Uke 18: Mental trening

Postet av Ullern Fotball den 28. Apr 2024

For første gang på 5 år tok et Ullernlag poeng i G19 Interkrets, og vi fikk oss også 3 poeng litt gratis mot Lyn 2 på torsdag. Aldri moro når kamper blir avlyst, men lite vi får gjort noe med. 

I uken som kommer blir det litt mental trening på oss i to korte møter, mens på onsdag så satser vi på litt grilling i finværet ute. Mer om det kommer. 

Kommende helg legger vi opp til helt fri for de som trenger det både lør og søn, de med lette nok ben kan møte på frivillig økt søndag. 

Fre 3.mai 

Kl.20.15 - IK vs Grorud på Ullernbanen. 

* Styrke ben sammen etter kampen i treningsrommet. 

** Plass på 7er banen til egenrestitusjon for de som vil samles der før IK kampen. Det organiserer dere evt selv. 

Lør 4.mai

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Søn 5.mai 

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 
MSB: 0-1 mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 24. Apr 2024

Ny hjemmekamp for våre nest beste menn. Denne gangen mot tidligere landslagsspiller Haitam Aleesam sitt Holmlia. I sine svarte bortedrakter skulle Ullern få nok en jevn kamp. Også nå med flere innslag av spillere fra Ullern sitt G19-lag. 

Ullern fra start:

1.omg

Holmlia opptrådde på en måte som kunne minne om tidligere analyser. Spesielt med lavt press i en K-4-4-2- Der havnet de ofte i 1. omgangen, og Ullern kom til en god del store sjanser. Det Holmlia-laget som har blitt sett tidligere år har tatt noe større risiko i angrep. Årets utgave var mer direkte, og sparket den ofte så langt som mulig fra keeperspiller. Det skulle ikke bli noen mål for noen lag i 1. omgang. Likevel var Ullern nærmest med både heading på mål og skudd like utenfor. En del ganger blir også ballen vunnet like fremfor Holmlia sitt mål, men skiftet i arbeidsoppgavene kunne vært løst bedre. 

2.omg

Holmlia overtar ballen i større deler nå. Ullern har større utfordringer med å beholde ballen etter den er vunnet, samt komme seg forbi flere motstandere. Det setter "fyr" på teltet til Holmlia, og havner oftere i høyt press når de mister ballen. Slik fortsetter også kampen til Holmlia får sitt første og eneste mål. Hovedtrener Dennis Berg Smalsundmo gjør noen justeringer både strukturelt og individuelt, men med tendenser som Fredrikstad mot Brann i årets Eliteserie, skulle det bli vanskelig med flere mål. Nikolai Bryn sin heading 15 cm over mål er det nærmeste de kommer. En samling av mange spillere fikk også publikum skue, da dytting og andre handlinger havnet i fokus på tampen av kampen. Enda en gang er det mye bra å ta med seg videre, og veien til MSB sine første poeng er kort! 


Gule kort Ullern: Jon Røen Bjørge og Sindre Lundh

Tilskuere: 40🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Hallvard Falch

⭐⭐Benjamin Diesen

⭐Olav Eiksund Sæthre


Neste kamp: Lyn 2 tirsdag 30.april kl 20:15 

Neste hjemmekamp: Manglerud Star mandag 7.mai kl 20:15


Vi takker publikum, dommere og Holmlia for kampen!
JG2019: Denne måneden i gang med organisert trening!

Postet av Ullern Fotball den 23. Apr 2024

April markerte overgangen til sommerperioden i vårt treningstilbud, og 2019 kom altså i gang med organiserte treninger tirsdager og torsdager.


Det første sparket på ballen og leken kommer godt i gang med vårt gratistilbud for barn 3 til 6 år på søndager 10:30. Når overgangen til JG5 år kommer, åpner det muligheten for mer aktivitet med treninger tirsdager og torsdager 17:00-18:00, i tillegg til søndagene. 


Nå er enda et kull i gang, og hovedansvarlig for 2019 Mush har følgende å si om oppstarten: 

Det er alltid en glede og spennende i å ta i mot en ny gjeng, både foreldre og barn, som skal bruke masse tid sammen og ha det gøy. Fokuset i starten har vært å raskt bli kjent med hverandre, tryggere med ballen, samt lære seg de grunnleggende fotballreglene, slik at de kan komme i gang med å nyte godt av spillet. Det blir moro å følge gjengen videre, og jeg håper flere slenger seg med!

Om flere ønsker å prøve ut dette tilbudet, er det bare å ta kontakt med Mush på muslim.akil.razzaq@gmail.com


Uke 17: Kamper tikk ænd fast

Postet av Ullern Fotball den 21. Apr 2024

Mens Brage har åpnet målkontoen i Stabæk, så skal vi ikke se vekk fra at det er de vi møter i 2 runde i NM. Det får vi nok vite i løpet av uken og er et par uker unna i mai. Vi forlater en bunnsolid uke og entrer en ny en med hevet hode etter en fin seier mot våre naboer Frigg. 

