G19: Ny seier i 1.div

Postet av Ullern Fotball den 14. Sep 2023

Sean Bonaventure Andreassen med sitt 6 mål for året mot Lyn i 1.div. Foto: Jon Oldevik (arkiv fra kamp mot Korsvoll)

 

I tussmørket på Kringsjå nedi skauen var det duket for noe så sjelden som en onsdagskamp i 1.div G19. I helsort var det Lyn som stod for motstanden, veldig dyptliggende motstand skulle det vise seg. 

Tidlig ledelse 

Vi tar tak i kampen fra starten av og allerede etter 3 minutter har vi både rundet keeper og hatt en solid sjanse uten å ta ledelsen. Men når Danial "Iceman" Khoshpayam får ballen inne i 16m, drar av en og setter ballen mellom bena på Lyns gode keeper så var det 1-0 og kun 5 minutter spilt. Et lynlag som hadde åpnet kampen med å parkere både buss og biler foran mål skulle likevel ikke la seg lokke frem. Våre gutter har mye ball og skaper flere sjanser uten å få dagens andre mål. Dermed lever kampen når vi går til pause med bare 1-0. 

Luftens baron punkterte kampen

Andre omgang er ikke noe annerledes, men mot slutten er det alltid litt sånn at laget som har ledet og ført kampen begynner å føle at de har noe å tape mens laget som har vært underlegne ser at det skal bare en liten tilfeldighet til for å komme fra kampen med et resultat. Men vi er ryddige bakover og når vi endelig treffer skikkelig på en corner så er Sean Bonaventure Andreassen der igjen og stanger inn kampens siste mål til 2-0. 

"Vi møter et lag som ligger veldig lavt, er disiplinerte og gjør det veldig vanskelig for oss. Lange angrep ble nøkkelen for å slite de ut og dermed få skapt overtall på sidene etter å gå fra lavt balltempo til hurtig i spillvendingene. Trodde kanskje at et tidlig mål skulle lokke de frem, men slik ble det ikke og der er en nerve hele veien for at vi skal glippe. Noen dødballer mot blir det, men vi står godt i mot og helt på tampen er Sean igjen frempå med pannebrasken og stanger inn det avgjørende målet. Ellers ikke all verdens å melde, smultring bakover, god kontroll, ingen skader og tre poeng. For min egen del må eg nok innse at det er på tide å leite frem langbukser nå ;)", sier hovedtrener Rudi mens han rusler gjennom gamle trakter i studentbyen på NIH som har endret seg en anelse siden han og Bendiksen observerte Lyn økter med Atta Aneke som fast følgesvenn for 15 år siden. G19: 6 av 6 poeng sist uke

Postet av Ullern Fotball den 12. Sep 2023

Albert Aleksanjan satte 2-0 på straffe mot Sagene. Foto: Jon Oldevik. 

 

Våre juniorer i 1.div G19 har slått solid tilbake etter tap i første kamp etter ferien. Sist uke var både Sagene og Bærum motstander, det skulle bli en kamp uten dramatikk og en med fullstendig kalibalik. Men full pott poengmessig. 

Tidlig ledelse mot Sagene

Som mot Bærums Verk Hauger skulle det bare være snakk om sekunder før ledelsen var opparbeidet. Edi Hockic tok keeperen på senga og satte inn 1-0 fra langt hold. Resten av kampen var stort sett kontrollert av oss, Marius K. Teigen satte inn 2-0 halvveis etter retur fra keeper via tverra og Albert Aleksanjan satte opp en flott vegg før han smalt ballen forbi keeper fra 20m. Dermed 3-0 til pause og god kontroll. Etter hvilen kontrollerte hjemmelaget kampen og med et kvarter igjen var debutant Magnus Mikkelsen Dybsjord frempå med det som må ha vært noen veldig lange hårstrå for å stusse inn 4-0 og det som ble kampens siste mål. 

Med 1-0 etter bare et par sekunder så var kampen umiddelbart inne i vårt spor, Sagene måtte frem og det gav oss rom nok til å skape mye. Skulle gjerne sett at vi bruke muligheten til å forbedre målforskjellen, men slik ble det ikke. Vi holder null, skaper mye og vinner fullt fortjent, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Drama hele veien inn mot Bærum SK

Torsdag var Bærum SK på besøk og det skulle bli et drama til siste slutt. Men starten på kampen er lite dramatisk, vi får raskt kontroll på banespillet og skaper et par farligheter. Så skjer derimot det som for ofte har skjedd denne sesongen, vi har en spiller omringet på banen og velger å ikke takle ballen til oss selv om den ligger en meter unna flere. Det ender med at BSK kommer til et innlegg som vi ikke håndterer og dermed skudd i hjørnet til 0-1. Dramatikkens første akt skal så starte når et skudd fra ex BSK spiller Ferdinand Kaspersen knekker keeperens finger, så de må sette en utespiller i mål. Det utnytter Ellef Oldevik Herstad og pirker inn 1-1 like etter de tok ledelsen. 31 min spilt. Så er Herstad gjennom alene med keeper like før pause, straffe og Albert Aleksanjan er sikker fra 11m. Dermed ledelse til pause, en ledelse som fort kunne og burde vært større etter at vi blant annet hadde en heading i tverra. 

