G19: Seier 3-2 mot serieleder Haslum

Postet av Ullern Fotball den 24. Jun 2023

Det var knyttet store forventinger til naboduellen i toppen av G19 div 1 når vi skulle den korte turen til Haslum kunstgress og møte serielederen. Det ble en tøff og tett kamp som ikke skulle bli avgjort før helt helt på tampen. 

Langt mellom høydepunktene de første 45 min

Det var ikke all verdens som skjedde i åpningen av kampen, til tross for et særs åpent kampbilde. Vertene forsvarte seg ofte dypt med 5 bak og våre gutter slet med å finne veien gjennom eller rundt og endte derfor ofte med å prøve å slå over. Svak timing på pasning og løp gjorde at flagget på siden ble hevet oftere enn vi likte. Men etterhvert kom sjansene, Haslum sin storvokste spiss skapte stadig utfordringer som igjen førte til situasjoner der Haslum kommer til muligheter og det hadde slettes ikke vært noe å si om de skårte både ett og to mål i denne omgangen. Men vi hadde våre muligheter vi også, både Foss Evensen, Aleksanjan og Udnæs hadde gode muligheter uten å treffe godt nok til å utfordre Haslum sin sisteskanse. Cleve Broch var nærmest med sitt frispark fra 25m som smalt i stangen og ut. Ikke særlig mye flott spill, mye kriging om initiativet og 0-0 til pause. 

Høydramatisk de siste 45 min

Det skulle bare gå sekunder før det ble mål i 2.omg. Haslum kommer veldig enkelt til ett skudd fra 22m, et skudd som keeper Meland redder nokså enkelt, men returen gis i farlig område og der er Haslum først på. 1-0 og dermed helt andre premisser for kampbildet. Ti minutt senere har Ullern fått et aldri så lite trykk på Haslum og et innlegg på bakre ender hos Aleksanjan som får en dytt i ryggen, men til tross for å være i ubalanse får han pirket ballen i mål til 1-1. Nå har Ullernlaget klart mest ball og Haslum satser på overganger og kontringer. Der er Ullern middels i å forsvare seg og Haslum er gode, det fører til at det blir nokså hawaii utpå der og bare 7 min etter utlignende skal Haslum igjen komme seg foran i målprotokollen. Det som ikke kan beskrives som annet enn elendig forsvarsspill ender med at en Haslumspiller får stå helt alene godt inni 16m, motta ballen og skyte den upresset i lengste. Godt gjort, men fryktelig enkelt baklengs å slippe inn. Haslum ble ikke mindre opptatt av å stenge rom for oss nå og kontre når sjansen bød seg. Men så skal vi få en sjelden overgang og det er Foss Evensen i mellomrom som finner Cleve Broch på vei inn i bakrom. Alene med keeper er Broch iskald og kjipper ballen i mål. 2-2 og 15 min igjen av kampen. Begge lag virker nå å være litt sånn halvveis fornøyd med resultatet, Haslumspillerne begynner å kjenne på kramper og det byttes hyppig fra begge lag. Så får Ullern en del dødballer, blant annet flere cornere på kort tid. Sean Bonaventure Andreassen har en spenst som få kan konkurrere med og for ikke lenge siden avgjorde han en annen naboduell i 2.div mot Heming med et hodestøt helt på tampen. Så når Cleve Broch henger opp ballen på bakre for 3 gang så er Andreassen i det høyere luftlag igjen og stanger inn 3-2 ledelse. Med bare noen minutter overtid så rekker ikke Haslum å slå tilbake. 

Stor glede etter å ha avgjort toppkampen i siste minutt. Foto: Jon Oldevik

Vi må lære av slike kamper

Det gir alltid en ekstra god følelse å vinne kamper på denne måten, å snu underlege to ganger og avgjøre helt på slutten var en toppkamp verdig. Vi skal være fornøyde med at vi klarer å både komme tilbake og til slutt vinne. Men det er en del områder av kampen vi ikke kan være spesielt fornøyde med. Haslum gir oss en veldig annerledes utfordring enn vi er vant med. De presser oss oftere og ikke minst hardere i individuelle dueller, og i en slik kamp mot naboer og kompiser så er det naturligvis høy temperatur. Den fysiske og mentale kampen i kampen må alltids tas om en skal få overtaket i en fotballkamp. Ellers så angriper vi for ofte uten god nok balanse bak ballen, det kommuniserer for lite og for uklart og derfor får et godt kontringslag som Haslum store rom å boltre seg i. Dette har også sin forklaring i at vi ender med å slå mye langt når de stenger alt av rom sentralt. Det er etter gode utfordringer det er mest å lære, så nå skal det læres, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

En fantastisk følelse

Dette var en jevn kamp med mange tøffe dueller og en kamp som bølget litt fram og tilbake. Vi viser også hva som bor i oss når vi klarer å komme tilbake etter å ha ligget under to ganger. Med alt det som var rundt kampen og at dette ikke var våres beste match var det en fantastisk følelse å skåre vinnermålet helt på slutten og ta med oss tre meget viktige poeng, sier siste målskårer Sean Bonaventure Andreassen. 

Noe vi kan lære av

Morsom kamp. En motstander som gir oss andre utfordringer enn det vi er vant med. I tillegg til å være et fysisk og direkte lag, kommer det konstante kommentarer kampen gjennom. Den mentale kampen burde vi taklet bedre og forhåpentligvis noe vi kan lære av. Alt dette kombinert gjør det samtidig enda litt deiligere å dra hjem igjen med 3 poeng, avslutter kaptein Olav Eiksund Sæthre. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.