Lør 27.april 

Fri/egentrening

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.15.00 - MSA borte mot Åskollen. 

Søn 28.april 

Kl.12.00 - Trening (for de som ikke er i troppen til kamp). Ingo leder så ha direkte kontakt med han. Belastning: Tøff. Ferdig kl.13.30. 

Kl.15.00 - IK vs Oppsal på Trasop. Oppmøte kl.14.00. 
G16: Solid start på sesongen i Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 21. Apr 2024

Etter tre serierunder i G16 Interkrets har våre gutter kommet godt i gang. 6 poeng av 9 mulige og mange debutanter hos G19 i div 1 vitner om en spillergruppe i utvikling. 

1. Serierunde Ullern 2-0 Gjelleråsen (L. Mehaj og P. Johannessen) 

En kamp vi fullstendig dominerer, Gjelleråsen har knapt en pasning på vår halvdel i 1.omg, og vi skaper et hav av sjanser. Full kontroll bakover og bare enkelt og greit solide i alle spillets faser. 

2. Serierunde Lørenskog 4-2 Ullern (Y. Karimi og W. Øyen) 

Inngangen til kampen preget av for lavt tenningsnivå og det tok vi dessverre med oss inn i selve kampen. Stille og forsiktig mot bestemte og tente Lørenskogsspillere gikk som det måtte gå. Når vi mot slutten tar mer tak i kampen er det for sent og vi taper fullt fortjent 4-2. 

3. Serierunde Ullern 6-2 Ullensaker Kisa (Y. Karimi X2, W. Øyen, W. Eikheim, S. Puzic og P. Johannessen)

Som en tilfeldig trener som passerte vår oppvarming sa, det var åpenbart at dere kom til å starte kampen bra. God inngang gir mulighet for god prestasjon, og vi åpner med å fullstendig rulle over Ull Kisa. Etter 10 min er det allerede 3-0 og kampen nærmest avgjort. Selv om UK har sine perioder og sine muligheter vinner vi full fortjent 6-2. 

Øke nivået på trening og utvikle oss på et par områder for å kontrollere kampene i større grad 

Vi er fortsatt litt for ustabile i nivået vi trener på, noen økter (og innganger til kampene) er veldig bra, mens noen er litt middels på fokus og stemning. Balanse mellom god og seriøs stemning og god og litt for løs stemning er hårfin. Der har vi litt å hente som gruppe før vi finner balansen. I spillet vårt er og blir fokuset på hva vi gjør med ballen feilvendt og under press, samt når forholdene ligger til rette for å angripe raskere. Skal vi kunne dominere enda større deler av kampene så må vi bli flinkere til å vurdere når det er tid for å ta store sjanser og når det er tid for å gjøre det veldig enkelt med en rask støttepasning eller ny spillvending. 

En ekstra bonus for denne gjengen er helt klart å få muligheten til å matche seg på et høyere nivå i G19 div 1. Der har flere fått muligheten og vist seg frem for juniortrenerne. At det gror godt nå under G19 er det ingen tvil om. 
Uke 16: NM på søndag vs Frigg

Postet av Ullern Fotball den 14. Apr 2024

Fotball altså, en vet aldri helt hva som venter rundt neste hjørne, en idrett der ting kan stå helt i stampe i 90% av kampen og så skjer det noe som vipper ting fullstendig i ene eller andre retningen. Selv etter tusener av kamper på sidelinjen, så blir jeg igjen og igjen overrasket over vendinger en kamp kan ta. Denne uken fikk vi smake på begge ender av det enorme skalaen, fra i miste alt på et blunk til i vinne kampen i siste sekund. Ikke rart vi elsker denne leken. 

Kommende uke er spekket av artigheter som Dennis kaller det, og det er opp til oss hvor mye moro det skal bli. Kontroller det du kan kontrollere, forberedelser og innsats, der kan du velge. 

Man 15.april (siste dag før vi endrer oppgaver på utstyr) 

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming med div rondoer, identisk spilløvelse fra i går søndag mot mål, spill 9v9 4X8 min og styrke ben sammen i bua. Ferdige kl.20.00. 

PS: Mush og Ingo med serieåpning for C laget i 7.div kl.20.15 :) 

Tirs 16.april 

Fri/egentrening

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.20.15 - MSB vs Gruner på Dælenenga. 

Ons 17.april 

Kl.19.00 - Trening. Innhold: Konkurranse/oppvarming, spilløvelse med innkast, spill 11v11 2X9 min (de som skal spille tors går så av) og øvrige spiller mer 4v4/5v5. Ferdige kl.20.30. 