Ellef Oldevik Herstad var involvert i det meste mot Bærum. Foto: Jon Oldevik. 

 

2.omg begynner med to enorme Ullernsjanser som ikke omsettes i mål. Nå burde kampen ha vært død og begravet, men det skulle den overhode ikke være. For i det 58 min gir vi bort ballen på midten, BSK tar oss i ubalanse og plutselig står det 2-2. Temperaturen øker på banen når en del situasjoner dømmes litt hit og dit. 73 min er spilt når Aleksanjan spiller Herstad gjennom, svakt skudd rett på keeper men ballen triller over streken og i mål. Så skal Herstad fullføre sitt bidrag til kampen når han like etter får sitt andre gule og dermed er vi 10 man de siste 15 minuttene. De blir høydramatiske, det kriges, det lages nesten straffe og det brukes ymse triks i boken for å drøye tid og til slutt kunne en høre dommeren blåse for siste gang. Ullern 3-2 Bærum SK. 

Ja dette ble særs spennende, vi hadde ikke helt kontrollen på hvem som fikk det gule kortet og det viste seg å være en annen enn vi trodde. Situasjonen rundt kortet var veldig rotete, men der gikk vi trenerne på en liten smell. Vi var godt forberedt på hva vi skulle møte og kampplanen satt som et skudd den. Det er likevel ingen garanti for noe som helst og når vi gir bort to mål så blir det alltid spennende, det røde kortet gjorde kaoset komplett og vi måtte lete frem kriger og kyniske egenskaper for å hale det i land. Alltid deilig å stå igjen med seier etter slike kamper, det gir noe mer enn en kontrollert firemålsseier, avslutter Rudi som kunne puste lettet ut etter femte seier på rad etter ferien. G19: Bunnsolid seier borte mot Bærums Verk Hauger

Postet av Ullern Fotball den 4. Sep 2023

Tidlig ledelse, tidlig økt ledelse, smultring, flotte mål og ingen skader. I en hektisk periode med kamper for våre juniorer på herresiden så er det ikke så mye mer en kan be om en tidlig høstkveld på Gommerud kunstgress når Bærums Verk Hauger ble slått 5-0 i G19 div 1. 

To mål på to minutt

Våre gutter gikk ut i hundre og allerede etter 2,5 spilte minutter stod det 2-0. Først var det Ellef Oldevik Herstad som fant kaptein Olav Eiksund i bakrom, et rapt skudd og ledelsen var etablert. Knappe minuttet senere var Herstad atter engang servitør, denne gangen innlegg til Danial Khoshpayam som satte inn 2-0 fra kort hold. Ullern kontrollerte den første omgangen, skapte mye og slapp til lite. Etter litt kriging i feltet skulle Khoshpayam sette sitt andre og vårt tredje for dagen og dermed en trygg 3-0 ledelse til pause. 

Vi har alltid en ambisjon om å dominere våre kamper, om å presse og jage motstanderen på deres halvdel, og tvinge de til å følge vår rytme. I denne perioden der vi spiller enormt med kamper, flere har kamp hver tredje dag med Norsk Tipping i helgen og G19 i midtuken så skal det skapes en gnist og en tenning som sørger for at vi presterer så tett på vårt høyeste nivå som mulig. Der skal gutta ha skryt for å nullstille og komme ut med en kollektiv kraft som BVH aldri var i nærheten av å matche, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Full kontroll kampen ut

Selv om målene ikke rant inn så hadde Ullern god kontroll på kampen, planlagte bytter ble gjort og prestasjonen totalt sett var rett og slett solid. Kampens store spiller Oliver Fitzgerald viste frem flere eksempler på sin kreativitet på siste tredjedel kombinert med en venstrefot av ypperste klasse. Etter å ha satt opp og skapt mye skulle det til slutt ende med en finfin assist til Marius K. Teigen som banket inn 4-0 med sin venstrefot. Ikke lenge før slutt var Fitzgerald frempå igjen når hans corner fant hodet på Jon Røen Bjørge og dermed sluttresultatet 5-0. 

