IK G16: Ullern 5-2 Sarpsborg 08

Postet av Ullern Fotball den 20. Mai 2022

Kampene kommer som perler på en veldig artig snor i G16 Interkrets og torsdag kveld var det Eliteserieklubben Sarpsborg 08 som tok turen til CC Vest Arena for ny serierunde. Det skulle igjen bli en målrik affære der det så ut som Ullern skulle kontrollere det inn, men kampen tok både en og to vendinger før det var over.

Tidlig og sen skåring i 1 omg

Det tok ikke lang tid før Ullern oppdaget av 08 sin venstreback posisjonerte seg litt vel offensivt. En flott ball i bakrom fra Marius Stensland satte opp Danial Khoshpayam som fant Andreas Vindenes foran mål og 1-0 var et faktum etter bare noen få minutter. Ullern var farlig frempå et par ganger til før 08 kom mer og mer inn i kampen og det jevnet seg ut. 08 kom til en del skudd fra distanse og var laget med mest ball utover i omgangen. Men i det omgangen var i ferd med å ebbe ut vinner nevnte Khoshpayam ballen høyt i banen og drar seg forbi 08 sin midtstopper før han hamrer ballen forbi keeper. 2-0 og pause.

Ny tidlig skåring i 2 omg

Khoshpayam hadde virkelig dagen og som i 1 omg så eksploderte hjemmelaget ut av startblokkene. Litt mindre dyktighet og litt mer flaks gjorde at Khoshpayam igjen kunne hamre inn et mål og det stod 3-0. Utover i omgangen virket det mer og mer som om dette skulle bli sluttresultatet, Ullern hadde god kontroll, er gode i sitt høye press og det er nære på å bli flere skåringer før kampen tar en brå vending.

To raske reduseringer og solid respons

Med knappe kvarteret igjen av kampen så får 08 en aldri så liten gavepakke når hjemmelaget er uheldige i sin egen 16m. 3-1 og fortsatt mye tid igjen. Så kommer jammen meg 3-2 reduseringen like etter når samme spiller smeller til fra 25 meter rett i krysset. Ullerngutta er ikke veldig ukjent med sådan kamputvikling og etter en aldri så liten samling FØR bunn skal igjen sørge for riktig fokus og ro i rekkene. For etter en smart corner ender Vindenes opp med ballen inne i 16m, vender seg fri og setter inn 4-2. Så er det duket for en lovende 2008 modell som får sjansen siste minuttene av kampen, Philip Fjellmann drar seg fri på sin venstreside og skyter, keeper gir retur som Interkrets toppskårer Storm Sundet Luytkis er først frempå og setter i det åpne målet. Dermed 5-2 og fullt fortjent seier for Ullern.

Trener Rudi godt fornøyd

Det er gøy å gi spillere sjansen på dette nivået og veldig artig å se de ta sjansen. Spesielt moro i dag med Fjellmann som er født 2008 og kommer inn for å bidra, ikke bare fylle en plass på banen. Vi lykkes gjennom hele kampen med vårt høye press, det er nok forskjellen i dag, Sarpsborg er et godt lag og er gode med ball, men når vi er på jakt i vårt toppress så sliter de fleste. I lavere press derimot har vi en vei å gå, og mot gode lag ender vi av og til der uansett om vi ønsker det eller ikke. Å stenge sentrale rom og være vanskeligere å passere 1v1 både med og uten ball er noe vi må jobbe med for å forbedre. Nå er det bare 3 dager mellom kampene en periode så vi skal restituere godt og ser frem mot 3 runde i G16 NM på søndag mot LSK. Det blir nok en fin test for denne gjengen, vi gleder oss.