Tors 18.april

Kl.20.15 - Div 1 vs Kolbotn på Ullernbanen. 

Fre 19.april 

Kl.17.00 - Trening. Innhold: Possession, 1v1 øvelse, spill 11v11 2X12 min og spill 4v4/5v5. Ferdige kl.18.30. 

Bollefredag: Drakt nr 1-5 bakker ferske godsaker, IKKE rosiner, men sjokko er ok inni ;) 

Lør 20.april

Fri/egentrening

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.14.00 - G16 Interkrets vs Ull Kisa på Ullernbanen. 

Søn 21.april 

Kl.20.15 - NM vs Frigg på Ullernbanen. 

Om det blir trening i tillegg her like før kampen for de utenfor troppen, må ukens utvikling vise litt. 
MSB: Tap mot Christiania i en jevn serieåpning

Postet av Ullern Fotball den 11. Apr 2024


Første seriekamp i 4. divisjonen for våre nest beste herrer. Med lett regn (vanning) lå alt til rette for en god fotballkamp. Christiania har tidligere gjort det godt i 4. divisjonen, og vi var forberedt på god matching. Slik ble det også. 

Ullern fra start:


1.omg

Kampen starter med et lite spillemessig overtak fra Christiania, men Ullern klarer å komme mer inn i kampen etter litt tid. Ullern har oftere ball, og klarer oftere å komme seg forbi Christiania sitt halvhøye press. Det skulle likevel mangle på de aller største målsjansene. Publikum som møtte opp fikk likevel se godt samspill med flere gode pasninger fra Ullern inn i bakrom etter både veggspill og få touch på ballen. Nærmest var Ullerns spiss Danial Koshphayam etter 39 minutter, men ingen målkjenning ble det for noen lag før pause. 


2.omg

Med en meget god 1. omgang i bakhånd for våre nest beste menn, kunne vi fortsette i samme spor. Christiania presset likevel høyere, og vi får en del flere balltap nærme eget mål. Etter 80 minutter klarte Christiania å vinne ballen høyt og få ballen i mål. Eksperter vil nok likevel uttale at Ullern hadde "momentum" og gode muligheter for en utligning. Det skulle ikke la seg lykkes, men Ullern kunne ta med seg flere gode opplevelser i første kamp. 


Gule kort Ullern: Ilija Bjoadziev

Tilskuere: 15🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Ilija Bojadziev

⭐⭐Hallvard Falch

⭐Noah Sergio


Neste kamp: Borte mot Grüner tirsdag 16. april kl 20:15 


Vi takk publikum, dommere og Christiania for en underholdende og meget spennende fotballkamp!
Uke 15: Full rulle

Postet av Ullern Fotball den 7. Apr 2024

5 stk med spilletid for G19 i start 11eren når A-laget nesten kom fra 0-4 underlege til poeng mot Gamle Oslo på lørdagen. Og på benken satt den en haug med andre spillere fra vår egen junioravdeling. Det er kult, nå handler det om å bevise at en er gode nok. Kommende uke er det full rulle med både B kamp, Interkrets, 1.div, NM sr, A kamp og G16 Interkrets til helgen. Det betyr mye for vår planlegging og ikke minst kommunikasjonen mellom dere gutter og oss trenere. 

Lør 13.april 

Fri! 

Søn 14.april

Kl.19.30 - Trening. Innhold: Video, oppvarming inkl skadeforebyggende, spilløvelse, 11v11 struktur og 11v11 spill. Ferdige kl.21.30. 
G16: To mål, smultring, 3 poeng i serieåpningen av Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 6. Apr 2024

2-0 kunne vært mer, men ikke mindre, solid fra start til slutt når 2008 gutta tok med seg tre poeng fra serieåpningen av Interkretsserien mot Gjelleråsen på Ullernbanen lørdag. 

Bunnsolid bakover

I første omgang har Gjelleråsen ett innlegg, jepp, så god kontroll hadde vi. På den andre halvdelen foregikk de fleste av de første 40 minuttene og våre gutter skapte mer enn nok til å lede både med to og tre mål til pause. Men det ble med 1-0 etter innlegg på bakre fra Emil Reiten som fant Leart Mehaj som sniker ballen i mål via keeperen. 

Hjem å øve på å skåre litt oftere 

I andre omgang fortsetter trykket mot GIL målet og til slutt er det Mehaj som smeller ballen inn til Peder Johannessen som kommer på bakre og smeller ballen i mål. Vi skaper nok til å vinne denne kampen med mer og det skal vi se på gjennom kommende uke. Defensivt har vi tatt helt enorme steg siste måneden på organisering av vårt bakre ledd, fra 4 ulike linjer til en samlet gjeng, til en enorm frustrasjon for GIL spillerne som konstant ble lokket rett i vår lille offsidefelle. 