For oss som har vært trenere på G19 i mange år så følger sesongen en kjent og kjær rytme, på våren er det mye nytt og mange relasjoner som skal settes. Utover høsten så merker vi at disse relasjonene blir sterkere, både mellom spillerne ute på banen, men også mellom spillerne og de prinsippene vi ønsker å forme vårt spill etter. At mange er i ferd med å etablere seg på et høyere nivå gjennom plenty med spilletid i Norsk Tipping ligaen hersker det heller ingen tvil om, vi går en spennende tid i møte og flere begynner å sikte seg inn mot en plass i A stallen for 2024. Vi tar med oss en bunnsolid prestasjon både off og def fra en høstkveld på Gommerud, ikke helt rainy Night in Stoke, men nesten ;), avslutter Rudi. G19: Fortjent, men knapp seier mot Skeid

Postet av Ullern Fotball den 26. Aug 2023

Oliver Fitzgerald (bildet) sin silkemyke venstrefot skulle bli avgjørende når G19 tok tre nye poeng i 1.div. I en kamp der Ullern styrte det meste var det ikke avgjort før dommer blåste for siste gang. 

God kontroll uten å skape all verdens 

De første 45 min var preget av lange Ullernangrep mot et skeidlag med en klar plan om å ligge lavt og kontre når sjansen bød seg. Våre gutter slet med å komme helt gjennom og når en kom til muligheter var det en solid skeidkeeper som stod i veien. 

Vi ble litt statiske i fremre ledd mot et lag som knapt gav fra seg bakrom eller mellomrom, og med 5-6 spillere på samme linje gjorde vi jobben til Skeid litt enkel. Uten dybde i spillet vårt kunne de strengt tatt bare stå der å ta i mot. Når vi heller ikke har kvaliteten i lengre spillvendinger ble det behagelige 45 min for Skeid. Praten i pausen gikk mye på dette, lokke de ut av sin struktur for å skape rom både mellom og bak de, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

Skaper mer i 2.omg og vinner fortjent 

Skeid ble etterhvert slitne, Ullern la om formasjonen og kom oftere både gjennom de som et resultat av flere bevegelser inn bak de. Sjansene ble større og større og til slutt var det en justert dødball av dødballansvarlig Nicolas Gajardo som skulle bli avgjørende. Oliver Fitzgerald svingte den inn mot keeper og der gikk den rett i mål og 1-0 i det 74 minutt. Nå måtte Skeidlaget frem og det gav oss enorme overganger, vi var både 2 og 3 så å si alene gjennom, men middels utnyttelse av enorme sjanser gjorde at kampen levde hele veien inn. Men smultring og 90 min med god kontroll gav fortjent seier til slutt. 

Det lever hele veien inn når vi ikke helt får stokket bena i noen situasjoner der kampen strengt tatt burde vært avgjort. Det er ikke enkelt å bryte ned lag som legger seg så lavt og så lenge det er 0-0 og en må ta større og større sjanser så renner en alltid en viss risiko for å bli litt uforsiktige i offensiv markering og tillate den ene overgangen som gjør at du plutselig får en i sekken selv. Men jevnt over var gode i gjenvinningspresset som har vært et tema for oss siste uken, vi faller tidlig nok av med bakre ledd og så kunne vi vært hakket bedre i første omgang på å være tidligere på plass med vårt midtbaneledd når ballen går over oss så midtstoppere hadde noen å heade ballen til. Men vi slipper til veldig lite i 90 min +, skaper mer enn nok til å vinne klart og får alle gjennom kampen uten skader før vi går inn i høstens tøffeste periode. Det blir en spennende utfordring for oss når det kommer til restitusjon og mobilisering til mange kamper på kort tid. Vi gleder oss!, avslutter en godt fornøyd Rudi. 

Toppkamp G19 2.div på Gressbanen mot Ready søndag kveld kl.20.15. G19: Tap og seier i serieåpning høstsesong

Postet av Ullern Fotball den 18. Aug 2023

Ingen kamper er enkle i 1.div G19 Oslo, og hverken mot et blodtoppet Frigglag eller et opprykksjagene Årvoll skulle det bli noe annerledes. Tette, tøffe og jevne kamper der utfallet lenge stod å vippet. En av de gikk mot oss og den andre med. Slik var G19 sine to første kamper i høstsesongen 2023. 

Drama og kollaps mot nabo Frigg i første høstkampen 

Sommerferie, naboduell og toppkamp når Frigg kom på besøk med halve A laget sitt til dyst på Ullernbanen. Masse publikum og to gode lag skulle duellere. At lagene hadde veldig ulike styrker gjorde at ingen av lagene helt klarte å ha kontroll på kampen og det skulle bli enormt sjanserikt. Mens Frigg var sterke fremover i banen og hadde et kombinasjonsspill på høyt G19 nivå og skapte mye gjennom det, var de ditto svake bakerst i banen og godt Ullernpress skapte mange brudd som førte til mange sjanser. Det var knapt gått 10 min før Frigg tok ledelsen, begge lag hadde som sagt så plenty med sjanser før Herman Udnæs utlignet i det 39 min, men Frigg skulle likevel få gå til pause når de gikk rett opp i ny ledelse 2-1. 

