18:25. Tropp: Aleks, Eugen, Eirik, Philip G, Henrik, Johan, Lars, Mathias, Philip A, Nityan, Marcus, Dugo og Ittay og Albert

Onsdag 

 • Trening TG1, 20:30 (20:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Torsdag 

 • Trening TG1, 19:30 (19:15) på CC Vest Arena. Ca. 90 min. Innhold på Facebook-siden.
 • Trening TG2, 19:30 (19:15) på nye CC Vest Arena. Ca. 90 min. Innhold: Rondos, 2v2 omstillingsspill og spill 10v10

Fredag

 • Egentrening/fri

Lørdag 

 • Trening TG1, 11:00 (10:45) på nye KG. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Søndag 

 • Kamp hjemme mot Asker for lag 1, 18:30. Oppmøte senest 17:35. Tropp: Otto, Peder, Loly, Magnus A, Emil, Daniel, Ankjell, Jacob S, Elias, Yousef, Eikheim, Leart, Erik og Gustav
 • Trening TG2,13:00 på nye KG. Ca 90 min. Innhold: kommer!Uke 36: Moro med mye kamper

Postet av Ullern Fotball den 2. Sep 2023

Vi fortsetter på uke 2 med mye kamper og litt mindre trening. Onsdag er det Elveløpet, det skal vi ikke delta på denne gangen pga den betydelige kampbelastningen denne perioden. Men foreldre og andre på gjerne melde seg på den fine turen opp Lysakerelven, turen er vertfall fin nedover etter min mening ;) 

Nye ansvar for utstyr fra kommende uke og ut sesongen. Merk deg din rolle der og sørg for at jobben tas på like stort "alvor" som alt annet. Enn god fotballtrening starter med at vi har alt utstyret på plass og i den forfatningen det skal være. Bløte baller har ingen av dere meldt at dere syntes er topp, alle må sjekkes alltid. 

Ansvar garderobe: Ellef

Ons 6.sept - PS: Tidspunkt og sted denne dagen KAN bli endret pga Elveløpet. 

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Oppvarming inkl 2v1 konk, kort spilløvelse, 11v11 taktisk og spill 11v11 2X9 min. Ferdige kl.18.00. 

Tors 7.sept

Kl.20.15 - 1.div vs Bærum på Ullernbanen. 

Fre 8.sept

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Ulik belastning - nøyaktig plan kommer fredag kl.14.00. Ferdig kl.18.30. 

Lør 9.sept

Kl.13.00 - Norsk Tipping vs Grorud 2 på CC Vest Arena. 

Søn 10.sept

Kl.13.15 - 2.div vs Korsvoll på Korsvoll. Oppmøte kl.12.15.