Lørenskog next neste lørdag. 
G16: Seriestart Interkrets i dag lørdag 6.april mot Gjelleråsen kl.16.00

Postet av Ullern Fotball den 6. Apr 2024

1997, 1999, 2002, 2006 og 2008 - hva er det disse kullene har til felles? Jo de har kvalifisert seg til Norges gjeveste G16 serie, nemlig Interkrets Østlandet. I dag kl.16.00 braker det løs med serieåpning mot Gjelleråsen på Ullern kunstgress. Vi tok en prat med midlertidig vikartrener Johan Egil Rudi om fjoråret, vinteren og kommende sesong. 

Kretsmester G15 sesongen 2023

Gutta, med god hjelp av trenerduoen Dennis Berg Smalsundmo og Marius H. Sandberg, tok med seg hjem en meget imponerende KM tittel etter at Hasle Løren i flere år har dominert stort på dette alderstrinnet. Fra å være en millimeter fra nedrykk i 2022 til KM tittel i 2023 - det er et imponerende stykke arbeid av denne gjengen. 

Vinteren med knalltøff matching 

Gjennom vinteren har laget søkt utenfor "oslobygda" i jakt på topp topp matching. Noen skikkelig saftige referanser har vi fått mot Sarpsborg U17, Team Ringerike og LSK U17, for å nevne noen. 

Gutter som har tatt steget oppover i rekkene 

Flere av gutta har vist seg verdige muligheter oppover i rekkene. Philip Fjellman signerte proffkontrakt i vinter og tok steget opp fra G19 til A - stallen. Ludwig L. Aulie har imponert stort på G19 og fått snuse på seniornivået både i trening og kamp med A - stallen. Oscar Brannsten Strevens har fått plass i G19 stallen. Otto Hagen har trent jevnlig med G19 siste månedene og mange flere har fått sin G19 debut enten i trening eller i kamp, med William Eikhaug som senest debutant for rekruttlaget. Med andre ord spennende utfordringer i fleng i vinteren som nå snart ligger trygt bak oss. 

G16 Interkrets og G17 div 1

Treningsgruppen skal i årets sesong serve både G19 div 1 (Oslos øverste juniordivisjon), G16 Interkrets og G17 div 1. Det betyr plenty med utfordrende arenaer for våre gutter og alle med sine ekstra krydder. Vårt junior rekruttlag har aldri før vært opp i 1.div, Interkrets med sine spennende nye bekjentskap i andre kretser og mot ett år eldre gutter i G17 serien. Vi gleder oss til å se hvordan våre forberedelser i vinter står til disse nivåene. 

Bli gjerne igjen etter A - lagets serieåpning. Avspark mot Gjelleråsen i årets første Interkretskamp mot Gjelleråsen kl.16.00. 
G13: Til Gøteborg på cup i påsken uten mobil

Postet av Ullern Fotball den 4. Apr 2024

Våre 2011 gutter var i Gøteborg siste påskeferiehelgen for å spille Future Cup mot lag fra Sverige og Danmark. 27 gutter fordelt på to lag, og alle uten mobiltelefon. Hovedtrener Johan Egil Rudi reflekterer over turen på flere områder enn kun det sportslige. 

13 åringer uten mobil - er det mulig da? 

Vi ønsker å skape noen klare arenaer der ikke alt og hele dagen dreier seg rundt det som skjer andre steder enn der VI er sammen og vi ønsker at alle skal være til stede sosialt uten distraksjonen som vibrerer i lomma. Å droppe å ha med mobilen er noe spillerne etterhvert har blitt vant med og som det ikke tar lang tid før de ikke tenker noe særlig over. Det blir så ekstrem forskjell mellom oss og de andre lagene på cupen når gutta selv på bussen ender med å i forundring registrere at alle de andre lagene sitter hver for seg stille og stirrer ned i en skjerm hele turen, mens våre gutter deler tanker, meninger, historier og opplevelser fra alt fra kampen som er spilt, til hva de skal finne på på hotellet eller mengden gule biler som kan føre til små drypp av vold ;) Vanskelig å se gule biler om en stirrer ned i telefonen si. Lag 2 rett etter seieren i siste kampen. Jevne og spennende kamper

Vi stilte med to lag, på ulike nivåer. Det er viktig for mestringen at spillerne får reise på cup og faktisk møte likesinnede motstandere. Begge lag fikk brynt seg på god motstand og begge lag vant 3 kamper og tapte 2. I siste kamp ble det meget spennende for begge lagene som snudde underlege til seier i kampens aller siste fase. Til uken skal hele kullet i gang med seriespill og da var det meget verdifullt å få bruke siste delen av påsken til å finpusse formen. Lag 1 med to mål i kampens siste to minutter og dermed seier i siste kamp og god stemning på toget i retning Oslo.