I 2.omg skulle det bli dramatikk på flere måter. Etter et drøyt kvarter fikk en Friggspiller en alvorlig skade, brudd i leggen og ambulanse måtte til for å få fraktet han til sykehus der han har gjennomgått det som etter rapportene tilsier er velykket operasjon. Vi ønsker han alt godt i sin vei tilbake på fotballbanen. Like etter kampen startet igjen så utligner vi til 2-2, igjen er det Udnæs som er frempå. Dessverre gis det bort et av for mange unødvendige dødballer mot i årets serie og via via får Frigg kranglet ballen i mål. Synd fordi i denne perioden var vi i ferd med å få et visst overtak i kampen, Frigg naturlig nok litt preget av den stygge skaden på egen spiller. Når kampen bikker 80 min må vi frem i banen, endringer gjøres, men det ender i nytt Frigg mål og dermed går luften litt ut av ballongen. Avslutningen på kampen er overhode ikke godkjent og det blir hele 6-2 til Frigg før lyset går og dommeren blåser av kampen. 

Vi møter ett veldig godt Frigglag som holder svært høyt G19 nivå, det er kult med masse publikum og det er lærerikt for gutta å møte spillere som spiller fast på et solid Norsk Tipping lag for Frigg A. Utfordringen for oss er at vi ender med å ikke henge helt sammen defensivt når Frigg er i etablerte angrep, deres gode kombinasjonsspill blir seende voldsomt flott ut når vi ikke gjør jobben vår alle man tidlig nok. Da må noen hele tiden reparere for andre og det blir voldsomt slitsomt i lengden. Liten tvil om at enkelte blir avslørt når en møter såpass god motstand, vi lærer mye og så skulle jeg naturlig nok sett at vi ikke rakner såpass på slutten. Uansett ble fotballen ikke helt like viktig denne kvelden etter den stygge skaden på Friggspilleren, vi ønsker han god bedring og har sendt han en liten hilsen fra oss, deler hovedtrener Rudi med oss. 

Avgjorde på slutten Årvoll 

Ny toppkamp og helt annet kampbilde enn mot Frigg. Årvoll la seg stort sett lavt og lot oss ha ballen. Kontringer med påfølgende dødballer var virkemiddel som skulle slå oss denne dagen på en noe slitt Årvoll kunstgress. Kampen følger følgende spor. Vi har ballen, skaper masse gode situasjoner og sjanser, Årvoll kontrer og får en del dødballer de er småfarlige på. 0-0 til pause, vi burde ledet med et par mål. 

I andre omgang skulle det vel å merke bli mer action. Ny dødball, corner denne gangen, Årvoll er tøffest i feltet og 1-0. Heldigvis responderer vi på beste vis, Danial Khoshpayam og 1-1 rett etter på en rask avslutning mellom bena på keeper. Vi pusher mer og mer på, antall berøringer i Årvoll sin 16m må ha vært nær rekord i årets serie for vår del, men ballen ville ikke i mål. Så skulle vi vise dødballstyrke offensivt, toppskårer Albert Aleksanjan stiger opp og header ballen rett på keeper, men er først på returen og 2-1 er et faktum med knappe 10 min igjen. Årvoll må ofre alt fremover, det gir oss rom for overganger og når Marius Teigen gjør en flott jobb så finner han 2008 modell Philip Fjellman som bredsider ballen i mål alene med keeper. 3-1, game over og 3 poeng. 

3-1 fra Philip Fjellman, det feires på skikkelig vis. 

Vi dominerer kampen i store perioder, men har en tendens til å mangle litt på valgene våre når vi kommer til gode situasjoner nærme motstanders mål. Pasninger som slås litt for tidlig, litt for sent, litt for hardt eller litt for svakt, timing og styrke avgjør ofte i tette situasjoner. At vi må gjøre en del endringer underveis i kampen, både pga skade og planlagte bytter, viser at vi har en bunnsolid stall og benken vår er sterk. Flere kommer innpå og gjør sterke bidrag til at vi haler i land 3 poeng på en vanskelig bortebane. Årvoll hadde kun avgitt poeng i en hjemmekamp før de møtte oss. Kult å se flere guttespillere f.08 og 07 komme innpå med viktige bidrag, det gror godt under junioralder og flere banker på døren. Rekruttkamp allerede i morgen lørdag og vi ser frem til en hektisk høst med masse gode utfordringer, avslutter Rudi før han tar helg.